Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

VW polo nestartuje

Od: toshibman* odpovědí: 21 změna:

Dobrý den, máme VW polo 2004 a při otočením klíče se kontrolky rosvítí vše funguje a při pokusu startovat se skoro jednou otočí startér a pri tom pootočení zhasnou všechny kontrolky i světla jako při vybité baterii ale zkoušeli jsme už dvě baterie i jednu originální od vw

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

I jiný baterie můžou být vybité. Nejlepší je baterii řádně proměřit.

toshibman*
hodnocení

a myslíte že je problém v baterii?

V tomhle počasí žádný div.

toshibman*
hodnocení

takže baterie, děkuji moc

Nemusí to být baterie, ale může. Bez měření není vědění.

toshibman*
hodnocení

baterie je v nabíječce, při prvním připojení měla 3 arith nebo tak něco je to tam napsáno pod těmi číslicemi je napsáno ampere a teď po hodině nabíjení má 1,5 arith

Toje proud v Ampérech, který tam teče do akumulátoru. Přikláním se k názoru, že tam bude spíše závada na ložisku startéru, který se zasekává (přilepí se rotor na stator - vlivem velké vůle v ložisku).

jabraka*

souhlas s Lojzou

JABRAKA

pc*
hodnocení

0x

Je to ve starteru.nekde probiji na kostu.bud teda oprava ale doporučuji koupit novej

axlik*

Koupit novej :D aha..A proč když opravu člověk zvládne sám před barákem za 300,- a funguje jak novej? :) - z vlastní zkušenosti..

stirecek*

Nejlepší asi bude koupit nový startér a třeba pátou baterku, nechat vyměnit nejlépe v autorizovaném servisu a nakonec stejně zjistí, že má někde studený spoj, který stačí jen dotáhnout*smich**smich*

axlik*

:D :D můj případ, vyměnil sem si na startéru uhlíky a pročistil drážky, nefungoval..Už jsem chtěl kupovat spínací cívku když sem zjistil, že mám studenej spoj od plusovýho kabelu, stačilo přebrousit a už valil .. :) ale to sou prostě takový nejlepší řešení, dám tam novej :D

stirecek*

Nedávno na fordím fóru psal borec, že má strach o své čerpadlo, nastartoval a ujel deset metrů, auto se zastavilo a už se chystal do servisu - poradil jsem mu dotáhnout hadice, že mu to někde přisává vzduch a hle - nadruhý den psal, že to vše dotáhnul a opět jezdí.*smich* Nač stahovat gatě, když brod je ještě daleko:D

stirecek*
hodnocení

0x

Špatná kostra ...nebo vzít kladivo a domluvit startéru:)

axlik*
hodnocení

0x

Jestli teď v zimě startujete s ROZSVÍCENÝMA světlama *zed* tak se není čemu divit :) z oleje je v zimě sopel kterej nemaže ale spíš klade odpor, baterka se zimou vybíjí a pak auto nestartuje, zvlášť s rozsvícenýma světlama :) nabít baterku a pojede to ;)

cyril*

Vám na stejném vozidle svítí světla při startování? Pokud ano, asi se jedná o amatérský zásah do instalace nebo závadu. ;)

axlik*
,,a pri tom pootočení zhasnou všechny kontrolky i světla" :)
toshibman*
hodnocení

:)tak jsem to nemyslel ;) já myslel vntřni světlo a hodiny a takový ty věci který normálně svítěj. ale mimochodem světla svítí nomálně ;) žádné známky vybití

cyril*

To neodpovídáte na zadaný dotaz. ;)

axlik*

Na stejném ne, na starším :D

pida007*
hodnocení

0x

1. Bud mate zasekly starter = pri startovani zkrat => pohasnuti kontrolek.
2. Mate zkrat ve startovacim vedeni - proverit elektricke vedeni mezi spinaci skrinkou a starterem.

S nejvetsi pravdepodobnosti to bude chyba starteru, takze mate 3. moznosti:
1.vymontovat starter a zkontrolovat (vycistit, nove uhliky, zkontorlovat magnetickou kotvu, zkontorlovat vinuti, apod)
2.vymontovat starter a zajit ho zrepasovat do patrcneho servisu
3.odvezt auto do servisu, kde vam zkontorluji starter a nasledne vymeni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]