Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,potřeboval bych malou radu.
Mám nepojízdný vůz(rozčtvrcený) a doklady jsou odhlášeny z původního majitele na mne.Převod nelze dokončit,protože nelze absolvovat evidenční kontrolu.Na úředu mi řekli,že bez dokončení převodu nelze vůz z evidence vyřadit.Doklad o ekologické likvidaci není problém,protože vůz fyzicky mám a vče potřebné souhlasí.Co s tím?
Zdravím, já to měl podobně. A dopadlo to takto. Na úřadě jsem byl zjišťovat, jak to tedy je z odhlášením/vyřazením auta v polopřevodu. Byli mi nabídnuty 3 možnosti: 1. auto přihlásím (potřebuju evidenčku), 2. nechám původního majitele aby zrušil převod a s mou pomocí to zrušíme, 3. získám plnou moc od původního majitele a můžu bod 2 udělat sám jeho jménem. (evidenčka netřeba). Tudíž jsem si sehnal plnou moc. Auto jsem dojel zlikvidovat. S papírem jsem šel na úřad. Tam jako že v pohodě, ale ouha, oni nemůžou zrušit převod pokud je, jako v mém případě, vozidlo původně přihlášeno v jiném kraji/městě. Nemají propojenou evidenci. Tudíž byli opět 2 možnosti: 1. dojet do toho konkrétního města a zrušit to tam. Nebo 2. auto přihlásit a jako evidenční kontrolu vzít papír o likvidaci, kde je též uvedeno vše o autě. Zvítězila verze 2. Byla sakra drahá záležitost, ale povedlo se to... Pokud se vozidlo zlikviduje dřív než bude přihlášeno, tak jim bude stačit papír o likvidaci místo evidenční kontroly.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.