Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zamrzani benzínu v karburátoru peugeot

Od: klesti odpovědí: 9 změna:

mam problem přitelkyně ma peugeot 205 při těchto mrazech nam to nechce startovat tak sme se pidily co to muže byt tak sem sundal hadici co vede do karburatoru tam benzin jde ale sundal sem sání a když startuje tak to nevstřikne benzin tak jsem vzal fén a nahřál vstřikovací jednotku chytlo to na brnk tak si myslým že to zamrza vstřikování je to možné? a jak se toho zbavit *afro*díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Voda do benzinu se dostává spíše kondenzací ze vzduchu,než při tankování.Stačí se zamyslet,kdo z vás,motoristů,čepuje nádrž až po uzávěr?Když nad hladinou zůstane místo,vzduchová kapsa,ta se vlivem teplotních rozdílů střídavě nafukuje a smršťuje a nassává zvenku vlhký vzduch.Z něj pak se sráží voda.Za několik týdnů to může dělat i deci.V létě to tolik nevadí,ale v zimě stačí kapička a je hotovo.Kdysi jsem u 105ky čistil nádrž a od té doby plním vždy až pod víčko.Stejně se nic neušetří,když budu jezdit jen na třetinu nádrže.

JABRAKA

des*

Voda do benzinu se spíš dostává tak že ji tam benzínář naleje.Když přijede cisterna tak tam nalejí 200l vody a v tom množství se to vůbec nepozná.Mají potom20l zadarmo.Měl jsem kámoše u pumpy.Upozornil mne abych netankoval nikdy jako první,že ten vyžere všechnu vodu a jen čučí že mu to druhý den nejede.Ona se ta voda usadí u dna a potom druhý den to nasaje.

doplněno 03.02.12 13:25:

200lzadarmo.

cyril*

Proč ne? Lidi mnohdy uvěří i větším nesmyslům! ;)

pida007*
hodnocení

0x

No napada me nynejsi benzin co nejdriv vyjezdit a natankovat kvalitni u Shell, OMV apod, kde deklaruji ze jim do urcitych stupnu pohone moty nezamrzaji a tento dokllad si klidne od nich nechat vytisknout. Pokud jste meli v aute starsi benzin, stava se ze do sebe natahuje vlhkost a pote muze samozrejme zamrzat.

ahasver4*
hodnocení

0x

Napadá mě nekvalitní benzín i když ve třceti mínus není divu..Jestli to dlouho stojí na takovém mraze...Stačí usazená kapička vody.Já bych auto dal na chvíli do tepla a vyčistil karbec...Po neděli se má oteplit..:)

gumidek*
hodnocení

0x

Koupil bych Velfobin. Váže vodu (vlhkost) a udělá směs,která se spálí v motoru a nezamrzne. Doporučuji příště tankovat na OMV.

doplněno 03.02.12 11:15:

vstřikování,vstřikovací jednotku karbec nemá ;) (má vzdušníky a difuzory,klapky,pumpičku,injektor,...)

hodnocení

0x

vždy sem sešlapnul pedal plynu až na podlahu a po par protočení motoru mi to chytlo,tak nevim*bzum*jinak ne

cyril*

I to se občas u neseřízeného nebo jinak poškozeného motoru stává. ;)

pida007*
hodnocení

0x

Jo s tou plnou nadrzi je to lepisi, pokud nemate v miste bydliste sikovne spoluobcany co radi vysavaji benzin nebo rezaji hadicky, pak uz plnou tocit nikdy nebudete. *plac*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]