Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se dá zjistit z VIN?

Od: n3ss3r odpovědí: 8 změna:

Dobrý den jaké informace o voze se dají sehnat z VIN kodu?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

obecně... cs.wikipedia.org/...

přesně. v servisu zjistí, zdali bylo v opravně a co se tam dělalo, jen pokud ale majitel dával vozidlo do značkového servisu.

n3ss3r
02.02.12 18:12
hodnocení

OK diky.. :)

cyril*

Dobrý večer sousede. Odkaz je OK, ale s tím servisem je to trochu jinak. Popisované události nejsou součástí VINu, ale načtení paměti z řídící jednotky vozidla a je zcela jedno, zda bylo auto ve značkovém servisu nebo doma ve stodole. Tyto údaje tam jsou proto, že je tam někdo zadal a uložil, sami se tam neobjeví a rovněž se dají z paměti odstranit. Navíc je mnoho vozidel, která sice mají VIN, ale nemají žádnou řídící jednotku. U nich se dozvíte historii jen podle toho, co Vám řekne majitel. ;)

sousede, servisem jsem myslel to, že jsem požádal aby mi podle vinu zjistil co se na tom dělalo,,,,proběhl testy a dosatl jsem tři stránky a z toho jsem čerpal info

stirecek*
hodnocení

0x

Datum a místo výroby, typ vozidla, model, výbava atd. Z jiných aplikacích lze zjistit zda je hledané, či zatížené leasingem atd. Nebo servis u značkového servisu pokud tam bylo servisováno...

erikch*

on se význam VINu malinko "přeceňuje"(když to takhle napíšu)-je jasné jak již bylo uvedeno (rok výroby,země-továrna,výbava,motorizace atd.) ,ale s tím servisem-ten kdo umí zacházet třeba se Super Vagem(u VW koncernu),OP-Comem (Opel) atd. dokáže se dostat do "morku kosti" řídících jednotek a tam "zvesela" upravit historii auta jak je libo(doladit náběh km,servisní historii atd) a navíc pro kohokoli dalšího nebude poznat,že tam vůbec nějaké zásahy probíhaly(a to včetně zn.servisů s diagnostikami za 100 000,- a výše)...Takže nějaké garance ujetých kilometrů-a to nejen bazarů,ale i klidně u značkových servisů jsou jen marketingem-nikdo vám není technicky schopen zodpovědně a spolehlivě zodpovědět reálné kilometry toho kterého auta...Je to stejné jako banky nejsou schopny zaručit,že vám někdo "nezkopíruje" kreditku a nevybere účet-prostě se to děje dnes a denně akorát,že banky -narozdíl od bazarů,znač.servisů apod za najeté km.,za hotovost ručí...

stirecek*

S tím erikchu souhlasím, ale pokud je auto v záruce, servis zadává do systému co se na tom tehdy a tehdy dělalo při tolika km atd, takže dle vinu se dá v servisu zjistit, kolik mělo tehdy nebo tehdy najeto a to se pak dá lehce srovnat s tím, co je v řídící jednotce. Mně odešel v záruce naklápěcí motorek ve světle, ale jelikož jim tehdá nefungoval počítač, musel jsem přijet jindy, aby to mohli načíst přímo z mého auta a na můj vin. Ford si hlídá, aby se na auta po záruce nekupovaly díly z aut v záruce, takže vše se načítá, aby se tím předešlo různým machinacím chtivých zaměstnanců.

nu*
hodnocení

0x

- u škodovek se dá zjistit, kdy a na které směně ve který den byo auto vyrobeno, a také kdo byl vedoucím směny a pro který trh bylo auto určeno...Osobně se domnívám že důležitý je palivo a typ motoru, modelový rok, a zda je vozidlo určeno pro EU trh nebo pro jiným například pro Ameriku.

- Pokud je VIN pravé, dá se zjsiti zda jde o americké nebo evropské provedení a u toho vydedukovat možné problémy při STK, pokud je v minulosti nidko neřešil (světla-homologace, pneu-homologace, označení ovládacích prvků, emise, atd)

- zpravidla znak na 8. pozici zprava vyjadřuje rok výroby nebo modelový rok, ale může to bý jinak, znaky s e každým rokem mění a je dobré mít aktuální dekodér z danéhov roku

- z VIN se dá také poznat zda se jedná o vozidlo které je vyráběno v malé sérii, například nělik desítek kusí ročně ( přívěsný vozík)

- z VIN se dá také poznat zda se jedná o homologovanou sérii, nebo nikoliv...u motocyklu zda jde o vzduchem chazený motor či "vodník" atd, supersport nebo enduro atd...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]