Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otaceni aut na soukromem stani

Od: rrr* odpovědí: 14 změna:

Dobry den,

Muzete mi poradit? Mame pred domem parkoviste pro nase auta( na nasem pozemku) pres den zde stoji pouze jedno nase auto ( delane pro 4) a behem dne se tu x- krat toci nekdo cizi. Vzhledem k tomu ze intenzita toceni cizich aut se pomerne dost zvysuje tak me to zacina stvat a nevimjak to resit.

Parkoviste neni oplocene a ceduly soukromy pozemek davat na rodinny dum, kde je to uplne jasne mi prijde trefene.

Jak by jste takovou situaci resili Vy?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paaja*
hodnocení

2x

Není nutné tam dávat nic složitého. Sloupky ke vjezdu a mezi nima řetěz, klidně jen na háček. Hlavně aby to vás neomezovalo a neobtěžovalo. Kdo se chce jen otočit, nevyleze kvůli tomu z auta a nebude řetěz sundávat.

des*

Jako nápad dobrý,ale budou vylézat a řetězovat ti domácí?Budou na to spíš kašlat.

doplněno 02.02.12 12:43:

Taková závora na dálkové ovládání by šla né?

paaja*

Záleží na tom, co je bude s..vadit víc *smich* Nějaký jiný nápad?

rrr*
hodnocení

Retez jako napad dobry, ale pres to parkoviste i vstup do domu tzn. Ze by se musel sundavat porad ( napr. Z kocarkem ho neprekrocim) a aby navstevy preskakovali pres retez je taky blbe.

Zajizdeci sloupky jsou super ale kdyz je dame na kazde stani tak se stejne pujde vytocit mezi nimi :(

Je to blba situace ktera zrejmne nema reseni :(

paaja*

jestli nejsou problém finance, tak asi ty dálkově ovládané sloupky a mezi jednotlivá stání u vjezdu nízké železné zábradlí

doplněno 02.02.12 12:48:

Anebo 2ks zajížděcích sloupků pro každé stání ... řešení se najde vždycky, jde jen o to, jak to bude vypadat a kolik to bude stát.

doplněno 02.02.12 12:50:

A kdybyste si přece jen řekl, že kvůli takové ptákovině nebudete utrácet tisíce tak zase řetěz, jeden sloupek na kraj a jeden tak aby kočárek projel ale auto už ne *nevi*

cyril*
hodnocení

2x

Dosti podstatná informace chybí. Je tento "soukromý pozemek" veřejně přístupný a je součástí veřejné komunikace? Pokud ano, tak není co řešit. Pokud nejsou otáčením porušovány jiné předpisy, tak s tím nic nenaděláte.

pida007*
hodnocení

0x

Ja bych tam tu ceduli dal, ale spis na nejakou tyc na kraji te parkovaci plochy. Obcas jsou ti ridici bezohledni.

cedule nepomuze, beru to podle sebe: otocim se a nez si me vsimnou jsem pryc, rozumim, ze to majitele stve, kdyz mu nekdo huntuje dlazbu, ale zkratka c tu chvilku je to velke pokuseni, kde jinde se otocit.
jedine nejaka zabrana
myse*

taky ze zkušenosti... Pokud není kde se otočit a ulice je slepá, otočím se tam, kde je nejvíce místa, kde je to nejpohodlnější. A teda fakt by mě nenapadlo, že by to mohlo někomu vadit... *bzum*

dejte si tam zajížděcí sloupky třeba, nebo takové ty pokládací na zámeček... Nebo hlídače...

rrr*
hodnocení

Ulice neni slepa na konci je tocna ( cca 200m)

Pokud jste doma a hned pod oknem se Vam co chvilka nekdo toci ( kdyz je tma, sviti do oken) tak Vas to zacne taky stvat :(

petr123*

Tomu celkem i rozumím, jen nechápu pokud za situace kdy nejde o slepou ulici se tam lidi vůbec otáčejí a proč se otáčejí zrovna u vás.

rrr*
hodnocení

Protoze je to o tech 200 m bliz :( tak proc projizdet tolik nafty a nikde jinde nez u nas a na te tocne se otocit neda.

Teda ten kdo se umi otocit se otoci i na ceste ze...

pida007*
hodnocení

0x

Ja bych spis na zem dal zeleznej pas s hroty, on by si to potom kazdy rozmyslel. :D
Ale ted beze srandy, asi by to opravdu vyresili ty dva sloupky s retezem mezi nimi, dobre namerene, aby zbyl i prostor pro kocarek.

lidka*
hodnocení

0x

U domu máme vybudovaná za docela velké prachy - ( je to ve svahu a musela se stavět opěrka) stání pro tři auta. Protože jsem převážnou část dne doma, tak mám přehled o využití. Pokud se tam někdo jenom otáčí, tak to neřeším. :) Pokud tam zaparkuje návštěva někoho z domu, tak samozřejmě také ne. Ale jestli tam chce parkovat někdo zcela cizí - tak ho slušně upozorním, že je to soukromý pozemek. *hej* I když je to zřejmé, protože je to stání vybudované dovnitř našeho pozemku. Ale když je tam volno a řidič slušně požádá a je to pouze na kratší dobu, tak mu to také povolím. *tuc* Jsem toho názoru, že lidi by si měli vyjít vstříc a slušně se dohodnout. Takže já bych otáčení fakt neřešila a už vůbec do omezení nestrkala peníze. Všechna ta navrhovaná opatření nejsou nijak laciná. Už jsme to zde jednou řešili. *klik*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]