Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
Muzete mi poradit? Mame pred domem parkoviste pro nase auta( na nasem pozemku) pres den zde stoji pouze jedno nase auto ( delane pro 4) a behem dne se tu x- krat toci nekdo cizi. Vzhledem k tomu ze intenzita toceni cizich aut se pomerne dost zvysuje tak me to zacina stvat a nevimjak to resit.
Parkoviste neni oplocene a ceduly soukromy pozemek davat na rodinny dum, kde je to uplne jasne mi prijde trefene.
Jak by jste takovou situaci resili Vy?
Není nutné tam dávat nic složitého. Sloupky ke vjezdu a mezi nima řetěz, klidně jen na háček. Hlavně aby to vás neomezovalo a neobtěžovalo. Kdo se chce jen otočit, nevyleze kvůli tomu z auta a nebude řetěz sundávat.
Jako nápad dobrý,ale budou vylézat a řetězovat ti domácí?Budou na to spíš kašlat.
doplněno 02.02.12 12:43:Taková závora na dálkové ovládání by šla né?
Retez jako napad dobry, ale pres to parkoviste i vstup do domu tzn. Ze by se musel sundavat porad ( napr. Z kocarkem ho neprekrocim) a aby navstevy preskakovali pres retez je taky blbe.
Zajizdeci sloupky jsou super ale kdyz je dame na kazde stani tak se stejne pujde vytocit mezi nimi
Je to blba situace ktera zrejmne nema reseni
jestli nejsou problém finance, tak asi ty dálkově ovládané sloupky a mezi jednotlivá stání u vjezdu nízké železné zábradlí
doplněno 02.02.12 12:48:Anebo 2ks zajížděcích sloupků pro každé stání ... řešení se najde vždycky, jde jen o to, jak to bude vypadat a kolik to bude stát.
doplněno 02.02.12 12:50:A kdybyste si přece jen řekl, že kvůli takové ptákovině nebudete utrácet tisíce tak zase řetěz, jeden sloupek na kraj a jeden tak aby kočárek projel ale auto už ne
Ja bych tam tu ceduli dal, ale spis na nejakou tyc na kraji te parkovaci plochy. Obcas jsou ti ridici bezohledni.
taky ze zkušenosti... Pokud není kde se otočit a ulice je slepá, otočím se tam, kde je nejvíce místa, kde je to nejpohodlnější. A teda fakt by mě nenapadlo, že by to mohlo někomu vadit...
dejte si tam zajížděcí sloupky třeba, nebo takové ty pokládací na zámeček... Nebo hlídače...
Ulice neni slepa na konci je tocna ( cca 200m)
Pokud jste doma a hned pod oknem se Vam co chvilka nekdo toci ( kdyz je tma, sviti do oken) tak Vas to zacne taky stvat
Tomu celkem i rozumím, jen nechápu pokud za situace kdy nejde o slepou ulici se tam lidi vůbec otáčejí a proč se otáčejí zrovna u vás.
U domu máme vybudovaná za docela velké prachy - ( je to ve svahu a musela se stavět opěrka) stání pro tři auta. Protože jsem převážnou část dne doma, tak mám přehled o využití. Pokud se tam někdo jenom otáčí, tak to neřeším. Pokud tam zaparkuje návštěva někoho z domu, tak samozřejmě také ne. Ale jestli tam chce parkovat někdo zcela cizí - tak ho slušně upozorním, že je to soukromý pozemek.
I když je to zřejmé, protože je to stání vybudované dovnitř našeho pozemku. Ale když je tam volno a řidič slušně požádá a je to pouze na kratší dobu, tak mu to také povolím.
Jsem toho názoru, že lidi by si měli vyjít vstříc a slušně se dohodnout. Takže já bych otáčení fakt neřešila a už vůbec do omezení nestrkala peníze. Všechna ta navrhovaná opatření nejsou nijak laciná. Už jsme to zde jednou řešili.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.