Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Jak jsem spěchal,tak jsem nalil do 50l nádrže s 20 l nafty tankované v říjnu celoroční aditivum 500ml na 500l.kvuli zimě,jinak aditivum nepoužívám.To jsem asi stejně uspěchal,zase tak mrznout asi nebude.Doporučeno je 20ml,já jsem nalil 80ml.Mám tedy doplnit naftu do nádrže teď,nebo to nechat tak a zkusit dojet autem na jaře k pumpě pro naředění, nebo se o to vubec nestarat.Jinak autem budu jezdit a asi i startovat na jaře.Děkuji moc za odpověď.
Pokud v zimě nejezdíte, je zbytečné to tam vůbec lít. Nafta nezamrzá, jen se v ní při nízkých teplotách vytvářejí kristalky, které vám pak dělají v systému neplechu. Ty se ale samy rozpustí při zvýšení teploty. Takže pokud nejezdíte, nepotřebujete ani aditivum. Teď to neřešte a na jaře klidně dojeďte k pumpě.
Pokud v zimě nejezdíte, je zbytečné tankovat naftu zvláště v říjnu, tedy ještě letní a nechat to tam stát celou zimu. S aditivem samotným problém být nemusí, pokud jste ho tam nepřidal pod bodem mrazu, jinak se nerozpustí. Větší problém můžou dělat ty biopřísady, které tam budou celou zimu stát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.