Nejste přihlášen/a.
Zdarec. Vsadil jsem se s manželkou...že vyplyva ze zakona povinost zhasnout světla na železničnim přejezdu? Mam pravdu nebo ne?
Nechce se mi to hledat...mam ale pocit že ne
ta mě zase zedře
diky moc chlapaci...
Nechce se mi to hledat, tak mi to najděte vy, že?
Řidič nesmí užít dálková světla, je-li vozovka dostatečně a souvisle osvětlena nebo mohl-li by být oslněn řidič protijedoucího vozidla, řidič vozidla jedoucího před ním nebo jiný účastník provozu na pozemních komunikacích, strojvedoucí vlaku, řidič jiného drážního vozidla nebo řidič plavidla. Při zastavení vozidla před železničním přejezdem nesmí řidič užít ani potkávací světla, pokud by jimi mohl oslnit řidiče vozidla v protisměru.
Zhasnout co, všechna? Tož to teda néé. Trocha přemýšlet by to chtělo než se zeptám. Už jen to, že na komunikaci za snížené viditelnosti nemá neosvětlené vozidlo co dělat! A řidičák je za co?
Jasně že ne všechna, parkovačky, ne? A o snížené viditelnosti nebyla v dotazu ani zmínka. Když bude mlha, nechám si zapnutou i zadní mlhovku tou mašinfíru fakt neoslním...
..to ne,mašinfíru spíš "oslní" vlak v protisměru na stejné koleji... Trošku nemístný vtípek(vzhledem k včerejší události a bordelu na naší železnici...),ale vážně-reálně dokázat oslnit strojvedoucího by byla asi vcelku frajeřina-vzhledem k výšce v jaké se v lokomotivě nachází...
Ano, má, ale pro vozidla na silnici PŘED přejezdem, ne na něm, když pokračují v jízdě, možná u sázky jde o slovíčkaření...
Mimochodem, podobnou povinnost mají i plavidla na řece, pokud podjíždějí silniční či železniční most...
huria, nemáte pravdu.
ale budete muset hledat zdůvodnění, páč takový předpis nenajdete.
opět jednoduché a udělá se problém...slovíčkařením. Není povinnost zhasnou světla. Pokud se někdo domnívá že ano, tak doložit. Nepíšu o oslnění, to je něco jiného. Stojím sám na závorech sám, proti mě nic, vlak jede jen zleva...tak co musím zhasnout?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.