Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektronická komunikace

Od: lui* odpovědí: 4 změna:

Zdravím a mám dotaz. Je možné komunikovat s úřady, jako například s často tu zmiňovanou ČKP tím jejich elektronickým kanálem, datovou schránkou, když ji sám nemám zřízenou? Podle mě ne. Ne že bych chtěl začít, jen mě to zajímá.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

s urady muzete a urady maji povinost s vamy komunikovat jen pres DS ale ckp je soukroma firma takze ji musi mit ale nemusi mit povoleny prijimat zpravy od soukromych osob. Tot vyjadreni spravy DS. Ale za zkousku nic nedate

doplněno 31.01.12 20:41:

a omunikovat s nima muzete az po zrizeni coz je samozrejmost

lui*
hodnocení

Takže pokud datovou schránku nemám, tak to nejde. Rozumím tomu dobře?

blackflamesiczi*

ano, obrazne nemuzete poslat email z mailovky kdyz ji nemate, datovka je neco podobneho ale pouze pres prohlizec, z emailovym klientem to nejde spojit a kolikrat se nejde ani podivat protize to funguje nejak podivne

nu*
hodnocení

0x

myslím že každý kdo je zapsán v OR musí mít datovou schránku, ČKP je tam zapsána a má IČ, takže jí má ze zákona

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]