Nejste přihlášen/a.
Mám starou škodovku 120 a parkuje venku, je tedy vystavená mrazům. V chladiči mám směs do cca -15 stupňů. Nyní hlásí mnohem větší mrazy, přidal jsem tedy fridex a stupně by to mělo ustát, problém je však v tom, že mám momentálně vybitou baterii a auto nenastartuju... Nemám k dispozici nabíječku - než se mi podaří půjčit a baterii nabít, můžou mrazy -20 a víc klidně uhodit. Takže směs nemám promíchanou, vše je jen nalito do nádoby...
Vadí to? Dá se toto ještě jinak ošetřit?
Díky.
Já bych to tak nedramatizoval...Pokud máte směs do -15, tak při -25 nezmrzne taky. Jen trochu ztuhne, ale nebude to nic, co by napáchalo škody.
Také si to myslím. V každém případě není problém snad stávající směs vypustit, dokud je tekutá. Až při větším mrazu kašovatí a dělá se v ni tříšť.
Po vypuštění se může domíchat Fridex a nalit zpět a nebo počkat a nalit později až lité mrazy pominou. Osobně nemám příliš rád motor bez chladicí kapaliny, koroduje zevnitř rychleji, pár dní ale nehraje roli, navíc za mrazů je i koroze "pomalejší"
tetrix, škodovak chytne na třech metrech roztlačení.
Jak jset měřil hustotu na -15°C?
k čemu máte auto nejezdící?
nic se nebojte, nic se nestane., klídek, počkejte na teplo a dejte vozidlo do prořádku...
Měřili jsme hustoměrem určeným pro chladicí kapalinu.
Autem jezdíme, ale jen od jara do podzimu, kdy občas vyrazíme za rodinou, popř. si jím vozíme materiál na domek, který spravujeme. V zimě s ním nejezdíme - on chudák toho moc nevydrží, cesta je nepohodlná a je to o nervy, jestli zdechne a nerozjede se na téhle křižovatce nebo až na té další... A pokud je nepříznivé počasí (led, sníh apod.), špatně se mi i řídí...
Ta voda zase takovy problem nebude, ale tu vybitou baterii bych radsi vyndal a odnes domu.
Pokud pojedete až po mrazech tak bych to neřešil - pokud je směs na -15, tak neudělá "kus ledu" ale jen zrosolovatí = blok motoru to neroztrhne. Pokud byste nastartovali s tim rosolem tak je problém, ale po ohřátí to je zase tekuté a bez problému. = pokud budete startovat kvůli promíchání, tak hlavně ne když tam ten rosol už bude (třeba brzy ráno, když celou noc bylo -20)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.