Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
minulý týden jsem nechal odvézt vozidlo do šrotu, bohužel v kufru zůstaly i registračky. Na dopravce mi odmítli auto odhlásit protože nemám ty značky. Je nějaké rozumné řešení jak z toho vybruslit? Auto jsem zkoušel dohnat, ale už projelo drtičem.
Proč jste si jich na tom úřadě nezeptal,jak by si představovali ten odpis.Přece proto,že nemáte značky,Vám to auto nezůstane na dosmrti na krku...Musí tam mít v záznamech,že jste majitel..Já bych se jich zajel zeptat,nebo zavolat ale telefónem to většinou nejde,raději osobně...
No ono jde o to že pro naše ouředníky je všechno problém, dokonce i obyčejný přepis vozidla je problém. Mno zítra zkusím ouřednice třeba to bude lepší.
bohužel realita je přesně taková,jak naznačujete-pro úřady je vše problém(přitom by stačilo s vaším TP auto vyřadit,imaginárně na onen úkon autu přidělit značky za ztracené-ani byste je nemusel platit,nedostal byste je do ruky-obratem by se "vyřadily" z evidence,stejně jako auto samotné...) prostě když se chce,tak to jde-jenže to by paní musela pár minut "datlovat" do computeru(a to se jí moc nechce-za ty prachy...,že ) Nicméně jak oni,tak vy-čili bych po této zkušenosti postupoval cestou nejmenšího odporu,to znamená vozidlo "odhlásil na..." ideálně na obchodníka z dálného východu,který je už dle živnosttenského,obchodního,rejstříku min.rok "v likvidaci"(tzn.že už dávno není na našem území,případně pod novou identitou),s nímž si jakože sepíšete klasickou kupní smlouvu-tím vy se zbavíte jak povinného,tak i evidence v registru(to že tam státu zůstane "viset" další stroj je přesně důsledkem velké "ochoty" jeho zaměstnanců vyjít občanům vstříc...)...
meny, do protokolu jsem napsal:
značky jsem demontoval očisti, řádně uschoval před odcizením, bohužel je nemůžu nalézt. Jakmile je najdu, ihned je odevzdám na úřad.
Děvčata se tak krásně zasmály a vozidlo vyřadily bez problému.
Copak jste jim sdělil vy, že nemáte značky?
miki, komu?
doplněno 03.02.12 07:07:Miki, omlouvám se, neberte to jako výtku, jen prosbičku. Snažím se i s několika kolegy oslovovat nickem, komu je určena odpověď , upozornění, rada atd...
Děkuji za pochopení
děkuji za bod
přeji hezký víkend
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.