Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlášení vozidla bez SPZ

Od: meny odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

minulý týden jsem nechal odvézt vozidlo do šrotu, bohužel v kufru zůstaly i registračky. Na dopravce mi odmítli auto odhlásit protože nemám ty značky. Je nějaké rozumné řešení jak z toho vybruslit? Auto jsem zkoušel dohnat, ale už projelo drtičem.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

0x

Proč jste si jich na tom úřadě nezeptal,jak by si představovali ten odpis.Přece proto,že nemáte značky,Vám to auto nezůstane na dosmrti na krku...Musí tam mít v záznamech,že jste majitel..Já bych se jich zajel zeptat,nebo zavolat ale telefónem to většinou nejde,raději osobně...:)

meny
hodnocení

No ono jde o to že pro naše ouředníky je všechno problém, dokonce i obyčejný přepis vozidla je problém. Mno zítra zkusím ouřednice třeba to bude lepší.

erikch*

bohužel realita je přesně taková,jak naznačujete-pro úřady je vše problém(přitom by stačilo s vaším TP auto vyřadit,imaginárně na onen úkon autu přidělit značky za ztracené-ani byste je nemusel platit,nedostal byste je do ruky-obratem by se "vyřadily" z evidence,stejně jako auto samotné...) prostě když se chce,tak to jde-jenže to by paní musela pár minut "datlovat" do computeru(a to se jí moc nechce-za ty prachy...,že:-P ) Nicméně jak oni,tak vy-čili bych po této zkušenosti postupoval cestou nejmenšího odporu,to znamená vozidlo "odhlásil na..." ideálně na obchodníka z dálného východu,který je už dle živnosttenského,obchodního,rejstříku min.rok "v likvidaci"(tzn.že už dávno není na našem území,případně pod novou identitou),s nímž si jakože sepíšete klasickou kupní smlouvu-tím vy se zbavíte jak povinného,tak i evidence v registru(to že tam státu zůstane "viset" další stroj je přesně důsledkem velké "ochoty" jeho zaměstnanců vyjít občanům vstříc...)...

nu*
hodnocení

0x

nesmysl, pokud předložíte potvrzení o převzetí autovraku, předložíte doklady a vyplníte oznámení o ztrátě značek, normálně auto vyřadí

hodnocení

0x

meny, do protokolu jsem napsal:

značky jsem demontoval očisti, řádně uschoval před odcizením, bohužel je nemůžu nalézt. Jakmile je najdu, ihned je odevzdám na úřad.

Děvčata se tak krásně zasmály a vozidlo vyřadily bez problému.

Copak jste jim sdělil vy, že nemáte značky?

mik128*

musim dát bod *palec*

miki, komu?

doplněno 03.02.12 07:07:

Miki, omlouvám se, neberte to jako výtku, jen prosbičku. Snažím se i s několika kolegy oslovovat nickem, komu je určena odpověď , upozornění, rada atd...

Děkuji za pochopení

děkuji za bod

přeji hezký víkend

mik128*

vám za příspěvek z 31.01.12 18:49

meny
Tak vyřešeno stačilo napsat prohlášení o ztrátě spz. Kde jsem uvedl vše tak jak bylo + nechal jsem tento glejd orazit a podepsat od srotovatele, kdyby jim přeci jenom ty značky ujely.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]