Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Číslo motoru nesedí s papírama

Od: honza31* odpovědí: 10 změna:

mám takový problém s kupní smlouvou ...nedávno jsem koupil auto a číslo motoru nesedí z papírama ...o tom jsme věděl když jsme ho kupoval evidenčku všechno mám zasebou a tedka už jen na úřad jenže co jim mám říct když po mě budou chtít kupní smlouvu ve který je napsaný ten motor co tam opravdu mám a né ten co je v papírech ...díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavkazji*
hodnocení

0x

Nechápu?Jak můžete mít evidenčku?Tam se právě kontroluje č.motoru podle porovnání papírů a č.na bloku motoru.

laybor*
hodnocení

0x

Tak si napište kupní smlouvu jakou ptřebujete - kdyby ji chtěli

ale že to prošlo evidenčkou je divné - byl střízlivý ten kontrolor?,může se stát že neprojde příštím STK

hodnocení

0x

Pokud máte úspěšně vydanou evidenčku, je to malý zázrak a na úřadě už niz zkoumat nebudou...

hodnocení

0x

Když jste auto koupil nedávno, nejlepší je, vrátit se k majiteli a smlouvu přepsat. Jde jen o přepsání jednoho čísla a dva podpisy. Nemá cenu si zbytečně přidělávat starosti. Smlouvu můžete přepsat vy a domluvit se s původním majitelem na podpisu. Jen můj názor.

jarda3*
hodnocení

0x

Myslim, ze kupni smlouva a uz vubec nejake cislo motoru v ni nebude nikoho zajimat - pokud je auto na vas odhlaseno, zadnou smlouvu na urade chtit nebudou. A cislo motoru myslite jako typove oznaceni? Seriove cislo se uz totiz davno neeviduje.

hodnocení

0x

Přečtěte si odpověď Jardy a porovnjete techničáky zodpověďte si dotaz,... je to opravdu číslo motoru? nebo jen číslo typu. Na přepis nepotřebujete smlouvu psanou. jen nacionále...

nu*
hodnocení

0x

- číslo motoru se neregistruje

- typ motoru se registruje a musí odpovídat typu uvedenému v TP

- na protokolu z evidenční kontoly je uváděno VIN, RZ, značka a obchodní označení vozdila a také TYP motoru

- pokud TYP motoru souhlasí a nesedí jebn výrovní číslo, nic se neděje, motor ej náhradním dílem a na =uařdu požádejte o výmaz čísdla motoru

- pokud je v autě jiný TYP motoru než je zapsán v TP, evdenčkou neprojdete a v protokolu se objeví věta - VOZIDLO z HLEDISKA EVIDENČNÍ KONTROLY NEVYHOVUJE, pak auto nepřihlásíte

buss
hodnocení

0x

No ale číslo motoru se už dávno tomu neregistruje, jen TYP a ten má odpovídat, kdo má z toho obavu, nechte si dát, pokud to Odsa učiní jako vyměnitelný. Máte zřejmě starýý TP.

cyril*

Někdy postačí orientovat se v kalendáři! Kolik platných TP s agregáty označenými v poslední době (stačí toto století) jako "VÝMĚNNÝ" jste viděl?

blackflamesiczi*

u mas staci zajet na evidenci vymazou cislo motoru na pockani musi sedet jen typ a i kdyz to cislo pri evidencce nesedi tak to nehraje roly vymazete ho pri prihlasovani, coz delam pokazde clovek nikdy nevi kdy ojnice vyletne blokem pri mem jemnem zachazeni

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]