Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na výměnu zadních tlumičů (Peugeot306)

Od: nutt* odpovědí: 10 změna:

Zdravím,

mám takový problém odešli mi zadní tlumiče na mém peugeot 306 (1.8 16 V). A chci se zeptat zda zvládnu výměnu tlumičů sám. Z 90% jsem si na autě dělal vše já. Ale teď u tlumičů nevím zda to nevidím moc růžově a nechci aby mi pak stálo na zahradě auto na špalkách. Můžete mi někdo kdo to dělal poskytnout stručný návod prosím? Na internetu jsem hledal ale nic co by mi pomohlo jsme nenašel. Nebo případně kolik si za to účtují v servisu pokud by chtěli něakou tu stovečku tak jim to tam raději odvezu (tlumiče už mám doma zakoupené).

Díky moc za rady NutT

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

zvladnes sam...v zadnim podběhu je otvor na nastrčak kterym tlumič uvolníš...u napravy je to jpak este jednodušší *frajer*

jinak jdi do servisu,jestli to udelaji za par stovek*frajer*a mas klid

hodnocení

0x

Není ta zas tak složité, stačí povolit dvě matice, jedna je v kufru / horní uložení tlumiče/ a jedna na spodku na ramenu. Tak to je alespoň na volskwagenu. Na peugotu to bude podobné.

z kufru u peugeot 306 uvolníš pouze celou napravu:D

hodnocení

0x

jinak asi podle kubatury usuzuju ze mas na zadni napravě,kotoučové brzdy...měl bych k prodej repasovane třmeny a nove kotouče*cteni*

erikch*

u 306ky(nejen) jsou tlumiče součástí "ramen"nápravy samotné-jen tak pro ilustraci ,abys viděl o co jde ostatni-dily-prislusenstv/... Takže výměnu zvládneš sám-jen musí být náprava "prověšená"(prostě volně viset obě kola ve vzduchu),jinak se nechytáš...

nutt*
hodnocení

vše jsem měnil za nové v létě ale díky :)

nutt*
hodnocení

Tak děkuji za rady. Myslíte že je rozumné se do toho pouštět teď v zimě nebo to mám nechat na jaro? A jak je to se zavěšením předních tlumičů to zvládnu také sám doma? :) Chybí mi tyto dvě věci a mam auto uplně cajk :D

a co torska v napravě*cteni*je v pohodě?

nutt*
hodnocení

To nevim,jak to poznam? :) Nejsem zase automechanik :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]