Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem motoristům,
přišla pořádná zima a já řeším opět to, co už celá léta - jakou si mám pořídit škrabku na skla, aby fungovala jak má..
Všechny škrabky, s kterými jsem se v životě setkal, tak buď vynechávaly, nebo pro jistotu neškrábaly vůbec, případně při druhém použití praskly.
Jediný model, který snímal námrazu jak máslo byl s ocelovým břitem, ovšem poškábaná skla už mít podruhé nechci
Máte někdo zkušenosti, nebo tip na škrabku, která odvádí dobrou práci? Případně kde takovou sehnat?
Předem děkuji za reakce.
plastové hrany moc nevydrží, nebo nesednou na sklo... ocelové hrany poškodí sklo... používal jsem v nouzi obdélníčky sololitu, škrabaly námrazu, nepoškrabaly sklo...i teď mám pro jistotu pár kousků někde v kufru...
co tak neřešit námrazu, ale jí raději předejít... můj soused si chválí takový teflonový povlak na přední sklo, s dvěma ušima, do kterých zastrčí nějaký sprej a přivře předními dveřmi... námraza zůstává na fólii...já vím, je to jen na přední sklo... na boční a zadní rozmrazovací sprej ...já když nestojím v garáži, tak mám vélkej hadr, zakryje i přední i zadní... někdo má přímo plachtu na všechna okna... pohodlně ji stáhne i se sněhem a jede...
Škrabku mám obyčejnou ,ale koupil jsem si rozmražovač o obsahu 0,7litrů za 60kč s rozprašovačem a do těchto teplot výborná věc .Nastříkáš ,za 10sekund setřeš stěračem(hadrou) a jedeš.
Tak já jsem si pořídil krycí hliníkovou fólii a škrabku nepotřebuji - alespoň ne na přední okno, protože vím, že všechny škrabky mají nejrůznější nedostatky a s těmito nedostatky škrábu max. zadní či postranní okna a na to stačí jakákoliv, která se alespoň dobře drží a má ten hrubý konec na led. Spreje jsou jen pro zlost, okamžitě to po nich zamrzá nebo to dělá to neprůhledné mlíko - takže zlatá hliníková folie za 30kč na přední okno.
doplněno 30.01.12 11:57:Zadní okno to byl omyl = to jsem snad ještě nikdy neškrábal - do zadu já nekoukám To co se děje za mnou se pouze vzdaluje a proto nemá cenu to sledovat.
Léta používám dvoulitrovku teplé vody, funguje to spolehlivě, škrabku vůbec v autě nemám. Výhoda je v tom, že pokud je námraza i zevnitř, sklo se pěkně prohřeje a námraza povolí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.