Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
potřeboval bych poradit, zakoupil jsem od známý káru za auto za symbolickou cenu (jen prcka do 250kg) . A teď řešim dvě věci. Kára má propadlou technickou a povinný ručení je normálně zaplacený majitelkou do konce roku 2012. Chtěl bych poradit jak mám teď postupovat. Někdo mi říkal, že bych měl na káře udělat technickou a rovnou jí nechat udělat na své jméno (přesto že majitel je stále známá), poté si nechám udělat povinný ručení také na sebe. A pak s tadyhletěma vyřízenejma věcma vyrazíme společně se známou na úřad a necháme na základě STK a povinnýho ručení udělat přepis. Je možný udělat tu technickou bez toho aniž mám se známou sepsanou nějakou smlouvu o prodeji? (Mám od káry techničáky atd..). Nebo mám s sebou brát nějakou kupní smlouvu (ještě dodatečně sepsat)
A ještě řeším další věc a to je převoz káry na STK sice je to jen 2 km, ale co kdyby mě kontrolovaly policajti, to bych byl asi nahranej ne? nebo jaký jsou v tomhle případě pokuty? Přemejšlím jestli to risknout nebo si sehnat nákou dodávku a dovezt to v ní Díky za rady
STK udělat na SVÉ JMÉNO a nechat tam zapsat větu : "vozidlo z hlediska evidenční konroly vyhovuje"...nebo požádat o samostatný protokol z evidenční kontroly na Vaše jméno, je to zákonná popmínka registrace...Evidenčníé kontola je součástí každé TP provedneé v plném rozsahu, poklud je TP propadlá tak to budete mít na 1 protokolu, ale tehnik na SRk to musí vědet
To mi bylo řečeno, ale není mi právě moc jasný když přijedu na technickou s károu, ke který mám sice techničák atd.., ale je psaná na jiný jméno, tak jestli mi technickou vystaví na moje jméno bez jakýkoliv kupní smlouvy, prostě řeknu že jsem káru koupil, dám jim techničáky a řeknu, že se bude se převádět a oni se o víc nezajimají? Chápu to tedy dobře? Jinak díky moc za odpovědi
Chápete, STK se nemá ze zákona o co zajímat, nen to STB ani BIS, je to soukromá firma která podniká podle zákona, a za to jí vy platíte.Jen je musíte upozornit na koho mají napsat protokol, na vaše jméno a přesnou adresu.
a proč si to takhle komplikovat když to de uplně jednoduše jak sem již psal?
jen s tou poznámkou o evidenci plně souhlasim
omlouvám se za překlep
dabel
STK na auto(jakékoli vozidlo) může dělat kdokoli-není nijak vázán vlastnictvím,provozováním, předmětného vozidla(podobně jako s povinným)...,takže na ten vozík mužu dělat technickou třeba já...Navíc coby zadavatel služby,kterou si plně hradím,můžu nechat zapsat jako zadavatele kohokoli a dokonce může být i TK bez jména,což třeba dělám u plné dovozové STK,kdy v tu chvíli ještě nevím jméno kupujícího auta-ale aby jej mohl v klidu nahlásit na sebe(plná STK-bud pravidelná po 2 letech nebo právě dovozová,do 30ti dnů nahrazuje kontrolu evidenční,kterou pak není třeba realizovat a přesto je jakýkoli dopr.úřad povinen tuto STK kdekoli v ČR akceptovat,je-li mladší 30ti dnů a samozřejmě splnuje,a vozidlo "přeregistrovat"...)
doplněno 29.01.12 11:18:a ještě pro doplnění-pojistka může být opět na kohokoli-jde o platnou pojistku na to konkrétní vozidlo-zde vozík,pojistníkem může být třeba paní Kadrnošková z Horní Dolní,která v životě váš vozík neviděla...
žáden problém vem káru a STK udělej na původního majitele poté uzavři pojisku na káru již na sebe až to vše budeš mít tak bud s původním majitelem zajdi na dopravku a přepiš to na sebe nebo s původním majitelem sepište kupní smlouvu a do ní napište plnou moc -zplnomocnění kupujícího k přepisu a můžeš si to vyřídit sám.
osobně bych ty 2km na stk rysknul a nedělal si stím hlavu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.