Nejste přihlášen/a.
Zdravím, koupil jsem auto a nyní jsem při převodu zjistil že nebylo majetkem prodavajícího ale majetkem GE Money auto, mám kupní smlouvu od prodávajícího, který mi zatajil že má vozidlo ještě nesplacený leasing. díky za každou radu co mám dělat aby mi auto nesebrali nebo jak dostat své peníze zpět.
Jediná rada! Fláknout mu po rypáku,vzít si peníze zpět a vždy si každého oklepnout.Dnes to jde!
Přeji kladné vyřízemí.
Pavel
Tam je důležité, jestli máte smlouvu podle obchodního nebo podle občanského zákoníku. Pokud podle obchodního, vlastnické právo jste podle §466 nabyl.
Dobrý den,
v každém případě se koukněte na stránky www.cardetect.cz, kde zadáte VIN onoho auta a uvidíte, jak to s ním ve skutečnosti je.Dále prodávající porušil všeobecné obchodní podmínky s bankou (nebo leasing.spol.) a tím se dopustil podvodného jednání.
Pokud někdo prodává auto, na které je leasing, je povinnen to oznámit bance, a ta pokud to schválí, může být leasing převeden na někoho jiného.(tydy by to pak bylo i o jiné kupní ceně )
Asi bych určitě písenmě kontaktovala banku.
Hezký den a mnoho štěstí M.
Dobrý den , pokud by bylo na leasing tak by GEm byly napsáni ve VTP jako majitelé a ten filuta co vám to prodal by byl držitel . Ale vzhledem k tomu , že vozidlo již máte napsané na sebe což by se vám v tomto případě nepovedlo je jasné (převod by byl možný pouze cessí) , že vozidlo je zatíženo úvěrem . Na cardetecu ani cebii se auta pod úvěrem neevidují . GEm bude podnikat kroky pouze v případě , že ten dotyčný to přestane platit a většinou se u úvěrové smlouvy podepisuje i blancosměnka takže nejspíše budou vymáhat touto cestou a až teprve potom nastane "zpětný převod vlastnických práv" . A auto by vám mohli zabavit jelikož by se stalo vozidlem zcizeným . Doporučuji vám odstupte od kupní smlouvy a oznamte to na policii jako podvodné jednání .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.