Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
před pár týdny mi zemřel děda a zanechal po sobě auto. Chtěla jsem se zeptat co mám udělat,abych si auto mohla přepsat na sebe a taky jak je to s dědickou daní. Jestli musím zajít k notáři, protože je auto součástí dědictví. Jestli je zapotřebí manželky zemřelého k samotnému přepsání atd... Zkrátka vše co je zapotřebí abych jako vnučka na sebe mohla přepsat auto po svém zepřelém dědovi. Děkuji za odpověď
V každém případě bude dobré počkat až skončí dědické řízení.Auto je jeho součástí,tak tenhle problém řešit až pak.Nebo Vám ho děda odkázal?
Budete muset počkat..A jak dlouho?To přesně nelze říci,záleží za jak dlouho to úřad notáře vyřídí.Obecně bych řekl do měsíce ale neberte to za naprosto přesný údaj...
doplněno 28.01.12 15:35:Co potom?No děda Vám ho neodkázal,takže se asi stane majetkem dědovi manželky.A pak už je to vše na ní a dohodě s Vámi.Asi klasický prodej,či darování...
1.) přímý dědic se buď osobně ( nebo jeho zmocněnec) dostaví na úřad kde má trvalé byliště, předloží usnesení o dědickém řízení s vyznačením nabytí právní moci, že kterého vyplývá kdo zdědil auto
2.) předloží přitom velký a malý TP, zelenou kartu z pojišťovny a pokud je auto přihlášeno v jiném kraji, i značka k autu
3.) dědic bude zapsán do registru bez poplatků a eko-daně , na počkání
4.) Pokud se nedohodnete a auto zdědí 2 nebo 3 lidé stejným dílem, máte problém, kakp provotzovatel může být zapsán jen 1 člověk, tak se domluvte u notáře mimo přepážku dopravního úřadu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.