Nejste přihlášen/a.
Po dědovi zůstalo auto, které bylo předmětem sporu a nakonec nemá nabyvatele. V evidenci motorových vozidel je tedy uveden majitel, který je již 12 let po smrti.. kdo bude platit pojistné..případně chystané extra pojistné za každý den neplacení povinného ručení?
Milane určitě chtějí odpověď,když vznesli dotaz.Odpověď je ,myslím,jednoduchá a jednoznačná.
Proběhlo dědické řízení a to musí dát jednoznačnou odpověď.Pokud se dědici vzdají dědictví,majetek propadne státu.A není co řešit.Pokud se vede soudní pře o výsledek dědického řízení,všechny náklady se do řízení počítají.Tedy i dlužné pojištění.Dědici mohou společně dát auto do depozita,než se rozhodne,a odhlásit pojistku.Vítěz si zaplatí pojistku a pak znovu přihlásí auto do provozu.Tak bych to viděl já.
JABRAKA
Dobry den.Mám auto ve vlastnictví po zemřelém manželovi podle dědického řizeni od listopadu 2005,neprihlašené na sebe,protože neměla jsem od nej doklady.Pojistka do dně zaniknutí 2.11.2004 zaplacena.STK zaniklo v listopadu 2004.Manžel zemřel 16.05.2004.Auto jsem neprovozovala ,nemám řidičák.Ale puičila jsem jeho znamému,který mi vratil doklady že auto zešrotoval ,ale nemá na to doklad o ekolikvidace.Tak mi napsala jeho přibuzná na papire že auto jsem ji darovala na součastky a podepsala to,souhlasila jsem jelikož auto je už staré ,r.v. 1977 .Tak jsem sjednala pojistku na auto a dál nevím jak postupovat.
Četla jsem všechny přispevky a řady a nové zákony ,ale nevím jestli to opravdu funguje,a jestli vůbec mám ukazovat tu prohlašku o darování na ND?
Daveee.
Asi by bylo dobré se zeptat přímo notáře u kterého probíhalo dědické řízení.Měl by mít tyto věci v malíku.
A teď něco odemne : jednou sem (vinou přestěhování) nezaplatil povinné ručení a v zápětí mi přišel dopis jetli to do (myslím 35 dnů) nezaplatím,tak pov.ruč.automaticky zaniká.
Tak mám vzato, že pov.ruč Vašeho dědy dávno zaniklo.Ale do dne zániku musí být placeno.
Nechce odpověď páč by se zeptal. Jardo, @jambus
dopis přijde vlastníkovi, ten je mrtev. S největší pravděpodobností přijde dopoučeně. Na poště Vám ho nedají a vrátí se zpět. Copak se bude dělat dál? V dědictví mělo být projednádo a rozhodnuto, zřejmě ho tam nenahlásili. Proto je na radu potřeba více informací.
Tak co nám píše moje smlouva s pojištovnou Allianz:
Nezaplacení pojistného :
pojištění zaniká dnem následujícím po marném uplynutí lhůty k zaplacení celého dlužného pojistného stanoveného pojistitelem v upomínce doručené pojistníkovi.
PS: Allianz jsou šmejdi! měl sem připojištěné čelní sklo a stejně mi při výměně dali 50% spoluučast.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.