Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dlouho jsem nejezdil a nechal jsem zataženou ručku, dneska když jsem se chtěl rozjet, nehnul jsem se z místa. Prosím o radu, jak jednoduše, klidně s porušením brzdových lan, odbrzdit. Díky
Jestli to stálo na tom mraze,který dnes byl,tak jedině do tepla a nechat rozmrznout.
doplněno 27.01.12 15:14:Nebo pod auto umístit nějaký teplomet.Tedy,ne s otevřeným plamenem,jen horký vzduch...
doplněno 27.01.12 15:33:Přeštípnutí lanovodů nic neřeší...Ale počkejte,možná se tu objeví lepší rada..
Škubu s tím jak blázen a né a né povolit :/ Je možmé, že se lanka nějak šprajcla? Páka ručiky mi jde úplně naprázdno, zabírá snad až na posledním zubu.
Lanka se nikde nešprajcla, musíte dát a nechat ručku dole. Máte přirezlé čelisti k bubnům. Utrhnout jak se píše nebo poklepat bubny kladivem nebo bubny nakonec sundat a jen zas vrátit. V tomto počasí zásadně nezatahovat ruční brzdu, jen zařadit kvalt!
To se nám také jednou stalo u Felicie, která stála asi půl roku. Nepomohlo nic jiného, než lano a pomocí dalšího auta to povolilo. Další auto bylo potřeba, aby se nespálila spojka. Obě auta musí zabrat, pak to povolí. A je lepší zabrat dozadu, pak to povolí lépe, jinak by se prosmekly kola a stejně by se to nehnulo. Takže lano k Felicii zapojit zezadu a ve Felicii na zpátečku a musí to povolit.
tak asi jsou opravdu primrzle/prirezla celisti k bubnu. Jak rozebrat buben a ostat se k celistem? nikdy jsem to u fava rozdělaný vzadu neměl .íky
ideální by bylo podsypat zadní kola třeba pískem(nevím jak jste tam na tom s podkladem-sníh ,led,prostě aby něšla smykem...) a poprosit kolem jedoucího traktoristu ,za "oko" nahodit lano a po poklepání samotných bubnů kladivem se trhnou...
Dobá, to by šlo. od autem mám somzřejmě uježděnej zledovatělej sníh. Co je potřeba k sundání bunbu, kdybych se rozhodl oddělit pakny od bubnu ručně? díky
jestliže jsou takhle kouslý-mohlo by se taky hrubou "sundavací" silou(jemně to nepůjde) stát,že "dokaličíte" (urvete klec)ložisek kol-a bez nich(tam je nevyměníte-musí se lisovat) jste tam někde na ulici víte kde...Takže tenhle postup bych velmi rychle doporučil zapomenout-prostě je musíte "odtrhnout"-a nebojte se-ono to jde i u auta,který třeba stojí půl roku(i víc)...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.