Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neodhlaseny pionyr

Od: mrdick odpovědí: 6 změna:

Dobry den, ted jsem nahodou nasel maly technicak od meho pionyra, ktereho jsem prodal pred 11lety, bohuzel jsem ho neodhlasil na dopravnim urade. S pojistkou nevim co se delo, ale snad jsem ji odhlasil, prece jenom mi bylo 17let. Chci se zeptat co mi hrozi a jestli by mi pojistovna mela posilat pojisteni kazdy rok, dekuji. Uz 11 let mi neprisla zadna slozenka nebo neco takovyho. diky za odpovedi

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdokoliv*
hodnocení

0x

Tak úplně nejdříve, než bych začal panikařit - zajít na registr vozidel, zda uvedený motocykl je vůbec v evidenci. To jen z důvodu pro Váš přehled. Před 11 lety bylo vše trošku jinak a za tu dobu určitě nebude pojištění nikde vedeno a co se týká nějakého nedoplatku či dluhu v pojišťovně - už dávno by se ozvali.( promlčecí doba pro zahájení řízení je tříletá ). Je možné, že nový majitel si pincka na sebe dohlásil a také jej provozuje ale je také možné, že už vůbec neexistuje. Pro Vás je směrodatné to, že jste jej prodal na základě občanského zákoniku. Za tuto dobu jsou všechny možné sankce z Vaší strany za hranicí promlčecí doby - nelze být za ně nikterak postihován.

mrdick
hodnocení

Bohuzel pionyr figuruje v mym registru vozidel, neni odhlaseny a ani nevim jak ho mam odhlasit kdyz mam jen malej technicak. Celkem jste me potesil, snad ty promlceci lhuty budou fungovat. Vadi mi jen to ze ho mam v registru. dekuji za vasi odpoved. A taky si myslim ze by me mela pojistovna uz davno nekolikrat kontaktovat, prece jen 11 let je dlouha doba.

pepis*

Dojděte na úřad s technickým průkazem,zdělte že jste značky stratil a chcete vozidlo vyřadit z důvodu změny užívání(třeba je z něho stojan na hrábě) a úřad ho vyřadí.Ale je otázkou jestli ho někdo nemá pojištěný a nejezdí s nim,pak by mohl nastat problém.Tak to radši prověřit.

mrdick

A nebudou po me chtit nejaky doklad o ekologicke likvidaci?

pepis*

Pokud je pionýr registrovaný na Vás tak ne.Ale musíte ho vyřadit z důvodu změny využití například -ten stojan na nářadí.

hodnocení

0x

mrdicku, nikam nechoďte, nic neřeště. Jelikož jste ho před 11 lety prodal, není Vaším majtekem. Jak jezdil kupec, když neměl doklady? Jak doložíte úřadu, že je vozidlo prodané?

pojišťovna nebude nic řešit, dokuk vy neuděláte "pohyb" na registru. Pokud motocykl neprovozujete, nemusíte mít pojištění, a taky nemusíte mít obavu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]