Nejste přihlášen/a.
Zdravím Všechny. Prosím o vysvětlení funkce plechových pružinek na brzdovém třmenu.Jsou napasovány nahoře a dole mezi třmenem a destičkou.Mají na něco vliv ,když je někdy koupíte v sadě s destičkami a příště v nové sadě prostě nejsou? Děkuji za odpovědˇ Vladimír
Jeden napruzeny drat je nahore na destickach, ten slouzi k tomu, aby desticka neposkakovala v prostoru, kde je umistena, perko jsem mel na svem aute urezle a zvonilo to jak klekani nebo pan Lorenc. Pak tam muzou byt jese takove plisky, co indikuji opotrebeni desticek. Az se desticky sjedou, zacne to drhnout a vydavat neprijemny zvuk. Mas foto, at vime, ze se bavime o tomtez?
doplněno 28.01.12 21:12:Tady pro info posilam obrazky, co jsem ukradl na netu. Na svem aute mam pouze to, co ukazuje ten kresleny obrazek
100% se bavíme o jednom, boční plíšky kopírují tvar destičky a skoro ve všech případech co já znám jdou do háje při první max. druhé výměně desek - funkce 0 . Ale ty pružinky co jistí destičky nahoře a dole mě spíš připadají jako dost dobrý nápad od výrobce aby to pořád někdo čistil atd. Ty desítky zářezů když se zanesou plus ty pružinky mají akorát ten výsledek že jedna detička se stírá méně jak ta druhá i když brzdy fachčí OK. Ale je to starší kára tak se dá usuzovat že to dneska má VW vychytaný daleko líp. Děkuji za Tvoji odpověd´.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.