Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jízda bez stk

Od: karlos93 odpovědí: 19 změna:

zdravím dnes jsem byl na stk ale našli mě C (nebezpečnou) závadu(rozdílná učinnost zadních brzd ) a sloupli známku, už to mám opravené a závada byla odstraněna ...co mě hrozí když tam pojedu a chytnou mě po cestě policajti?

dočetl jsem se že 5 bodů + 5 až 10 000 lata +6 až 12 měsíců zákaz řízení a u toho i toto: Aby mohl být řidič postižen za výše uvedený přestupek, musí mu být prokázáno, že v důsledku technické závady došlo k bezprostřednímu ohrožení ostatních účastníků silničního provozu. Jestliže k takovému ohrožení nedojde, jedná se o jiný přestupek, za který se ukládá pokuta 1.500 až 2.500 Kč

neví někdo jak to je? moc díky

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

1x

Kontrolní samolepka se nevylepuje jen tak, samolepkou dokládáte způsobilost vozidla...kdo jí nemá, dopouští se přestupku, jízda bez platné TP je pestupkem za 1.500-2.-500,- Kč, bez trest. bodů, při troše slušnosti se to dá uhrát na blokovou pokutu za 1.000,- Kč, a když policistům ukážete fakturu za opravené brzdy, vše jim vysvětlíte a přesvědčíte je že jedete na STK, nechají vás možná jít...

Je to v lidech, víte jak to chodí, když je člověk slušný a uzná že udělal kravinu, policie to pokaždé zohlední...něco jiného je řešit známého hajzla nebo recidivistu nebo pitomce který se hádá a nic nechápe.

Účelem a cílem sankce není naštvat a zruinovat chudého občana, trest je ve své podstatě výchovným prostředkem...Proč vychovávat zdlouhavým ( ve správním řízení) a možná nepřiměřeným způsobem, když to jde i jinak...

Policie má pomáhat a chránit.:-P

jarda3*

Jinak receno je to o tom, na koho clovek narazi. Ja tyhle tezsi pripady resim doprovodnym vozidlem, proste nekdo jede predemnou ve druhem aute a hlida znama mista, nebo si to aspon projedu legalnim autem predem. ;)

nu, opět vynikající!

*hej*

Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí i u Policie ČR!

hodnocení

0x

četl jste špatně, nebo spíše, špatně vykládal předpis...

"Jestliže k takovému ohrožení nedojde, jedná se o jiný přestupek, za který se ukládá pokuta 1.500 až 2.500 Kč " toto máte správně.

karlos93
hodnocení

a jak to dokážou nebo zjistí jestli k tomu ohrožení došlo nebo ne? to budou zkoumat a lehat si pod auto? když uvidí že nemám známku :)

jarda3*

Muzou s vama jet na STK... Myslim, ze to uz plati nebo bude v nejblizsi dobe.

tak to není, nemůžou jet, ale musí nařídit ...ale jen 3+3km!

hodnocení

0x

pokud vim závada C vůz nemá na silnici co dělat je nespůsobilý k provozu na pozemních komunikacích správně bys měl s STK odjet na platáku a k opětovné kontrole opět na platáku v praxi se to nepoužívá a záleží na jaký narazíš policajty.

jiná věc nastane stane li se nehoda nikoho nebude zajímat kdo to zavinil nemáš STK si v pr... a platíš to komplet vše *zed*

karlos93
hodnocení

ano vím jsem si toho vědom tak i když nezavinim a mám jen "učast" na nehodě a nemám stk nebo jsem pod vlivem alkoholu, drog a mnoho dalšího jsem vlastně vinen já

karlosi, bacha na ty rady, když se stabne nehoda tak zaplatíš...

to tak není, platit bude viník, propadlá technická je sice vozidlo nezpůsobilé, ale ne tak závažným způsobem,...jak říká záon na velkou pokutu

a už vůbec ne, nezaviníte nehodu .

Samozřejmě že na technickou pojedete na valníku, nebo tak, abyste do nikoho nenaboural!

přidam skušenost mam známýho měl nehodu bouchl drobně do auta před sebou a měl 3 měsíce propadlou STK pojištovna se snim vůbec nemazlila bud protokol s STK nebo 75000kč za vzniklou škodu jak myslíte že to dopadlo *cert*

klučina má sjednán splátkový kalendář a platí a platí a platí *zed*

blackflamesiczi*

ja mel take nehodu bez stk kdysi z firemni X5 mela ji mesic propadlou , dostal jsem pokutu asi 1000,- a skodu pojistovna (kooperativa) uhradila bez problemu a to vedela o propadle stk ale ta na to ze jsem prehledl pri couvani male auto za mnou vliv nemela

buss

Ale no tak, pokud to nebude v příčinné souvislosti, tak jde o dvě věci. Jakpak spolu bude souviset stav bez STK a následek? Kdyby ten druhý zůstal doma v posteli...

jarda3*
hodnocení

0x

Problem je hlavne s odjezdem z STK, pak uz po par hodinach neni prokazatelne, ze zavada nebyla zatim odstranena a auto jen nema tu prohlidku a stempl... Kazdopadne je to trosku debilni system, do C spada treba i malo ucinna rucnio brzda, coz pri jizde tezko muze nekoho ohrozit a behem stani se auto da bezpecne zajistit jinak...

erikch*

bohužel přesně tak,Céčková závada třeba "nesouměrnost účinku zadních brzd" (limit je do 30% rozdílu levá a pravá strana,přičemž všichni víme,že auto brzdí ze 70-90% předkem...) o ruční už vůbec nemluvě-ale naproti tomu koroze nosných částí je Béčková...,což je trošku paradox...Nicméně při cestě na STK s sebou onen protokol se závadou typu C(případně sdělte právě problém,již vyřešený,nesouměrnost víc než 30%) a jedete na "válce" na opakovačku...jinak než přistavením vozu na STK nelze(případná pokuta by byla nižší než cena odtahu...,ale to asi raději nesdělovat)

cyril*

"všichni víme,že auto brzdí ze 70-90% předkem" Nevím koho myslíte tím "všichni", ale já to určitě nejsem. Také je důležité "jaké auto"! ;)

hop®
hodnocení

0x

Pouze lakonická a logická odpověď, o které netvrdím, že v praxi bude fungovat:

Po cestě na STK s opravenou závadou Vám hrozí menší nebezpečí, než když jste z STK s neopravenou závadou odjížděl...

hodnocení

0x

Jeďte v době, kdy ještě policajti na silnici nejsou (do 7,00 hod) a bude to v pohodě. Na STK je jim jedno, jak jste se tam dopravil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]