Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příspěvek do garančního fondu ČKP

Od: mejki odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, potřebovala bych poradit, kdo bude platit příspěvek do garančního fondu ČKP, když jsme auto odhlásili na nového majitele, ale nemáme kupní smlouvu. Nový majitel auto cca po měsíci nepřihlásil, ani nezaplatil pojistné. Děkuji za radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdokoliv*
hodnocení

3x

Do GF nemusí platit ani on a Vy už vůbec ne. Vy jste vozidlo prodala a tíha dokazování a případných potíží se sankcí v podobě příspěvku do toho jejich bezedného fondu bude na novém majiteli.

doplněno 25.01.12 19:24:

Kupní smlouva nemusí být písemná - jen to vždy ulehčí danou anebo vzniklou situaci. Nový majitel nemusí vozidlo provozovat a proto neplatí pov. ručení, měl by ale odevzdat RZ do depozita ale tento krok je mimo čékápé.

Dobrý večer,

řekl bych,že důkazní břemeno je na žalobci,v tomto případě ČKP

hodnocení

1x

mejki, jako radí ostatní, musím i já sdělit, že vy nic nemusíte platit, páč nejste majitelé vozidla a ani ho neprovozujete.

OK?

doplněno 28.01.12 17:46:

kaudi, pokud se motocykl neprovozuje, nemusíte mít sjednané pojištění. Jen jsem nepochopil kdo je majitel a kde jsou doklady.

ICQ 55180641

kaudi

prosim o radu,jde o maly motocykl o obsahu do 50kubiku, motocykl je pouze v poloprepisu na puvodniho majitele a ma propadlou stk a rozstriseny maly technicak statnim organem takze motocykl je nepouzivany ani provozu schopny,jsem ja nebo majitel ktery je v poloprepisu povinen platit povinne ruceni?ja ho totis od 20.04.2011 neplatil,motocykl chci eko.zlikvidovat to uy mam zarizeni jen mam strach s toho povinneho prosim a predem dekuji za radu

kaudi

majitel jsem ja,doklady mam ja,jen puvodni majitel je ve velkem technicaku veden v poloprepisu a ani on motocykl naprovozoval,mnohokrat dekuji za odpoved,v pondeli jdu motocykl eko.zrusit i s puvodnim majitelem ktery je v tom technicaku.nemusim mit nake potvrzeni ze jsem motocykl neprovozoval?je teda bez stk tak to by mohlo stacit ale nevim to jiste.jen jsem mel strach aby on nebo ja nemusel platit povinne ruceni tedy spis tu pokutu za neplaceni.jeste jednou mnohokrat.kaudi

V pondělí se dozvíte vše na úřadě, ale musíte mít doklad (smlouvu) od osoby uveené na posledním místě v techničáku.

Na zrušení nepotřebujtete pojištění, rovněž tak, pokud vozidlo NEprovozujete.

nu*
hodnocení

0x

Za které období? Pokud jste provozovala nepojištěné auto, platit budete Vy...Prodané auto neprovozujete, není tedy důvod platit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]