Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, kdo mi prosím poradí jak odhlásit vozidlo, které nemám od roku 1996 a nemám k němu žádné doklady a tudíž nemůžu mít ani ekologickou likvidaci. Je možné ho nějak odhlásit?
Děkuji: kurcis@seznam.cz
nu, na vyřazení nepotřebuje, ale jak mu firma na ekolikvidaci vypíše bez znalosti doklad o ekologické likvidaci?
byl jsem u nás v registru a co je zajímalo byla platnost STK (já ji měl platnou do roku 1997 a tak prý bez problémů vyřadí) a že mi ta paní u okénka pomůže vozidlo vyřadit. Taky už v tom nejspíš chtějí mít pořádek. ČKP na webu někde má protokol ve kterém je uvedeno, že" vozidlo jsem rozebral na náhradní díly v roce XXXX a doklady jsem ztratil." Somozřejmě že tam ale bylo mj. uvedeno, že si ten dotyčný uzavřel nové pojištění. Myslim, ež to je ale od nich skrčka, na co platit pojištění, když jsem auto zlikvidoval před XXXX lety.
Slovní spojení "nemám od roku 1996" je na poskytnuití rady trochu málo. Předpokládm že tazatel auto prodal, dnes už neví komu. Tady není co radit, bud si vzpomenout, vyžádat si od nového majitele doklady, na úřadu provést evidenční úkon dodatečně, nebo zapomenout.
Tak to by byl největší průser, co by mohl uvést že jej prodal (můj případ). Jestli ví že vozidlo skutečně neexistuje tak : " ... jsem ho rozebral na ND a kastli odvezl do kovošrotu. Neuvědomil jsem si, že v kastli zůstal TP a RZ. nebo tak podobně. Při odhlášce to uvede v čestném prohlášení a mělo by to být vyřešeno. Jen pro doplnění, všude na úřadech, kde jsem byl, postačuje čestné prohlášení, jen u ČKP ne - zajímavé.
no je to případ od případu. Když ho chce odhlásit natrvalo tak bude jednodušší když řekne že je sešrotované a ty formality kolem a je to vyřízené. Jestli by měl ale jako já shánět nového majitele jako já 9 let a ted auto není a TP s RZ taky ne... Udělal jsem tenkrát blbost že jsem mu dal doklady předem, než jsem to vyřídil v registru a nesepsal smlouvu. A je to dokonce vyjádření pracovníka registru, když jsem mu řekl jak to vlasntě je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.