Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tenký vysoký pískající zvuk

Od: mirek333* odpovědí: 11 změna:

Takový zvláštní dotaz:

u parkujících aut různě po městě někdy slyšívám takový tenký vysoký pískající zvuk, sotva slyšitelný. Je to tak slabá intenzita, že je těžké přesně zaměřit, odkud to jde, ale je jasné, že někde zevnitř nějakého auta a když je jich víc vedle sebe, tak jsem nikdy přesně zdroj zvuku neodhalil. Setkal se s tím někdo? A co jde?

Slyšela to i žena, tak snad nejsem magor ;)

Myslím, že je to přerušované několikasekundové pískání na hodně vysoké frekvenci (třeba jak dřív pískaly staré televizory nebo tak...).

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cinematic*
hodnocení

2x

V autě mám plašičku kun (mrchy lezou za teplem a hryžou kabely), ta vydává přerušovaný vysoký tón. Ne každý ho ale slyší.

mirek333*
hodnocení

ano, nejpravděpodobněji z odpovědí bude asi toto.

Viz limbursky.cz/...

odpovídá i popis zvuku...

teď mi to konečně dává smysl...

kdokoliv*
hodnocení

0x

To se bude asi jednat o couvací senzory ( je to jako žárovka) a ta vydává tento přerušovaný zvuk při couvání. Je to ono nebo se jedná ještě o něco jiného?

doplněno 25.01.12 12:27:

odpovídal jsem na zadaný dotaz ( u parkujících aut ) a né u zaparkovaných aut. A ten zvuk jsem tedy ještě neslyšel ( možná budete citlivější na tuto frekvenci, která hlídá ) ale bude asi spojen s bezpečnostním systémem vozu.

mirek333*
hodnocení

Couvací senzory asi ne, prostě ta auta stojí, nido nikde, já procházím okolo a něco píská... Zaznamenal jsem to víckrát, vždycky na parkovišti.

hodnocení

0x

Já když chcípnu Astru J a zamču, tak z motorového prostoru cca 3 minuty taky něco píská...

kubaaa*
hodnocení

0x

Jedna se o ultrazvukove cidlo alarmu.

mirek333*
hodnocení

Alarm je prvni vec, ktera me napadla. Na jakem principu to ale fachci, ze to musi vydavat do okoli zvuk?

PS Off-topic: Celej zivot posloucham do sluchatek naplno metal a rock (ted zrovna Ride the Lightning) a vzdycky me varovali ze budu hluchej. A ja pred ctyrictkou zacinam slyset ultrazvuk ;)

kubaaa*

Asi jako u netopyru, ale bude to nastaveny spis na pohyb - v kabine a mozna i v nejblizsim okoli auta...

Ad. Sluch *palec* :)

gumidek*
hodnocení

0x

Nemohou to dělat trafa od xenonů? Taky po zaparkování a vypnutí motoru slyším pískání a po nějaké minutě ustane (když otevřu kapotu, tak je to slyšet hlasitěji).

Vůz Nissan X-Trail

rew
hodnocení

0x

Je to plasicka hlodavcu a kocek, Zvirata to nemaji rada a tak by je to melo zahnat. Smyslem je ochranit elektroinstalaci pred ohryzanim.

hodnocení

0x

Piští kondíky a jiné VN obvody,popřípadě specifické součástky v tištěných obvodech přístroje...

Auto bez pastí r.v. 2010 a píská též.. jak v benzínu tak vnaftě, bez alarmů plašíčů kun a bez kun.dolapu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]