Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
mám dotaz, můj otec mi chce darovat auto(koupil si nové). Zajímalo by mě, jestli je nutné auto přepsat na mně. Otec shodou okolností rušil poviné ručení ke splatnosti. Novou pojistku bych na sebe sjednala já, jako pojistník, táta by byl jako pojištěný. Jen mi jde o tu agendu. Nemám chuť běhat po úřadech a platit nějaký poplatky... Jaké to pro tátu, event. pro mně může mí důsledky, když auto nepřepíšeme? Děkuji předem za odpověď
to snad nemyslíte vážně, dobrovolně platit za zbytečnosti!
až otec zruší pojištění, tak si sjednejte jiné a víc nic!
Děkuji za odpověď. Takže pro tátu žádný právní problém, pokuta atd. nic takového nehrozí? Taky mi přijde zbytečné rvát státu do chřtánu peníze za formality... Jen jsem se bála, bay to nemělo nějaké právní důsledky pro tátu. Já si pojistku samozřejmě sjednám na sebe jako pojistník. Kdybych případně způsobila nehodu, nevíte, táta jako majitel vozu a pojištěný, měl by z toho nějaké problémy?Díííky moc za odpověď
Když je to v rámci rodiny, tak bych to vůbec neřešil a nepřepisoval, ale já jsem se nedávno dověděl, že když dojde k nějaké pojistné události a vina je na druhé straně, tak plnění půjde k majiteli vozidla uvedeného ve VTP a ne k pojištěnému dle smlouvy, takže v mém případě, kdy je ve VTP uveden druhý majitel a já jsem až/už pátý majitel vozu, je to na pováženou, jestli přepsat nebo ne ...auto má hodnotu tak třiceti tisíc, ekopoplatek + značky = cca 4000.-
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.