Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jednoho dne jsem si pořídil vůz.
Vůz byl v tu dobu nepojizdný, a stál u mně doma, já jej zpravoval, a proto když jsem s nim nejezdil, jsem myslel že nemusím platit zakone pojisteni, ani jsem vuz nedal do depozitu.
Až jsem začal z vozem jezdit, začal jsem i platit zákonné pojištění,
Teď mi bohužel přišlo ( po dvou letech) vyjádření od pojišťovny ČSOB a to s výzvou k uhrazení 6770 kč, za zákonný příspěvek nepojištěného vozu.
prosím Vás všechny, dá se s tím něco dělat? nebo to musím uhradit.
S pozdravem T.
Takovýchto dotazů už tady padlo neúrekom, ale za dobu dlouhou ještě nikdo se neozval, když se šprajcl (pokud tak udělal), jak dopadl. Ono asi všichni potichu zaplatili, aby nešli k případnému soudu se dohadovat. Ono myslet si je málo...
Je třeba si počíst v podmínkách té pojišťovny, zda nechce při záměru neplacení smlouvu ukončit, jak zaniká, jinak trvá. Ona neví, že auto stálo. Ale běžně se smlouva vypovídá.
Dobrý den asi jsem japonec ale moc Vám nerozumím.
To auto jsem koupil, a nejezdil jsem sním, tím pádem jsem si naivně myslel že to platit nemusím,
pokud vás tedy chápu dobře, mám napsat na pojišťovnu že vozidlo v nepojištěném období nebylo užíváno na pozemních komunikacích ale stálo na soukromém pozemku z důvodu rozsáhlých oprav vozu?
myslíte že by to nějak mohlo projít?
S pozdravem T.
ČSOB po vás určitě nechce zákonný příspěvek. nemá k tomu oprávnění. to má ČéKáPé. čtěte pořádně. tak jak to tedy je?
mne to poslali taky no jenže ja mam prodlevu mezi odhlašenim a přihlašenim 12dnu a za tu dobu chtěji po mne taky nejaky doplatek/par stovek/.znamena to že jakmile koupiš auto tim dnem musiš letet na pojištovnu a uzavřit pojistku jinak maš smulu.jěnže jak mam uzavřit pojistu bez tp když čekam až mně ji pošle předešly majitel ,to muže chvilku trvat ale to asi nikoho nezajima ,zajima jich jen datum v kupni smlouvě.tak sem poslal namitku a připojil kopii kup. smlouvy a čekam že to stornuji.jinak si myslim že je to zase nejaky vymrd na lidi.
dneska po10 tydnech poslala čkp omluvny dopis a ukončeni připadu.
hnz, to není výmrd, ale Vaše neznalost...zkuste mě oslovit a vysvětlím...
doplněno 24.01.12 18:22:Honzo, ne, proč?
Tombo, denně asi 10x podobné téma.
Je několik postupů, které si vyberete a rozhodnete se co dále. Nejdříve si pro sebe musíte zjistit, kdy musíte mít pojištění. To jste tušil správně, jen když provozujete a nikoliv když ho máte v garáži. Jen to musíte sdělit čkp, které netuší to co jste zde napsal. Odepiště jim v přiloženém dotazníku, že jste vozidlo neprovozoval a bylo umístěno mimo prostory vyjmenované v zákoně 168/1999, §1, ods. 2..
To že někdo něco napíše a druhý tomu nerozumí se občas stává, byť je na vině kdokoliv.
Stačí takto, nebo ICQ 55180641, (do fronty)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.