Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Transit - výměna žárovky

Od: hop® odpovědí: 7 změna:

Zdravím, mám nyní k dispozici Transita (r.v.2002), ilustrační foto připojuji.

Praskla mi žárovka v levém reflektoru a přiznám se, že nevím jak ji vyměnit. U staršího typu jsem se k žárovkám dostal z motorového prostoru, u novějších typů lze jednoduše vyndat celý reflektor. Ale u tohoto vozu je v motoru dost málo místa, potřeboval bych asi pětkrát zalomenou ruku a periskop. Po odkrytí haubny na mne kouká jeden šroub, ale po uvolnění se reflektor nehne. Nerad bych nadělal víc škody než užitku, ale do servisu se mi fakt nechce. *vezen*

Předem díky za všechny rozumné rady a návody! *slunce*

Transit - výměna žárovky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidek*
hodnocení

2x

Celý reflektor určitě nedrží jeden malý šroubek. U Opel Astra F, na mě koukali dva šroubky seshora a taky jsem lampou nepohnul. Musel jsem sundat přední nárazník, abych se dostal na poslední šroubek, co drží lampu (byl pod ní a s boku).

Možná to bude stejný případ. Ještě mě napadá, jestli se nedají odmontovat věci za lampou (běžně to bývá filtrbox) nebo akumulátor.

buban76*
hodnocení

2x
U tohoto typu měním žárovku z motorového prostoru,ruka třikrát zalomená a odřená,ale jde to. Na levé straně líp,na pravé je vzduchový filtr,ale dá se to taky. Možná záleží na motoru,jak je to tam vyplněné,my máme 2.0TDDi.
hop®
hodnocení

Hmm, to jste mne moc nepotěšil, asi to bude ono. Navíc je tam ještě siréna od alarmu, ta bude asi muset ven.:(

No nic, kdybych se zítra nezúčastnil dění na poradně, tak jsem zaklíněn v motoru...

Ale díky! *palec*

mux
hodnocení

0x

Tady si můžež manuál prohlednout i objednat pokud ho nemáš. fordoriginalnidily.cz/...

Ale možná tam není ten starší.

hop®
hodnocení

Jo, to je pěkný web, ale bohužel tam ten starší typ opravdu není... *plac*

Ale díky za snahu! *palec*

1jara*

Světlo tuším drží ze spodu dva šrouby

hop®
hodnocení

Tak dnes dořešeno, vyměněno. Vzhledem k tomu, že bylo světlo a moc nesněžilo, nebyla to zas až taková sebevražda. Bylo nutné vyndat dodatečně montovanou sirénu od alarmu, a pak jednou rukou od motoru a druhou přímo shora šlo vyndat starou HáČtyřku a implantovat novou.

Díky všem za technickou i psychickou podporu! *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]