Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám nyní k dispozici Transita (r.v.2002), ilustrační foto připojuji.
Praskla mi žárovka v levém reflektoru a přiznám se, že nevím jak ji vyměnit. U staršího typu jsem se k žárovkám dostal z motorového prostoru, u novějších typů lze jednoduše vyndat celý reflektor. Ale u tohoto vozu je v motoru dost málo místa, potřeboval bych asi pětkrát zalomenou ruku a periskop. Po odkrytí haubny na mne kouká jeden šroub, ale po uvolnění se reflektor nehne. Nerad bych nadělal víc škody než užitku, ale do servisu se mi fakt nechce.
Předem díky za všechny rozumné rady a návody!
Celý reflektor určitě nedrží jeden malý šroubek. U Opel Astra F, na mě koukali dva šroubky seshora a taky jsem lampou nepohnul. Musel jsem sundat přední nárazník, abych se dostal na poslední šroubek, co drží lampu (byl pod ní a s boku).
Možná to bude stejný případ. Ještě mě napadá, jestli se nedají odmontovat věci za lampou (běžně to bývá filtrbox) nebo akumulátor.
Hmm, to jste mne moc nepotěšil, asi to bude ono. Navíc je tam ještě siréna od alarmu, ta bude asi muset ven.
No nic, kdybych se zítra nezúčastnil dění na poradně, tak jsem zaklíněn v motoru...
Ale díky!
Tady si můžež manuál prohlednout i objednat pokud ho nemáš. fordoriginalnidily.cz/...
Ale možná tam není ten starší.
Tak dnes dořešeno, vyměněno. Vzhledem k tomu, že bylo světlo a moc nesněžilo, nebyla to zas až taková sebevražda. Bylo nutné vyndat dodatečně montovanou sirénu od alarmu, a pak jednou rukou od motoru a druhou přímo shora šlo vyndat starou HáČtyřku a implantovat novou.
Díky všem za technickou i psychickou podporu!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.