Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám dotaz ohledně příspěvku na benzin od zaměstnavatele.
Kamarád mě řekl,že dostává příspěvěk, jelikož dojíždím docela daleko do práce, chtěl bych se také zeptat zaměstnavatele, zda-li by mohl také přispět, na netu jsem nic nenašel. Ale asi záleží na zaměstnavateli, jestli může dát nebo ne.
Děkuji Vám za odpověď
Také znám případ kdy zaměstnavatel NĚKTERÝM zaměstnancům přispívá na benzín. Nevím jakou formou, ale jde to. Nejedná se o klasické cesťáky. Za pokus to stojí. A že by vás za zeptání vyhodil, to nehrozí. Pokud by vás chtěl propustit, tak to udělá i bez dotazu.
Je to bráno, jako příspěvek na dopravu. Jak jsem psala, není to povinnost zaměstnavatele, ale již samotný dotaz může v zaměstnavateli vzbudit nevoli proti zaměstnanci a to není dobré. Záleží na přístupu zaměstnavatele, ale kdyby vyhověl jednomu, jiní by to požadovali též a problém je na světě. V dnešní době člověk nikdy neví, čeho se kdo chytne, jako zámiňky..To je můj názor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.