Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak podat trestní oznámení na ČKP?

Od: pepis* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den.V roce 2008 jsem vlastnil vozidlo a provozoval ho,koupil jsem ho ale starý majitel na mne TP neodhlásil takže je stále enidováno na něho.Když auto v onom roce dojezdilo nechal jsem ho ekologicky zlikvidovat a zrušil pov.ručení.TP a doklad o likvidaci jsem poslal majiteli ale dopis se vrátil jako nedoručený.Tak jsem poslal další dopis a čekal zda se původní majitel ozve.Doklady ulozil a už jsem se tomu nevěnoval.V listopadu 2011 mi došla výzva od čkp na zaplacení1.1.2009-31.3.2009,tak jsem hned odpověděl vyplnil dotazník,přiložil doklad o ekolikvidaci a odeslal.Jelikož se nic nedělo dnes jsem se díval na stránky čkp kde je k mému případu uvedeno že můj odpor nemá vliv a 17.1. mi byla odeslána upomínka(která mi ale nedošla).Tak jsem si stránku vytiskl vše okopíroval a hodlám podat na ČKP trestní oznámení .Mám pocit že se jedná o pokus neoprávněného obohacení ze strany ČKP.Protože vozidlo prokazatelně v roce 2008 zaniklo a ani při sebevětší vuli být provozováno nemohlo.Prosim o radu jak a kde trestní oznámení podat.Řesim několik případů s Čkp ale tohle už je opravdu vrchol.

doplněno 23.01.12 14:27:

Tak jsem ráno zavolan na pekáč-info a po odpovědi operátorky,,vozidlo ekologicky zlikvidované,fyzicky nexistující vedené v registru je pro ně provozované a proto platí povinost mít sjednané pov.ručení."To mi tak vyrazilo dech že jsem rovnou s dokumenty vyrazil na Policiji a trestní oznámení podal.Přístup policistů byl profesionální a bezvadnej,tak ve mne vzbudil kapku naděje že snad u nás v kocourkově něco funguje jak má.Tak jsem zvědav jak to dopadne.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

2x

Tak pokud auto fyzicky zaniklo v roce 2008, nikdy Vám nevznikla povinnost cokoliv uhradit, a neodhlášením na Vaší osobu jste ani nemohl provést další evidenční úkony...

na trestní oznámení se vykašlete, vše co jste napsal pošlete ČKP na adresu jejich sídla s dodejkou, myslím kopii ekolikvidace a povídání, a když přesto na Vás podají návrh na vydání elektronického paltebního příkazu, s čím počítejte, nejměte si oprávníkas k sepsání odporu a dalšímu zastupování, pak ČKP zapaltí náklady řízení + úroky.

pepis*
hodnocení

NU děkuji za odpověd,Myslíte že by bylo rozumné si najmout právníka a iniciovat soudní řízení z mé strany?

kdokoliv*
hodnocení

0x

Zde na poradně je někde odkaz na to, jak je někdo žaluje o 35000 kč za ušlý zisk, kvůli prokazování pékáči! Myslím, že se tato věc ( trestní oznámení ) podává na policii. Na poradně v některém vlákně o pkč je dokonce nabídka, že se budou tvořit stránky, které se budou týkat právě nějakého odporu proti píčéká ohledně daného tématu, protože už toho je opravdu dost! Doufám, že se v brzké době něco podnikne v tomto směru aby si káčípe už konečně uvědomila, že to takto už dál nejde.

doplněno 23.01.12 08:19:

oni chtěj prachy, prachy, prachy a nic jiného je nezajímá! to že chtěj prachy za neexistující vozidlo je ještě v normě proti tomu, když chtěj prachy po mrtvém! Tohle není možné snad nikde na světě jen zde po sametové revoluci.

ahasver4*
hodnocení

0x

No,zajímavá otázka...Na ČKP je tu odborník,martincakl,jsem zvědav,s čím příje.Taky bych se k nějaké hromadné žalobě připojil.Pro značnou psychickou újmu...:)Mám tu smajla ale zas taková legrace to není.Co mě tahle šílená společnost stála nervů...Snahu žalovat je podporuji a vítám...

Pro kdokoliv...Co chcete v zemi,kde je možné dát do exekuce Karlův most a Václavské náměstí...

doplněno 23.01.12 09:46:

Hluboká omluva nicku martincakl,popletl jsem to..na ČKP je milancukrar..Jednoho odborníka jsem zaměnil za druhého,snad mi to odpustí...:)

ahasvere, díky, ale pokud čkp skončí, tak komu budu denně radit...pak mě již nikdo nezavolá. Zrovna dneska jsem "dostal" odměnu za radu, že šel tazatel koupit kytičku pro svoji manželku s pozdravem, že je ode mně.

ahasver4*

Není zač,neboť komu čest,tomu čest...A mám pocit,že na Vás brzo ČKP vypíše odměnu...Živej nebo mrtvej...:)Ale že by jste přišel o práci,to nemám strach...Ta hydra je asi nezničitelná.Bohužel...

a co kdyz s vozem v polopřevodu na se jezdicopak hrozí?
blackflamesiczi*

jestli skončí tak se tu všichni budeme střídat a po dobu jednoho roku vozit rizky ke svacine a obedu

marlboro
hodnocení

0x

Tak já na ně dneska podal trestní oznámení, auto jsme nevlastnili, v registru je napsaný někdo jiný po celou dobu a peníze chtějí, postoupili to vymáhací společnosti EOS KSI ČR, uvedou nepravdivé údaje aby se obohatily, PODVOD ve fázi pokusu jako vyšitý. Teď jen ten úmysl... no aspoň budou mít co vysvětlovat.

pepis*
hodnocení

Tak mi od ČKP už upomínka dorazila,upozornuji že za vozidlo ekologicky zlikvidované s dokladem který jsem jim poslal a jejich odbověd.-neakceptováno! Tak mi to připomíná pohákdu o Jítrnici jakou svět neviděl.Ale spátky k té upomínce na ní je vidět jak v čkp pečlivě pracují podle nich je vozidlo v registru od 1.1.2000 do 31.12.3000.

doplněno 30.01.12 18:03:

oprava-30.10.2000(ale to je asi uplně jedno)

Jak podat trestní oznámení na ČKP?

pro pepis:mě zase zarazila ta dlužná častka,měl sem tu samou sumu k zaplacení i ja...to je náhoda?*cteni*

pepis*
hodnocení

U ČKP se může stát něco náhodou?Tam je možné vše, francouzké auto jde podle nich provozovat 1000let a to klidně i když už neexistuje.

erikch*

francouzská auta přežijí i "atomovou zimu...",no a ČKP to samozřejmě ví,takže když budete něco posílat,tak komplet za celé tisíciletí...*frajer*

ridic

Pro větší vejvar účtujou po třech měsících (= za rok 4x náklady na vymáhání ;), takže suma za normální auto x 3 měsíce je stejná u všech...

K tomu trestnímu oznámení - pokud to není zaplacené, tak je to jen pokus o podvod. Pokud ale zaplatíte, tak už je to podvod a tím i jiná sazba (i když můj názor je že pokus by se měl brát stejně jako dokonaný). Pokud máte neprůstřelné důkazy (doklad o likvidaci auta atd.), tak bych zašel za právníkem a poradil se s nim jak jim to dát sežrat (zaplatit s poznámkou, že platíte jen kvůli jejich nátlaku, vymáhání nákladů s prokazováním neviny atd.). V každém případě žijeme v Kocourkově, protože za tohle by v každé normální zemi už byla ČKP zrušená a zodpovědní by v lomu kopali kámen o chlebu a vodě.

Na místě je i stížnost u ČNB + ohlídat si jak potrestali konkrétní lidi, nebo i žaloba na ČR že tohle toleruje...

pepis*
hodnocení

Tak už mám v ruce vyrozumnění od policije o proběhlém šetření kde mi zdělují toto-

...nebylo zjištěno,že by se ve věci jednalo o protiprávní jednání.

Je zde popisováno i jak se šetřilo-...dle operátorky na tel.čísle 844772773 jste zaslal špatně vyplněný dotazníkve věci vlastnictví vozidla...že je nutné na adresu P.O.BOX zaslat potvrzení o ekolikvidaci.

Tak jsem na ČKP zavolal a bylo mi zděleno že tam doklad maji ale ten je nezajímá,takže pokud je vozidlo registrované i když už ho nevlastnim a ani fizicky neexistuje mám povinnost platit do fondu.Samozřejmě jsem si ten hovor nahral a ted přemýšlím jak dál.

buss
hodnocení

0x

Najde se někdo tak tvrdý, že půjde k soudu? Jinak je to o ničem, jen stěžování si, proč se potrefení nejste schopni dát dohromady?
A pak má bý povstání...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]