Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přihlášení ojetého vozidla

Od: holydance* odpovědí: 1 změna:

Přítelkyně kupuje ojeté auto a já mám následující dotaz. Koupi auta zajišťuje strýc, s tím, že auto předá přítelkyni odhlášené z JČ. Je to auto z 2005. Přítelkyně pracuje ve Švédsku a auto si tam chce vzít. Auto by měl strýc přivézt během tohoto týdne do Prahy, prý pojištěné na 10 dní nebo co. Přítelkyně přiletí v pátek a v sobotu chce vyrážet směr Švédsko. Jenže je potřeba asi zajistit celou řadu administrativních nezbytností, ne? Nemám s tímto sebemenší zkušenost, tak se obracím sem do fóra... Na nějakých stránkách jsem našel seznam úkonů:

Technický průkaz ORV (malý technický průkaz)
Leasingovou smlouvu (pokud je)
Zákonné pojištění - povinné ručení (prokazující aktuální pojištění vozidla)
Protokol z Evidenční kontroly na jméno nového vlastníka
Tabulky s registrační značkou (SPZ) pokud jsou z jiného kraje, nebo pokud jsou poškozeny
Peníze v hotovosti dle sazebníku správních poplatků
Vyplněnou "Přihlášku k registraci vozidla"

Což na mě působí dojmem, že tedy v sobotu si to auto nejspíš neodveze. Co vy na to?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

To vše záleží na úřadě.První věc,kromě vyplnění všech potřebných formulářů,je provedení evidenční kontroly.Záležitost na pět minut,pokud má auto platnou tech prohlídku,malý tech průkaz.Pokud není,je možno to spláchnout při jednom..K odhlášení strýc potřebuje velký TP,pak ho musí neprodleně poslat,s ním se musí na tu prohlídku i na převodMezitím zařídit pojištění ZO,po výměně značek debilně- změna smlouvy na nové evidenční číslo..Značky se odevzdají při převodu..V některých krajích se lze na převod objednat i po internetu.Jinak se čeká celý den až na člověka dojde řada,pokud není známost.Po této proceduře může jet.

JABRAKA

doplněno 10.11.08 12:28:

Ještě k té lízingové smlouvě.Pokud jde o koupi,tak kupní smlouvu.Pokud na lízing,tak smlouvu L.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]