Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Definitivní odhlášení automobilu

Od: sholva* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den Vám všem. Doufám, že mi někdo z Vás poradí. Asi před rokem a půl jsem koupil auto. Za auto by se musel platit eko p. a tak jsme se s majitelem dohodli, že si auto nechá přepsané na sebe (nejsem ani v TP). Podepsali jsme kupní smlouvu (není notářsky ověřená ani nejsou připsaní žádni svědci). Obchod proběhl v pořádku (i když skrytých vad bylo jak maku). Asi za rok mi přišel dopis o ČKP o nemalou sumu za období kdy auto vlastni předchozí majitel. Věděl jsem, že ručení platil proto jsem mu dal vědět aby byl tak hodný a sehnal nějaké materialy z pojišťovny abych mohl tuto záležitost urovnat. Vykašlal se na mě a já musel tuto sumu uhradit. V té chvíli jsem zjistil s kým mám tu čest a rozhodl jsem se, že se auto co nejrychleji zbavim (technický stav byl již stejně strašný). Projednal jsem to z majitelem, na vše mi kývl a dokonce mi dal plnou moc pro ekologickou likvidaci. Auto jsem zlikvidoval dal jsem mu SPZ a všechny potřebné doklady. Asi po měsíci kdy jsem naléhal ať auto konečně odhlásí mi dal vědět, že je hotovo. Asi po 20ti dnech (20.1.) mi dal vědět, že auto nepůjde odhlásit musí si ho prý na sebe nejprve přihlásit a pak to teprve lze. To mě docela vytočilo po tom co mi napsal, že už je to hotové. Po mém trochu břitším prohlášením z něj vypadlo, že dal auto do odhlášky ( na tom jsme se nikdy nedohodli) a že jelikož má kupní smlouvu budou všechyn postihy na mě. Prosím co byjste dělali na mém místě? Mám nějakou jinou možnost než mu ty pěníze dát nebo jsem v dokonalé pasti? Děkuji mockrát za každou odpověd. Někde jsem četl, že když je auto v odhlášce dýl než 30dní tak se pak platí vysoká pokuta . Děkuji mockrát .

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

blackflamesiczi*
hodnocení

1x

jak vam mohl dat plnou moc na likvidaci kdyz nebyl majitelem? co to je za hovadinu

erikch*
hodnocení

0x

co bylo nemá smysl řešit-jestli tomu dobře rozumím,tak auto bylo zaregistrováno(nebo ještě je?)na prodejce? A jemu se nechce nic vyplnovat (a platit správní poplatky) a raději to hodí do polopževodu na vás-je tak...?! Chtělo by to víc info-ve smyslu jak bylo dohodnuto hrazení a trvání povinného,jak jste se domluvili na "přehlášení",jestli máte u sebe TP+ORV(malý) ,byt ne jeho jméno atd.

cyril*
hodnocení

0x

Od účinnosti kupní smlouvy je auto Vaše a tím pádem i Vaší povinností sjednat pojištění vozidla, pokud je vozidlo provozováno. Jestliže jste tak neučinil, jsou sankce od ČKP oprávněné. Na tom, kdo je veden v registru, ze zákona nezáleží. Původní majitel má v ruce smlouvu, kterou prokáže stav věci a Vy máte smůlu. Příště to chce nejprve se dotazovat či studovat a následně jednat.

nu*
hodnocení

0x

Věděl jsem, že ručení platil ... Vykašlal se na mě a já musel tuto sumu uhradit... tyto věty nechápu, proč někdo hradí něco, co hradit nemusí...

Pokud je kupní smlova pplatná, je auto Vaše...doregistrovat na sebe za 800,- a vyřadit.

doplněno 21.01.12 20:29:

Napiště nám kde jste četl o té vysoké pokutě za auto nepřihlášené do 30 dnů...

sholva*
hodnocení

Děkuji všem za reakce. Sumu v ČKP jsem platil protože koupě auta tímto způsobem není v souladu se zákony ČR (toto neni hlavnim problemem). Aktualní stav je: já jsem vlastník, on je napsaný v TP, auto je v odhlášce a ekologicky zlikvidované, povinné ručení prozatim platím já a s provozovatelem se nedá rozumě bavit ( provozovatel má veškeré dokumenty u sebe). Pokud to chápu správně můžu dokončit převod bez zaplacení eko poplatku a poté sám vůz odhlásit? Co se týče toho kde jsem četl o té pokutě za odhlášku na to nevzpomínám jen mi tato možnost nahání hrůzu protože vůz je v ní již rok a půl (mohl jsem se splést a s radostí bych to přiznal :) ).

blackflamesiczi*

jak tato koupe neni v souladu se zakony? rad bych se poucil . protoze vlastnictvi v cele evrope urcuji kupni smlouvy a ne zapis v registru ktere neni registrem vlastniku tak o co jde

doplněno 21.01.12 23:16:

jinak po zajimavost fronteru co jsem koupil tak byla v odhlasce od roku 2005 a majitelu se vystridalo snad milion a nikdo na to loni nic nerekl

lui*

Blackfl. má pravdu. Vlastnictví je dáno smlouvou, nikoliv zápisem atd. Mě jde o něco jiného. Zaráží mě, že tady spousta lidí jedná dřív, než si zjistí pravý právní stav věci a činí úkony na úřadech, a platí a platí.

LIDI: Neblbněte! Zjistětě si každý nejdřív co nejvíc informací, ze všech stran, a pak čiňte. Vyhazujete zbytečně peníze, a trápíte vlastní nervy.

blackflamesiczi*

oni lidi neblbnou kdyz si vezmete jak je masirujou v televizi kampani ckp, pak se tam obcas objeví neco o exekucich a vetsina lidi si mysli ze pravnik stoji milion a nez aby mely problemy s exekutorem tak radsi vyndaji penize. Nikde nenajdete kompletni informace aby si to lidi daly dohromady kompletne . Sice na tehle diskuzi to jde najit ALE cest je tady dalsi tamhle a clovek co tomu nerozumi si s tim nevi rady. Ono nektere odpovedy jsou pro lidi co kolem toho delaji jednoduche ale ti co vi o autech to co ja o jaderne fyzice jsou namydlení. A hodne lidi zaplati i z duvodu ze nemaji cas neco resit, ja udelal v lete to same protoze nebyl cas a zaplatit to bylo rychlejsi, sice jsem to chtel resit z pravnikem ale predelaval jsem servis a resil 2 eshopy co jsou pro me dulezite

nu*

Hej Šolva, to co sem opakovaně píšeš není v souladu se zákony ČR a jde o podvod, proto mi okamžitě zaplatíš 50 tisíc v hotovosti. Hned mi napiš telefonní číslo, prachy dáš do igelitky a já ti pošlu SMS kam mi ty peníze přivezeš. Jasné?

sholva*
hodnocení

:) děkuju za rady :)

nu*

Moc se neraduj, Šolvo, ještě nic nekončí, Česká kancelář pojistitelů bude postupně požadovat uhrazení dlužného příspěvku do garančního fondu za další čtvrtletí, pak za další črvtletí, za další až do doby než auto někdo trvale vyřadí z registru...Když jsi zaplatitl jednou, je jasné že jsi svým postojem dal ČKP najevo že jsi dlužníkem, zaplacením jsi ten dlzuh uznal...Budeš proto muset platit dál...

lui*

Nebo bojovat...

erikch*

pokud už auto fyzicky neexistuje a vy zaplatil za nějaké období ČKP,neřešte ostatní,sepište si antidatově kupní smlouvu ke dni ,kdy končí již uhrazený příspěvek ČKP(třeba chtěli za období 21.3.2010 až 21.6.2010),tak ke dni 21.6.2010 jste auto prodal panu Nguyen Minh Trac(nac.třeba obchodní,živnostenský rejstřík-ideálně obchodník s textilem v likvidaci,je předpoklad,že již není na našem území,případně pod novou identitou),tuto smlouvu v kopii (ovšem se znečitelněnými os,údaji-jako třeba r.č.,porušoval byste jejich šířením zákon na jejich ochranu) pak následně zašlete ve lhůtě ČKP-pokud již auto nevlastníte(a víte,že se nikde neobjeví,jelikož je šešrotované a neexistuje),nemůžete za něj nést žádnou odpovědnost,navíc se ani nemůže stát,že s autem někde někdo něco provede,nebude mít platnou pojistku apod.a nebude moct říct,to jsem koupil od toho a toho(od vás) a až toho a toho dne(mnohem později než třeba modelové datum shora 21.6.2010-čili zase x tisíc zaplatit za nepojištěné auto a tak dokola...)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]