Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám takový problém 1.9. 2009 jsem prodal vuz.V téže měsíci mi zaniklo povinné ručení.Jenomže jsem netušil, že musím mít vozidlo napsáno v TP na sebe jinak je jeho prodej považován jako podvod, respektive je jeho prodej v rozporu se zákonem, na což jsem přišel až nyní.Vozidlo je tudíž v registru vozidel pořád v polopřevodu na mě, i když v lednu 2010 bylo ekologicky zlikvidováno a mě přišla pokuta za nepojištěné vozidlo kterou zaplatim jelikož jsem se neodvolal z duvodu nepřebirani pošty z ruzných duvodu změna bydliště adresy atd..Musím dodat že k 1.9. 2009 mám kupní smlouvu ale tou se z již uvedených duvodu nemužu ohanět.Tak jak vozidlo trvale odhlásit z registru a neplatit ČKP za dva roky neexistujici pojištění.Jinak od nového majitele mám značky, doklad o likvidaci, značky i velky TP
Jen krátce: To co zde popisujete mně nedává smysl, chtělo by to napsat poněkud srozumitelněji ale to, že jste nenahlásil změnu adresy ještě neznamená, že by jste za to měl platit cokoliv čkp! Jim přísluší příspěvek do GF pouze v případě, že je vozidlo provozováno bez pov. ručení a ne za něco jiného či jiných podmínek! Zrušit vozidlo jde tím, že se dohlásí na majitele za 800kč a zároveň se vyřadí z evidence. Jen si nejsem jistý, kdo je vlastně majitel a proč nelze použít kupní smlouvu a už vůbec nechápu o jakém podvodu je řeč.
doplněno 20.01.12 22:38:Majitel ten, který - ať zruší vozidlo na základě ekolikvidace bez evidenční kontroly, kterou za těchto podmínek nelze provést. Na dokladu o ekolikvidaci jsou uvedeny všechny identifikátory daného vozidla.
jinak je jeho prodej považován jako podvod, respektive je jeho prodej v rozporu se zákonem,
a to říká kdo? Já bych žádné pojištění neplatil.
1.Na městském uřadě mi bylo řečeno, že vůz nelze prodat v připadě že je v polopřevodu.
2.Nešlo o pojistku ale o pokutu za nepojištěné vozidlo, která nabila právní moci 10.3.2010 a vzhledem k tomu, že jsem se neodvolal ve lhutě dané pro odvolání, nemám nárok na přezkoumání případu ( uložení pokuty ) i přes to, že jsem nebyl majitelem vozu již půl roku.Každopádně to postoupilo až k exekutorovi a nyní musím pokutu zaplatit.
Vozidlo můžu přihlásit i bez evidenční prohlídky?Vozidlo bylo ek. zlikvidováno veškeré doklady mám, ale obávám se že když ho přihlásím a hned odhlásím, tak budu platit eko. dan a dám tím důkaz ČKP o tom že vozidlo bylo na mě evidováno a tudíž budu platit penále za dva roky i když nebylo vozidlo provozováno
Lze se tedy později ohradit vůči případným sankcím protokolem o eko. likvidaci či kupní smlouvou?
1.Vozidlo v polopřevodu se normálně prodává
2.Vozidlo bez evidenční prohlídky nelze přihlásit.
3.Jestli máte doklady o eko likvidaci tak vůz nelze přihlásit - vůz neexistuje
4.Pošlete ČKP doklad o eko likvidaci
doplněno 20.01.12 22:29:5.Napište si novou kupní smlouvu
Takže všechno mám nechat tak jak to je?Vozidlo je v polopřevodu na mě, TP, značky a doklad o likvidaci mám dát novému majiteli a dál se nestarat?
doplněno 20.01.12 22:39:Kupní smlouvu mám k 1.9.2009 a ekolikvidace je napsaná na něj
Pokud došlo k prodeji 1.9.2009, do té doby bylo auto řádně pojištěné, pojistka zanikla až poté co došlo ke změně majitele, nikomu nic nedlužíte...Máte li skutečně platnou prodejní smlouvu s člověkem který od Vás auto koupil, provozoval a později ekologicky zlikvidoval, měl v případě provozování auto pojsitit ON.
Tento člověk na sebe musí auto přihlásit, zaplatí přitom 800,- Kč za registraci a následně auto trvale vyřadí...
Pokud skutečně platí a je pravdou to co píšete, že jste auto prodal, jakékoliv jiné řešení než to které jsem uvedl je absolutně nesmyslné.Nemám čas ani chuť dál rozvádět jiné možná komplikované varianty. Doklady a značky patří k autu, auto jste prodal, vše je tedy majetkem nového majitele a jak se dotyčný postaví k otátce zda dořešit zápsi v registru vozidel, je jen a jen jeho věcí.
Pokud Vaše pojistka zanikla až po 1.9.2009 a prodejní smlouva kterou máte je platná, nikomu nic nedlužíte a uspějete i u soudu.
Měl by jste se začít trochu zajímat o platnou legislativu, něco málo si přečíst, protože pořekadlo že za blbost se platí je pravdivé.
doplněno 21.01.12 09:55:Z Vašich vět mám dojem, že něco tajíte...Když jste prodal auto, nechápu kde jste teď vzal všechny doklady k autu, značky a potrzení o ekolikviodaci...A pokud jste auto skutečně prodal, nechápu proč by jste si měl po nějakém čase brát značky a doklady k sobě, když už auto nebylo Vaše...A když jste auto skutečně neměl po 1.9.2009, chcete přesto uhradit jakýsi fiktivní dluh...respektive možný dluh někoho jiného...
Buď nepíšete pravdu, nebo nejste úplně normální...O tom svědčí i skutečnost kterou naznačujete...jakási změna bydliště, nepřebírání pošty atd...
S člověkem, kterému jsem vozidlo prodal, jsem v kontaktu..Má veškeré doklady a vydal mi je, jelikož jsem ho o to požádal na základě informace z městského uřadu.Tam mi bylo řečeno, že jsem nemohl auto prodat, pokud je pořád v polopřevodu hlášeno na mě.Každopádně to s tou adresou se vůbec netýká mého dotazu.Já tady řeším jestli mi stačí kupní smlouva jako důkaz pro ČKP a jestli mi stačí kupní smlouva aby vůz nebyl na uřadě psán na mou osobu.A vzhledem k tomu že nový majitel je povinem vozidlo přihlásit nechápu proč bych měl vůz z registru odstranovat já.Každopádně se chci zbavit toho záznamu v registru.O tom že nejsem normální nepochybuji.Děkuji za odpovědi
Blahopřeju. Vzhledem k tomu že žádnému úřadu nepřísluší rozhodovat o vlastnictví, které vzniká mimo úřad, respektive o tom, co kdo a komu může prodat, vůbec nechápu co jste tam řešil...
Kupní smlouva uzavřená podle občanského nebo obchodního zákoníku je platným dokladem vlastnictví, respektive změny vlastníka.
Opět si protiřečíte, auto přihlašovat nechcete, protože je to povinností nového majitele, od nového majitele jste si ale vyžádal doklady a značky a potvrzení o ekolikvidaci, bez těchto dokladů na sebe auto nový majitel nepřihlásí...nechápu k čemu Vám jsou, když nechcete auto přihlašovat na sebe...Záznamu v registru se zbavíte jen tak, že se auto na někoho přihlásí a pak trvale vyřadí...
Ne vy to nechápete já se chci zbavit záznamu v registru vozidel a řešil jsem tam uplně jinou věc.Konkrétně pokutu za nepojištěné vozidlo uloženou v době, kdy jsem už nebyl vlastníkem vozidla a poté mi pani u přepážky řekla, že vozidlo je napsáno v polopřevodu na mě, ale opět jsem se nedozvěděl, jak docílit toho, aby vozidlo nebylo evidováno na mou osobu, ale na nového vlastníka
městský uřad odbor dopravy za nepojištěné vozidlo.Pokuta byla uložena 10.3.2010.Kupní smlouva je k 1.9.2009 tehdy jsem automobil prodalpromeškal jsem odvolací lhůtu
Uvedený subjekt pojištění vozidel ani neřeší ani nepostihuje, proto jsem požadoval přesnou formulaci. Takto uvedeno je to nesmysl!
Vzhledem k tomu že asi neumíte číst, napíšu Vám to potřetí a naposledy...polopřevod nebo odhlášení auta na někoho znamená že záznam v registru nebyl dokončen, protože ten na koho bylo auto odhlášeno ( nebo i někdo jiný kdo takové auto v "odhlášce" koupil a hodlá provozovat) musí zvednout zadeček dostavit se na úřad a auto na sebe zaregisrovat, pak bude záznam dokončen. Následně lze požádat o trvalé vyřazení vozidla, tím se ten kdo auto vyřazuje "zbaví" i záznamu. Nedokončeného záznamu se nelze zbavit , záznam musí být dokončen.
Pokud je vopzidlo napsáno v "polopřevodu" na Vás, neznamé to že je na Vás evidováno. Znamená to jen jedno, že si předchozí majitel splnil zákonnou povinnsot a na úřadu nahlásil že budete auto evidovat na sebe. Což se zatím nestalo. Až se tam dostavíte a požádáte o zaevidování auta na Vás, bude auto evidováno na Vás.Pak požádáte o vyřazení auta i sebe z registru a zbavíte se i tím současně i záznamu.
Mohl byste vysvětlit, jak může někdo, na něhož je ve velkém TP pouze odhláška a není zapsán jako vlastník, prodat dále vozidlo? Jak se bude chovat úředník na registru vozidel, když mu přujde vozidlo přihlásit na sebe někdo úplně jiný, než na kterého bylo odhlášeno?
doplněno 01.02.12 12:46:A ani nemůže předložit platnou kupní smlouvu!
Soud:
Nejvyšší soud Datum rozhodnutí: 08/30/2005 Spisová značka: 25 Cdo 1426/2004 Typ rozhodnutí: Heslo: Dotčené předpisy: § 13 předpisu č. 82/1998Sb.25 Cdo 1426/2004 ze dne 30.08.2005
32 Odo 1411/2005 ze dne 28.11.2007
28 Cdo 614/2009 ze dne 01.03.2011
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.