Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatný benzín - motor vynechává?

Od: punker* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den.
Včera jsem tankoval a dnes se auto začalo chovat divně,při startu jako by vynechával motor,nebo spíš cukal...i pár metrů při jízdě,poté to bylo vpořádku,ale potom jsem zastavil a když jsem došel k autu,nastartoval tak to zdechlo škoušel sem startovat,ale motor nechytal,jen bylo po každém pokusu slyšet čerpadlo.Asi na pátý pokus jsem zkusil přidat při startování plyn a chytlo to.Natankoval jsem špatný benzín,nebo to bude něco horšího? další starty byly zase OK.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdokoliv*
hodnocení

0x

Vámi popsané závady mohou být způsobeny nadměrně vlhkým počasím ale také jak sám uvádíte špatný benzín, který v tanku může vykazovat také větší množství sražených vodních par a tím se voda dostala při tankování do Vaší nádrže. Použil bych líh, velfobin do nádrže pro možné spojení případné vody s benzínem a tím zajistil opět normální chod motoru.

doplněno 20.01.12 19:21:

Za těch 15 let můžou být příčinou také kabely ke svíčkám ale i víčko rozdělovače, které při vlhkém počasí ztrácí možnost přenosu tolik potřebného vysokého napětí ke svíčkám - vlivem částečné změny vlastností ( vodivosti ).

doplněno 20.01.12 20:26:

No a co to ostatní co jsem psal? Víčko, ten špatný benzín, líh - vllfobin. Těch možností je více, třeba i cívka vysokého napětí. Také záleží na tom, zda už to někdy dělalo nebo ne, zda-li to bylo jen po posledním natankování.

punker*
hodnocení

kabely ke svýčkám byli měněny před 2-3 lety

punker*
hodnocení

Dřív to nedělalo,takže špatný benzín je nejpravděpodobnější,uvidím jestli to udělá i zítra tak bych zkusil ten líh.

gumidek*

Pokud je tam voda, tak to udělá i zítra,pozítří,... Záleží na počasí a teplotě. Líh vodu na sebe váže a pak se se směsí spálí v motoru.

des*

BACHA! Ten líh opatrně,raděj vůbec ne,ve Velfobinu není jen líh,taky jsem chtěl ušetřit a dal do nádrže 1/2litru lihu a to byl frkot-to auto jen skákalo a nechtělo jet!Tak s tím opatrně.byl jsem rád že nebyla plná a naředil jsem to novým benzinem.Jinak-tankujte jinde,vyplatí se to.

gumidek*

Záleží na přípravě směsi v motoru a kolik se naleje velfobinu do kolika litrů BA95. Na obalu Velfobinu je správné míchání (130ml na každých 10 litrů BA95). Já u karburátoru mohu klidně nalít celou flašku na 15 litrů a nic se nestane (jen se pročistí nádrž).

doplněno 21.01.12 12:50:

Velfobin snese i Felicie s vícebodovými vstřiky (Simos 2P Mpi). Jen se už musí dodržet ten poměr, aby se nezničil katalyzátor. Ethanol E85 bych jako náhradu nelil.

gumidek*
hodnocení

0x

Co nám takhle říct, co je to za auto?

punker*
hodnocení

Je to Daewoo nexia 1.5 GLX r.v.1996

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]