Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Včera jsem tankoval a dnes se auto začalo chovat divně,při startu jako by vynechával motor,nebo spíš cukal...i pár metrů při jízdě,poté to bylo vpořádku,ale potom jsem zastavil a když jsem došel k autu,nastartoval tak to zdechlo škoušel sem startovat,ale motor nechytal,jen bylo po každém pokusu slyšet čerpadlo.Asi na pátý pokus jsem zkusil přidat při startování plyn a chytlo to.Natankoval jsem špatný benzín,nebo to bude něco horšího? další starty byly zase OK.
Vámi popsané závady mohou být způsobeny nadměrně vlhkým počasím ale také jak sám uvádíte špatný benzín, který v tanku může vykazovat také větší množství sražených vodních par a tím se voda dostala při tankování do Vaší nádrže. Použil bych líh, velfobin do nádrže pro možné spojení případné vody s benzínem a tím zajistil opět normální chod motoru.
doplněno 20.01.12 19:21:Za těch 15 let můžou být příčinou také kabely ke svíčkám ale i víčko rozdělovače, které při vlhkém počasí ztrácí možnost přenosu tolik potřebného vysokého napětí ke svíčkám - vlivem částečné změny vlastností ( vodivosti ).
doplněno 20.01.12 20:26:No a co to ostatní co jsem psal? Víčko, ten špatný benzín, líh - vllfobin. Těch možností je více, třeba i cívka vysokého napětí. Také záleží na tom, zda už to někdy dělalo nebo ne, zda-li to bylo jen po posledním natankování.
Dřív to nedělalo,takže špatný benzín je nejpravděpodobnější,uvidím jestli to udělá i zítra tak bych zkusil ten líh.
Pokud je tam voda, tak to udělá i zítra,pozítří,... Záleží na počasí a teplotě. Líh vodu na sebe váže a pak se se směsí spálí v motoru.
BACHA! Ten líh opatrně,raděj vůbec ne,ve Velfobinu není jen líh,taky jsem chtěl ušetřit a dal do nádrže 1/2litru lihu a to byl frkot-to auto jen skákalo a nechtělo jet!Tak s tím opatrně.byl jsem rád že nebyla plná a naředil jsem to novým benzinem.Jinak-tankujte jinde,vyplatí se to.
Záleží na přípravě směsi v motoru a kolik se naleje velfobinu do kolika litrů BA95. Na obalu Velfobinu je správné míchání (130ml na každých 10 litrů BA95). Já u karburátoru mohu klidně nalít celou flašku na 15 litrů a nic se nestane (jen se pročistí nádrž).
doplněno 21.01.12 12:50:Velfobin snese i Felicie s vícebodovými vstřiky (Simos 2P Mpi). Jen se už musí dodržet ten poměr, aby se nezničil katalyzátor. Ethanol E85 bych jako náhradu nelil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.