Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chci se s vámi zde podělit s mým dnešním problémem. Jedná se o Š. Felicii 1,3 MPI s LPG. Ráno i odpoledne normálně jezdila bez sebemenšího problému závady... Navečer jsem jel domů - cca 3 km, normálně jsem nastartoval, přepnul na plyn a vyrazil. U první křižovatky mi to ale při rozjezdu ,,chcíplo" ( nevím proč - samo od sebe ) pak to šlo špatně nastartovat - musel jsem startovat pod plným plynem a chvíli čekat, než se to rozdejchá. No a pak to za jízdy cukalo a chvilkama i střílelo ( jakoby do sání ). No nic, dojel jsem domu a v tom cítím takový zápach - zastavím, vylezu a koukám, že se z kapoty dýmí. Otevřu ji a normálně hořel celý plastový kryt se vzduchovým filtrem s hadicí až po vrchní kryt, co je na škrtící klapce a taky tlumení / dekl spodku kapoty. Vše jsem ukasil ( i když mě to zprvu vylekalo ), nakonec to odnesli jen tyto plastové věci, lak a všechno po kontrole v pohodě. Zkoušel jsem to poté trochu projet ( tedy bez vzduchovýho filtru s deklem ) a jelo to úplně normálně - jak na LPG, tak i na plyn.
Čím to mohlo být?
sekvence a nebo smesovac?
doplněno 19.01.12 22:31:asi sekvence kdyz jsem to precetl poradne, strileni do sani bylo na benzin nebo jen lpg? pokud jen na lpg bud blbej vstrik a nebo hrozne chuda smes takze mozna cidlo teploty nebo kompletne blbe nastaveny na radoby spotrebu
To nevím - je tam nějaký stará Lovato a letos končí platnost plyn.nádrže. Cukalo to i na benzín a plyn. Střílelo jen plyn. Čidlo teplot je staré asi rok a půl, nastavení nevím - nikdy toto nedělalo a jezdilo vpohodě, po tomto problému a zkušební jízdě už to také jelo v pohodě...
takze tam neni sekvence ale starej system, zkusil bych diagnostiku protoze pokud to cukalo na obe je divne a stary system by nemel bejt tak haklivej. Podle me to bude neco se zapalovanim ale takhle na dalku tezko rict, nezamrzl smesovac? aby to nezustalo bezet na obe paliva , ze by jedno poutelo trochu paliva soucasne z druhym
No bylo to podobný, jakoby to jelo na tři válce, ale... v jedný chvíli to vystartovalo pod plynem, jakože normálně v poho a podruhý jakoby bez výkonu ( jak píšu podobně jako na tři válce ), no pak to občasné střílení a požár
jeste me napada jestli to nemohlo bejt nekvalitnim plynem a zasranym filrem vzduchu kterej byl treba od oleje a jak to prasklo tak to chytlo, ale tohle jsem jeste nevidel protoze zase kdyz to praskne tak to ma takovou rychlost ze to nic nezapali .
Bez zkousky jsou to jen napady takze o nicem, zajedte nekam na diagnostiku nejlepe k nekmu kdo dela plyn a je to protoze normalnim servisu budou vsechno svadet na plyn a podobne kecy
Tak nasavany plyn na rozdil od sekvencniho systemu obcas v sani bouchne, proste je sani plne smesi a hlavne pri deceleraci to muze sacim ventilem slehnout zpet do sani... Vetsinou to rozlozi dily plastoveho sani, znici cidla, vahu (to tady u MPI asi neni? ) ale ze by to zaclo horet, to slysim poprve... Hlavne, ze to dobre dopadlo, ja uz bych nic jineho nez sekvenci nechtel, taky jsem si s tim uzil.U novejsich aut to jednou streli a je to za tisice i bez pozaru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.