Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Technický průkaz motocyklu

Od: neil odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, ráda bych se dozvěděla jak postupovat v následujícím případě. Před 20 lety zemřel můj děda, který vlastnil motocykl jawa,, pionýr,, bohužel od tohoto motocyklu se nedochoval technický průkaz a v případě, že bychom chtěli tento motocykl zprovoznit jak by se muselo postupovat? Může můj otec který je a byl jedinným dědicem zažádat o nový TP a co k tomu bude potřebovat? Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

já bych zašel na dopravku a tam se poptal dle mě pokud to najdou v počítači tak by měli vystavit duplikát stalo se mi to s autem stratil sem papíry a dopravka mi vystavila za 100kč kolek novej;)

nu*
hodnocení

0x

O duplikát TP může požádat ten kdo motocykl zdědil.Řešit něco po 20 letech se mi zdá trochu pozdě, chodit na dopravku lze s dokladem o tom kdo motorku zdědil. "Dopravce" nepřísluší rozhodovat o tom kdo může či nemůže požádat o vystavení duplikátu TP pokud motorku nezdědil nikdo. Dědické řízení je věcí soudu respektive jím pověřeného notáře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]