Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, ráda bych se dozvěděla jak postupovat v následujícím případě. Před 20 lety zemřel můj děda, který vlastnil motocykl jawa,, pionýr,, bohužel od tohoto motocyklu se nedochoval technický průkaz a v případě, že bychom chtěli tento motocykl zprovoznit jak by se muselo postupovat? Může můj otec který je a byl jedinným dědicem zažádat o nový TP a co k tomu bude potřebovat? Děkuji
O duplikát TP může požádat ten kdo motocykl zdědil.Řešit něco po 20 letech se mi zdá trochu pozdě, chodit na dopravku lze s dokladem o tom kdo motorku zdědil. "Dopravce" nepřísluší rozhodovat o tom kdo může či nemůže požádat o vystavení duplikátu TP pokud motorku nezdědil nikdo. Dědické řízení je věcí soudu respektive jím pověřeného notáře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.