Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, Přepsala jse auto na jiného majitele a zjistila jsem podle SPZ na internetu,že neplatí povinné ručení.CHtěla bych vědět zda to jde někde nahlásit a kde? Děkuji dand
Vy jste správná občanka. Jak se to říkalo za komuny? Nejsem udavač, ale jsem povinen to hlásit... na ČKP budou vám vděčnííí. Ale nebojte, oni na to přijdou sami.
Ten dotyčný jezdil na mojí pojistku,jelikož jsem ji zapoměla odhlásit.Pak mi pojištovna posílala upozornění ale dotyčný mě neinformoval o poště,jelikož jsem změnila bydliště.Za rok a něco mi došlo od soudu zaplatit nedoplatek pojištění z 530kč na 7500kč.Tak mi to jedno není. Děkuji za pochopení
Nemusíte nic hlásit = dejte si vlastní věci do pořádku, Vy chcete na někoho "upozornit, že dělá něco co nemá" ale sama jste své důležité povinnosti nedodržela. V této věci rozhodující! Ale k věci. Nevím co to je za částku a za co a kdo ji nárokuje? Pro Vás by mělo být směrodatné - Vaše kupní smlouva o prodeji vozidla. To je pro Vás důležité! A to co dělá ten druhý je jeho věc a z toho se bude zodpovídat on sám. Do 15 dnů musíte podat odpor k soudu s jasně formulovaným nesouhlasným vyjádřením. Patrně jde o elektronicky vydané rozhodnutí soudu. A potom se můžete bránit. Toto platí pouze v případě,že nárok k zaplacení je od čkp ale tomu moc nevěřím. Ovšem jestli-že je tato částka za nedodržení smluvních podmínek dané pojišťovnou, ke které jste se zavázala při jejím podpisu, tak se z této povinnosti zaplatit těžko vyvážete.
doplněno 18.01.12 12:52:Ještě k tomu Vašemu neplatiči = on vozidlo nemusí provozovat a proto neplatí pojištění- třeba si vozidlo opravuje nebo je nepojízdné. Ale jak už jsem napsal, tak to je na jeho zvážení co s vozidlem dělá a jak to bude do budoucna řešit.
souhlas s kdokoliv.
jen ještě dodám: neprovozuje vozidlo s jinou RZ, kterou mohl dostat po dohlášení?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.