Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PČR: Proč jste nezaregistroval auto?

Od: tomnejeschleba* odpovědí: 13 změna:

Přišlo mi předvolání na Magistrát kvůli autu.
Popíšu to strukturovaně, ať to nějak dává smysl:
1. Původní majitel auta (Praha), měl na sebe napsaný auto, já jsem ho od něj koupil s tím, že jsem ho nepřepisoval na sebe z důvodu eko poplatku 10.000,- Kč za přepis. Ale s tím, že mě předchozí majitel odhlásil do polopřevodu.
2. cca 1-2 roky jsem ho vlastnil, řádně jsem platil povinný ručení apod. (tohle všechno je v pohodě a není důvodem k řešení)
3. Auto jsem letos nějak v létě prodal.
4. Nový majitel auta to nabořil do nějaký zastávky, minimální škoda, ale řešila to Policie ČR, přišla mi obálka jenom o stavu řízení, že se zastavuje - pořád ještě všechno v pohodě, ale díky tý nehodě začali řešit historii vozidla, jestli není kradený apod.
- minulý týden mi přišla obálka od Magistrátu z odboru správních agend, oddělení přestupků s Předvoláním k podání vysvětlení ve věci přestupku podle 46 odst. 1 zákona č.200/1990 Sb. o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů, v návaznosti na porušení ustatnovení 12 odst. 1 zákona č. 56/2001 Sb. o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích.
Chtějí po mě vysvětlení, proč jsem nenechal zapsat vozidlo do registru v zákonné lhůtě do 10 dnů od koupě vozidla.

Dá se tohle nějak řešit? Díky za info.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

2x

poradte.cz/...

Tady je odkaz na vlákno kde je vše popsáno včetně návodu k atrgumentaci před správním orgánem

tomnejeschleba*
hodnocení

Výborně :) Díky za odpověď, teď už si mám co počíst :)

hodnocení

0x

Otázka je proč jste nezaregistroval vozidlo,,,, ale to je přece registrováno.

pak ještě žádost o zápis změn...viz § 12 jak citujete... ale to jste uvedl, že je vozidlo na Vás ohlášeno, takže byla splněna povinost nahlásit změnu do 10 dnů...

takže kde je problém.

doplněno 16.01.12 19:44:

ale to je pro neznalce těžké obhajivání, víte nesmíte si plést pojmy, Ať Vám někdo ukáže, že od odhlášení změny na Vás do přihlášení (ne již změny) na Vás je lhůta 10 dní...

OK?

tomnejeschleba*
hodnocení

Vím - nevešlo se do kolonky předmětu dotazu, proto jsem volil pojem "auto" :)

Asi jsem to nepopsal úplně detailně. Původní majitel (s jeho SPZ) mi prodal vozidlo, po týdnu mi poslal malý technický průkaz spolu s velkým, byl s ním na úřadě a odhlásil mě do polopřevodu. Já jsem vozidlo vlastnil 1-2 roky s jeho SPZ, celou dobu jsem byl uvedený pouze v polopřevodu, vozidlo jsem nepřepisoval na sebe (úplný převod) a nyní řeší, proč jsem nedokončil převod vozidla v zákonné lhůtě do 10 dní od vzniku vlastnictví na vozidlo.

Je to "pouze" předvolání k vysvětlení, ale nejsem si jistý, zda neproběhne nějaká sankce, proto řeším zde.

tomnejeschleba*
hodnocení

Omlouvám se, ale nepochopil jsem Vaší radu (v tomhle ohledu jsem neznalý). Tudíž to, že jsem vozidlo nepřepsal na sebe (já jsem žádné úkony na úřadě neprováděl - veškerá administrativa s vozidlem proběhla pouze ze strany původního majitele, který ohlásil změnu majitele a přepsal mě do polopřevodu), by neměl být žádný problém?
Jde mi především o to, co mám udat jako důvod, proč jsem tak neuskutečnil a vozidlo bylo po dobu 1-2 let v polopřevodu?

blackflamesiczi*

svoji povinost jste splnil zmeny byly zapsane a tim to hasne, plati jen lidi jako já*smich*

tomnejeschleba*
hodnocení

Chápu správně, že tou změnou byl pouze převod mé osoby do polopřevodu a následně není nutnost (podle zákona) pokračovat do "plného převodu" (omlouvám se za výraz), tím, že budu zapsaný jako nový majitel (ne v polopřevodu), registruji vozidlo na sebe apod.?

chápete dobře. tedy, jestli dobře chápu já vás.

jen tak na okraj, ať vám úředník ukáže formulář na registraci a formulář na změnu. ten samý to určitě nebude...

tomnejeschleba*
hodnocení

No snad to chápete dobře :)

Koupil jsem auto - majitel mě nahlásil do polopřevodu - nic víc jsem já už nedělal a byl jsem uveden jako osoba v polopřevodu - nepřepisoval jsem to z důvodu eko poplatku - vozidlo jsem prodal a nový majitel jezdil se mnou jako osobou v polopřevodu, v papírech - nový majitel naboural a teď PČR zajímá, proč jsem nedokončil převod po celou dobu, co jsem byl vlastníkem vozidla.

Tome, opravdu to zajímá policii? Tak ať ukáže kde je to v předpisu napsaáno...ale pokud nepochopíte, zkuste ICQ 55180641

blackflamesiczi*

oni policajti daj uradu echo, zalezi na koho narazite, u me to syn vzal doslova a zrusil jim novou octavii z radarem (jedinou) takze to nahlasily , a stejne to podle me byla jejich vina ale ja tam nebyl*smich*

už je vyjasněno, tazatel upřesnil, nejde o policii...

ale magistrát.

teď studuje odkaz od mistra nu!

pepis*
hodnocení

0x
Na prihlaseni auta se 10deni lhuta nevstahuje.mel jsem stejny problem a na urade pokutu po mem odporu zrusily.hajte se tim ze v zakone je lhuta 10dnni na zapis ale ne na registraci a stejne je po 2letech prestupek promlcen.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]