Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Možná sankce z ČKP

Od: madcore odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, bohužel jsem zjistil, že vlastním přívěsný vozík, který je na mě odhlášený, já ho však nikdy na sebe nedohlásil. Od roku 2009 je vozík kompletně rozebrán uložen ve stodole a přiznám se, že se neměl ani tušení, že ho mám a samozřejmě nebo spíše bohužel není pojištěn. Zatím mě nic nepřišlo od ČKP, ale bojím se toho.

Poprosil bych o nějaký postup, v dnešní době ani nejde o vozík jako takový, ale o to, aby se vše dořešilo.

1. Mám vozík dohlásit a vyřadit nebo depozit? Neupozorním na sebe?

2. Mám na vozík, tak jak to je uzavřít povinné ručení a čekat? Taktéž obava o upozornění.

3. Jít jednat s ČKP. Nejsem naivní, že mě to odpustí, ale řešit problém, jak jsem ho zjistil, ne až na něho poukáží.

Trochu jsem prostudoval zákon a tak je mě jasné, co z toho plyne, chci však jít cestou nejmenšího zla. Velmi děkuji za Vaše odpovědi a rady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

4x

1.) dohlášení je možné po předložení evidenční alesdpoň protokolu z evidenční kontroly, u nemotorového vozidla se nevyžaduje potvrzení o převzetí autovraku ( ekolikvidace), ale tímro dokladem evidenční kontrolu nahradíte, pokud chcet vozík vyřadit a tento doklad si opatříte, bude to za 500,- Kč na úřadu za doregistraci a trvalé vyřazení zdarma

2.) uzavření povinného ručení na neprovozované vozidlo je blbost, zbytečně na sebe upozotrníte

3.) jít jednat na ČKP znaneá upozornit na sebe

4.) K definitivnímu vyřešení celé věci doporučuji vozík trvale vyřadit s doregistrací na Vás a doklad o vyřazení z registru si založit, pokud nebyl vozík pojištěn na Vaše jméno před rokem 2009, než vznikla ČKP a pokud nebyl na Vás nikd ypředtím registriván, a pokud neuzavřete teď povinné ručení, nepřijde se nas Vás, ministerstvo dopravy nedává české kanceláři záznamy z registru o vozidlech která jsou ve statutu "polopřevodu", a když vozík trvale vyřadíte objeví se v záznamu věta "trvale vyřazeno" takže ČKP nedostne ani tuto informaci...

Předtím, než vozík definitivně zlikvidujete, doporučuji nastavit si na digitálním foťáku datum s rokem 2008 a rozebraný vozík ve stodole vyfotit, fotky zuložit do compu tak aby na neich byl jasně vidět datum, i kdyby jste byl náhodou někdy v budoucnu obeslán, co nehrozí, pošlete jim pár vytištěných fotek na kterých bude datum 2008 jasně vidět s vysvětlením že vozík byl rozebrán a nebyl provozován a a evidenční úkon jste provedl až se zpožděním z neznalosti. Tečka.Důležití je kdy byl na Vás odhlášen, ale to je ve velkém TP.

hodnocení

0x

Dobrý den,

já jsem auto v polopřevodu dohlásil a poté zrušil.Rozhodně bych na ten vozík povinné ručení neuzavíral,tím akorát přiznáte,že vlastně stále existuje a že ho provozujete a tím spíše by po Vás mohli chtít od 1.1.2009 až doteď penále.

madcore
hodnocení

Velmi Vám děkuji za rady, uvidím, co se dá dělat v tomto případě. Ještě mě napadla jedna věc a to potvrzení o ekolikvidaci zpětně, ale to asi nepůjde nebo potvrzení ve sběrně železa na zpětné datum před r. 2009 - kvůli nemožnosti evidenční kontroly a potom si jít nasypat popel na hlavu na registr, že jsem neprovedl dohlášení a vyřazení. Díky Vám

nu*

Ne, EK je nutná, ale domluvte se s nějakým provozovatelem za jakých podmínek Vám vydá povrzení. Zpětně to nejde,. oni to zadávají do sytému a ten se nedá očurat. Ale zkuste to, před rokem 2009 tento systém nebyl a pokud Vám vydají potvrzení na starém formuláři zpětně z roku 2008 nebo 2007, je to ok. Ale aby to souhlasilo s údaji v TP.

madcore
hodnocení

Takže vyřízeno, vozík trvale vyřazen z evidence. Doufám, že je to za mnou a nebude s tím další problém. Ještě jednou chci poděkovat za rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]