Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Evidenční kontrola-rám+motor

Od: karel8* odpovědí: 9 změna:

Zdravím potřebuju radu,koupil jsem bouranou motorku s TP,a je na mě odhlášená.Motorka je rozebraná,nekompletní a tudíž nepojízdná.Bude na Ev.kontrole stačit rám+motor na kterých jsou výrobní čísla,nebo musí být motorka kompletní i na ev.kontrolu.Chci to dohlásit na sebe a dát to do depozitu a pak tu motorku dát do kupy,Nepřijdu tak o STK,kdyz je motorka nepojízdná?

Máte s tím někdo zkušenost? Díky za odpovědi

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

Opět chyba, motorka se měla dočasěn vyřadit a až poté odhlásit...EK Vám na rozebranou motorku nikdo nedá

vesi*
hodnocení

0x

Dobrý den, jednou sem vezl na evidenčku rám a motor zvlášť, na vozejku rozebraný a nebyl žádný problém. Tam jde pouze o výrobní čísla, ne o technický stav.

erikch*

tak tak-už se samotného názvu kontroly-evidenční,jde o fyzickou kontrolu identifikátorů vozidla,nikoli o jeho stav...Může to být i ohořelé havarované torzo čhokoli,přesto lze EK absolovovat...Ale je pravdou,že lepší,praktičtější,by byl obrácený postup-nejdřív původním majitelem uložit do depozitu a až pak řešit převod...

cyril*

Něco na tom bude : "jedná se o kontrolu VOZIDLA" a ne kupy dílů nebo šrotu. ;)

nu*
hodnocení

0x

záleží na kterou STK pojedete, jednotlivé úkony EK jsou posány předpisem, pokud má technik kontrolovat zda vozidlo odpovídá schválenému provedení měl by s motorem a rámem zkontrolovat i ráfky a pneu, pokud je motorka postavena na 16 palcových, asi těžko vám uzná 19palcové, a to s technickým stavem v této souvislosti nijak nesouvisí, jde o to zda provedení odpovídá schválení.

Takže tám a motor NESTAČÍ.

karel8*
hodnocení

A jak se postupuje,když se koupí samotný rám+doklady kvuli přestavbě-výměně rámu jak se potom řeší evidenční kontrola?

blackflamesiczi*

je to jak kde nekde to udelaji a jinde vam neudelaj evidencku bez platne stk , zavolejte jim na stk kam pojedete a domluvte se kdyztak jich zkuste vice lisi se postup u kazde stanice

nu*

evidenční kontrola se vždy řeší při přestavbách u přestavovaného vozidla s doklady, k přestavbě potřebujete vozidlo s doklady a EK se provádí na něm. respektive po přestavbně se provede na něm. ne na rámu a motoru bezu dokaldů.

Něco jiného je pokud chcet ez rámu a motoru vyrobit motorku sám, pak jde o stavbu a čeká Vás typová zkušebna.A balík peněz který určitě nemáte. A to se vyplatí,

des*
hodnocení

0x

Stačí jít na evidenci,s tím že je koupená,odhlášená na majitele ,ale nepojízdná.Tudíž nelze udělat STK.Musí být zaplacené pov.ručení.Úředník rozhodne,co dál.Není třeba nic studovat a vymýšlet.Já jsem takhle spravoval motorku dva roky,pak šel na STK a evidenci.Nikdo mně hlavu netrhal.Záleží na tom úřadovi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma evidenční kontrola

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]