Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trestní oznamení na ČKP

Od: zedman* odpovědí: 4 změna:

Zdravím všechny,

má zkušenost s ČKP je následovná. Přišla mi výzva k úhradě za nepojištěné auto cca na 1570,- Kč. Kde byla uvedena SPZ a VIN nějakého auta, které jsem nikdy nevlastnil. Vlastnil jsem auto s obdobným VIN, za které jsem řádně platil, nic méně za období kdy po mě ČKP částku vymáhá jsem nebyl 4 roky vlastníkem ani tohoto auta. Po telefonátu na ČKP a celkem arogantním jednání, kdy jsem se dožadoval, ať mi sdělí zákonnou povinnost, že já jim mám dokazovat že jsem vozidlo nevlastnil jsem se nakonec rozhodl celou věc předat právnímu zástupci. Na štěstí velmi dobrý kamarád má svou praxi a na ČKP poslal dopis s přiloženou kopií kupní smlouvy onoho auta s podobným VIN, s tím že jsem auto, o kterém píšou nikdy nevlastnil a obdobné auto už dávno také ne. K mému překvapení mi dnes přišlo sdělení z ČKP, že vše prověřili a že jsem údajně vlastníkem byl a že mám zaplatit navíc částku ještě navýšenou.
Proto můj postup bude následovný. Zajdu na registr vozidel nechám si udělat osvědčení o tom, že vozidlo, které uvádějí jsem nevlastnil. Po té půjdu na policii ČR a podám na ČKP trestní oznámení pro pokus o podvod. Domnívám se totiž, že když jsem jim poslal důkaz o tom, že jsem nebyl majitelem vozidla a oni tvrdí že to PROVĚŘILI a není to pravda, a já osvědčením z registru dokážu, že opravdu majitel nejsem, tak se záměrně pokusili ze mě vylákat peníze podvodem.
Dále se pokusím, až budu držet trestní oznámení v ruce, dát to celé do medií.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

0x

máte-li tu trpělivost a čas se tím zabývat-super,jen do nich,bandy arogantních...(nechci být vulgární)!

doplněno 13.01.12 17:48:

refgistr nemá žádnou právní váhu-čili vychází z něčeho,z čeho vycházet nelze-tím spíš,pokud tam není evidovaný...

buss
hodnocení

0x

Podvod ...kdo ke škodě cizího majetku sebe nebo jiného obohatí tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou.
Budou se bránit, že vychází z centrálního registru. Takže jako první bych si prověřil co tam mám.

zedman*
hodnocení

Píšu pokus o podvod, protože oni tvrdí, že to prověřili a tudíž podle jejich tvrzení to je pravda. No a já jím výpisem z registru dokážu, že lžou a uvádějí mě záměrně v omyl a chtějí na mě vylákat peníze.

davepv2
hodnocení

0x

Nějaký pokrok?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]