Nejste přihlášen/a.
Zdravím, řeším takový problém. Otec si koupil starší citroen berlingo a já koupil starší fabii. V berlingu je autorádio Clarion CD150RG a ve fabii Panasonic CQ-C1301N. Problém je v tom že u Clarionu blbne displej, ukazuje se jen polovina displeje. A navíc nefunguje paměť. Naladěné stanice po několika hodinách zmizí.
Tak přemýšlíme o tom, že panasonic přehodíme do berlinga, clarion vyhodíme a já si koupím nějaké nové mp3 rádio do fabie. Jenže ani k jednomu rádiu nemáme ty vytahovací klíče. Tak se chci zeptat, jestli jdou vytahnout i bez nich, popřípadě kde je sehnat. A také, jestli ten clarion nemůže blbnout jen kvůli nějakému špatnému zapojení kabelů...
ty stanice mizí během přehrávání, nebo po vypnutí klíčku?pokud po klíčku, tak prohodit žlutý drát s červeným (stálý plus s vypínacím plusem). Panasonic měl myslím na vytažení takové účka s drátu, takže udělat, nebo tam vrazit něco co se tam vejde a vytáhnout. u Clarionu to chce okouknout a vyrobit si nějakej bazmek na vytažení.nikdy jsem s tím neměl problémy a to nejsem profík na tahání rádií jako někteří
Nemizí to vyloženě po vypnutí klíčku... Když vypnu klíček a za chvíli ho zas zapnu, tak tam jsou... ale jak k tomu přijdu druhej den, tak už tam stanice nejsou.
Tak se mi rádio povedlo vyndat ale nevím co tam mám změnit, červený drátek tam vůbec není... Přikládám foto...
Pokud je to standartní ISO, tak se prohodí stálé + 30 a spínané + 15 klíčkem. Takto:
doplněno 17.01.12 15:09:Ať nestříháte dráty, tak si udělejte redukci, kde to přehození uděláte. Nebo opatrně vytáhněte s ISO konektoru celý pin. Je tam zobáček a ten se zatlačí špendlíkem (zobáček drží celý kontakt proti vysunutí s těla konektoru při připojování a odpojování)
Kabely jsem prohodil, hraje to, po vypnutí klíčku stanice stále drží... stačí jen počkat, jestli to vydrží i do druhého dne
Trvalý plus by měl být ten šedý, jak se sám. Podle závady, co popisujete zkontrujte, zda a kam je zapojený. Vypadá to, že je na druhém konci volný nebo špatně zapojený. Jak jsou ale ty dva, ten jeden fialový a druhý také šedý, tak ty by měly být zapojené od spínací skříňky a mělo by na nich být napětí pouze při zapnutém klíči.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.