Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skrytá vada vs prodej z bazaru

Od: 48anula* odpovědí: 15 změna:

Ahoj,co dělat?koupi auta Ford Focus v autobazaru p.Trpišovskeho AUTOHYTY v OLOMOUCI autičko jelo 14dni bez problemu ale pak zrada motor točil ale nestartovalo tak auto putovalo do servisu a tam se začali ukazovat zavady ktore jsem chtela mat s krku a hlavne je zaplatit protože pan prodejce mne oznamil že je to auto 8let stare a s tim se musi počitat jenže po rozdelani danej zavady v motorovej časti se zjistila ne banalni zavada ale dira v motore neumim to popsat ale automechanik popsal zavadu tak velkeho rozsahlu že je to na vymenu motoru *plac*tak nevim jake argumenty na mne vyskouši pan prodejce mam kupni smlouvu a myslim si že je to skryta vada a snad to bude respektovat ale při čteni drtivej většině temat tohoto razu nevim jak dopadnu *nevi*napište prosim nejaku radu děkuji moc

doplněno 10.11.08 11:13:

Všem děkuji za odpovědi *klik*pro upřesneni auto stalo120 000 a to jsem si u prodejce nechala vyměnit olej filtry a rozvodovy řetez celkem6000kč.dnes jsemu volala tak chce po servisu napsat reklamačni list to si myslim je v pořadku at vidi co mechanici na tim aute dělali a čeho se dopatraly.Ale jelikoš ja bydlim v Prostějově tak auto mu odtahnu do OL.snad s vašima radama neco zmužu pak určita napiši at to dopadne jakoliv *palec*

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomh*
hodnocení

2x

Na automobil koupený od autobazaru, který je pouze zprostředkovatel prodeje máte ze zákona záruku půl roku na skryté vady. Proto běžte do autobazaru s tím, aby vám proplatil skrytou závadu na motoru. Je to závada, která byla již v době prodeje, pokud se bude cukat, pohrozte SOS..přinejhorším si udělejte znalecký posudek a běžte k soudu, zajisté to vyhrajete a on bude muset zaplatit jak opravu, tak soudní výlohy, tak znalce...

Zkuste ale předem domluvu, i když je fakt, že mezi slušnou domluvou a soudem nic není :(/

doplněno 09.11.08 18:03:

Doplním, že buď máte nárok na opravu vady, tedy na proplacení a nebo můžete odstoupit od smlouvy úplně, ale to jen tehdy, pokud má vozidlo vadu neupotřebitelnou, což auto se špatným motorem je, nevím kolik vaše auto stálo a kolik by stál nový motor, ale určitě si rázně promluvte s vedením autobazaru, a pokud to nepůjde, poraďte se s právníkem ,či SOS (sdružení ochrany spiotřebitelů). Od smlouvy můžete odstoupit i tehdy, pokud vás prodávající ujistil, že auto nemá žádné vady, s tím, že toto tvrzení je nepravdiné. Je to nepříjemné, ale pokud auto stálo hodně peněz, jděte do toho...

AUTOBAZAR JE POUZE ZPROSTŘEDKOVATEL, (ten to má na háku"takže se musí obrátit na majitele vozu a s ním se "domluvit"

tomh*

i zprostředkovatel má povinnosti...6-ti měsíční záruka na skryté vady platí...

ano ano, ale pokud to majitel vozidla zatají autobazaru tak to je pak "oříšek"

hodnocení

0x

Reklamace se musí reklamovat u prodejce, nikoliv si to nechat opravit a pak žádat zaplacení opravy. TO NEPROJDE!

ano ale prodejce ho ihned odkáže na majitele vozidla, a bazar se z toho distancuje a je v pohodě*frajer*

osobní zkušenost mého švagra

tomh*

Ano tak to bohužel bývá, ale je to protizákonné, a pokud by majitel auta pohrozil, třeba se začne něco dít. Nicméně, je fakt, že nejdřív bych zkoušel vadu uplatit v autobazaru, který by měl auta vybírat pečlivě a ne, s prominutím, brát do komise kdejaký vrak. To je také první chyba. Je lepší si vybírat bazar, který auta vlastní, tedy dováží s tím, že je uvedený v techničáku třeba. Zprostředkování je vždycky na draka. Pokud nic neuspěje a vy auto přesto nutně potřebujete, nechte si ho opravit v autorizovaném servise s tím, že náhradu škody budete požadovat po autobazaru s pohrůžkou soudem. Autobazar bude dělat hloupého a je jasné, že se bude chtít vykroutit. Vy ovšem namítnete, že o vadě jste nevěděla a že se nejednalo o férový obchod. Proto jdete vůz reklamovat na skrytou vadu. Pokud se bude nafukovat, doražte ho tím, že jinak na něj půjdete soudní, či mediální cestou...

Hodně štěstí

pd*
hodnocení

0x

Je úplně jedno zda je bazar zprostředkovatel nebo ne. Záleží jaký dodatek ke smlouvě o technickém stavu jsi podepsala. To je vše velice jednoduché a jasné. Pokud tam bylo napsáno že je na autě vše špatně nezbývá než otravovat starého bazaráka tak dlouho až to vzdá a pokusí se sjednat náhradu. Jinak je mi líto s právního hlediska bez šance.

Co se týká vlastních oprav taky špatně, všechny byzary raději spravý vozidlo na vlastní náklady je to pro ně min. o 50% levnější,než autorizovaný servis.

Jinak přeji hodně úspěchu

tomh*

Raďte prosím dle platných českých zákonů! Majitelka vozu by udělal nejlépe, kdyby zašla na SOS, kde ukáže smlouvu o koupi auta a oni jí poradí sami...

co je to za blbou odpověď?

48anula*
hodnocení

:)dnes jsem auto odvezla do autobazaru ,kde jsem ho koupila mam nafocenu zavadu z předošlej opravny a tam jasne řekly skryta zavada pan prodejce si nato pozval technika z vlastnej autodilny auto se odvezlo do jejich dilny mam vyjadřeni sveho servisu co s autem se delalo a jak k zavade došly .Tak ted budu čekat jake stanovisko zaujme druha strana *placni*asi tak a bude ok! a když ne tak pravni cesta

tomh*

Skvělé, hodně štěstí...

48anula*
hodnocení

*ee*Asi predčasna radost večer volal mechanik s autodilny kde auto bylo odvezeno teda majitele autobazaru a vyptaval se mne jakym spusobem auto bylo dopraveno do autodilny kde jsem si to nechala spravovat jasne že jsem ho odvezla po vlasnej ose až tam došly k tomu co je za zavada proč auto jednou startuje a pak nekolik dni ne mam ten pocit že si to budou přehazovat zavadu horem dolem :(ale rozhodne budu chtet taky vyjadřeni k čemu oni došly jaky maj zavěr k tak zavažne vade je to začarovany kruh tak fak nevim čas ukaže

doplněno 17.11.08 15:29:

*uspech*no je to fuška v patek 14.11.08 mne navštivil doma osobne automechanik prodejce autobazaru kde jsem auto nechala odtahnout po debate jsme došly nazoru že auto jsem osobne odvezla do autodilny kde jsem ho nechala spravovat a tak velka zavada (dira v motoru )nemohla byt dokud auto dojelo po vlastnej ose sic tomu nerozumim tak jsem mu napsala prohlašeni že auto jelo akurat nekdy nestarovalo a to jsem chtela odstranit tak se semnou dohodl, že navštivy dotyčnu autodilnu a necha si to vše projit jak se to mohlo stat ktera autodilna ma na tak velkej zavade vinu(chci podotknout že u prodejce auta tam se měnil rozvodovy řemen olej filtry) a hlavne kto ju bude spravovat a hlavne financovat tak nevim kdy se svezu ve vlastnim aute *uf*

...jen sbírá informace, aby zvolil správný postup.

47+1nula. správný postup, jen tak dosáhnete opravy na účet prodejce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]