Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to dobrý kup?

Od: verona1963* odpovědí: 18 změna:

Mám mořnost koupit W -GOLF čtyřkový 1.4 za 45000 tis,rok 1998 je to dobrý kup? (benzín) díky za názory

doplněno 12.01.12 19:03:

auto vypadá vzhkedově pékně měla jsem ho i u známeho nechat prohlédnout tak až na maličkosti říkal ok.má najeto 120000kma je dovezené z nemecka po 1 majiteli

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdokoliv*
hodnocení

2x

W- Golf je vnímán, jako dobré auto už od jedničkové řady a W obecně. Není zde uveden stav, kolik km, kolik majitelů a proto je obtížné odpovědět. Cena za tyto vozy právě z důvodu jejich oblíbenosti je stále poměrně na vyšší úrovni a proto by se o tom v této cenové relaci, kterou uvádíte dalo uvažovat. Jde ovšem o to co již bylo napsáno.

hodnocení

0x

Uvádíte málo informací... např. motorizaci, stav tachometru, celkový stav auta, zda jde o kup od soukromníka, či z bazaru. Znáte historii vozidla, atd.

Dle mého soukromého názoru je to předražené 14 let staré auto. Když se namátkou podíváte třeba na áčka (pro srovnání ceny), tak ceny začínají na 20.000,-.

Za těch 45 tisíc pořídíte i novější vozidlo.

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

zalezi na stavu, postup jako vlezt na sauto a dat od nejnizsi ceny je klasicka ceska hloupost, za kvalitu se plati.

jarahosek*

Za kvalitu určitě ano ale v čechách je spíše zvykem(neříkám že vždy) kupovat spíše stočené kilometry minimálně o sto tisíc...:(

blackflamesiczi*

no kdyz lidi chteji 10 let stare auto z najetejma 100 000km tak se zase prodejcum nedivim ze to delaji, ja si je stocil u svejch taky ale jen kvuly tomu abych vedel kdy menit olej protoze auta dojedu do konce (nebo i za konec)

jarahosek*

Tak to je snad jasné že je chtěj. Kdo by nechtěl. To přece ale neznamená, že se budou přetáčet tacháče. Já koukám na auta na autoscout.de a tam se v klidu prodávají auta, co mají najeto 300000 a více km. Dokud u nás neuzákoní, že je to trestné, nic se nezmění. A osobně si raději koupím auto s 200000 a pravdivýma, než s 80000 a po měsíci se mi to rozsype, neboť to mělo 350000km. Kdo stáčí tacháč je šmejd(samozřejmě když ho stáčí kvůli prodeji) i když to s tím olejem nechápu. Ale raději do toho nebudu rejpat, to je vaše věc, myslím že v nejhorším by na ten váš problém stačil papír a tužka:)

blackflamesiczi*

moje rec , v auta co maji po 10 letech najeto 100 000 jsme prestal verit hned po jeziskovy, treba mondeo melo po roce a neco co jsem ho kupoval 150 000km a to stalo nejakou dobu v servisu, kdysy jsem mel musso co melo 500 000km 2,9d mercees motor a v zime chytalo na cvrnknuti a bylo v lepsim stavu nez jedno co tu ma kamarad a to ma najeto asi 200 000km

A z tim olejem postavil jsem od zakladu 3 explorery a to kolik jsem do nich dal me nikdo neda a auta u me zustanou takze je pohodlnejsi stocit tachac . Papir a tuzka se moc neosvedcily protoze to nekam dam a zapomenu na to .

A k tomu stavu aut pred par lety jsem koupil cougara ST za par korun mel najeto po 5 letech okolo 15 000km (problem z prihlasenim u puvodniho majitele) a kdyz jsem ho daval pryc mel okolo 60 000km a lidi se o nej praly ze ma malo najeto ale to ze jsem z nej udelal vrak jim bylo jedno

pavel0001*

starý, drahý, a v benzín pokud by byl pěknej stav i výbava tak bych tipoval cenu něco kolem 25-30tis pokud je to dovoz z Německa tak ty maj většinou auta v dobrém stavu. Jestli se vám líbí tak bych doporučoval vzít si nějakého mechanika a srazit cenu dolu a důkladně auto prohlédl.

cacab*

Vy jste nějaký moc chytrý. Já jezdím deně do práce autem ,občas nějaký ten nákupa projíž´dka a víc jak deset tisíc za rok nenajezdím.Takže automaticky když prodám svoje auto,který mám teď - od nova v srpnu 2007 a najeto cca42 000 km tak jsem hajzl a přetáčel jsem tacho?

blackflamesiczi*

ne asi ne vubec jsem z autama neobchodoval a muzu rict ze ze na takovehle auto narazit je vyjimka pokud se o normalni auto , ne styl matizu yarisu dacia atd

doplněno 13.01.12 10:29:

i kdyz u toho yarisu bych si jistej nebyl v cr je auto z nemecka stoci a proda jako nove z novyma dokladama v autorizovanem servisu jmeno nereknu ale maji sit

nik*
hodnocení

0x

Chtěla bych si koupit auto, po přečtení diskuze jsem taková rozladěná. Chtěla bych do 50000kč, najeto pod 150 000 km, rok výroby od 2000 - 2002, např. Fabii 1.2.

Jsem naivní a takové auto s poctivými kilometry nekoupím?

laybor*

Koupíte,ale kupujte se zkušeným člověkem co tomu opravdu rozumí,chytráček co všude byl a všechno zná je nanic.

Fabii 1.2 raději nekupujte,velmi problémový motor 6V (praskají hlavy,zapékají se zdvihátka atd),když tak jen 12V je na tom o něco líp.Jestli Fabii tak 1.4 (44kW,50kW,55kW,,,nebrat 74kW)

Jak jsem psal nedávno,soused koupil Ford Fiestu rok 2000,s klimou,posilovačem ,4x ABG,najeto 102 000km,ověřeno přes Cebii a serviska (ta v dnešní době moc neznamená - razítka za pár kč) za 22 000 kč,výběr je velký

f

blackflamesiczi*

ja predloni kupoval pro kamarada fabku combi 1,4 mpi stala 75 000,- najeto 200 000km a stav noveho auta a dodnes jezdi a menily se jen loziska na predku a stahovacka jinak bez problemu

pavel0001*

já bych řekl že seženete chce to prohlížet inz na pár se jich podívat hlavně nekupovat hnet první které uvidíte.

nik*

Určitě bych auto kupovala s někým, kdo tomu rozumí, aby zkontrolovat technický stav vozidla.

Ale jde vůbec poznat, že auto nemá stočené kilometry?

moto*

Kupujte v Německu a pokud možno co nejdále na západ buď od rodilého Němce nebo dobrého obchodníka. I za cenu komplikaci s dopravou se to vyplatí. V Německu je stáčení tacho trestné a Němci (ne ost blok) jsou obecně korektnější. Také se tam samozřejmě člověk může napálit, pravděpodobnost u nás je násobně větší. I Poláci jsou o něco poctivější než naši. I u nás se dá samozřejmě koupit dobře, je to ale loterie, snad sám, od ověřeného prvního majitele, nebo u dlouhodobě zavedeného značkového prodejce, kteří je berou na protiůčet od svých zákazníků a sami je servisovali a také si firma zakládá na své pověsti.

Znám to hlavně z motorek, u aut je to stejné. Mám ale kamarády v branži a informace velmi přesné. Vždy jsem si auto až na jednu vyjimku přivezl sám a vždy dobře. Ostatně, jeté motorky jsem dávno přestal vozit, pokud bych nepodváděl, nemohl bych garážovým dovozcům konkurovat.

rock*
hodnocení

0x

Tak co Peugeot nebo Golf?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]