Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pokračovat?

Od: sanik odpovědí: 7 změna:

V listopadu 2011 mi přišla od kanceláře pojistitelů za období prosinec 2009 - únor 2010 výzva k zaplacení částky 1950,- Kč za pojištění motocyklu. Na základě telefonického hovoru s příslušným úředníkem jsem zaslala kanceláři výpis z centrální evidence motorových vozidel, kde je uvedeno, že žádný motocykl nevlastním a nikdy jsem jej nevlastnila. Nejsem uvedena na žádné kupní smlouvě. V období před prosincem 2009 motorku koupil můj syn, který nebyl plnoletý a výdělečně činný, proto jsem zákonnou pojistku přihlásila na sebe a hradila za něj. Původní majitel nebyl 3 roky schopný tuto motorku odhlásit. Kluk motorku prodal dál a původnímu majiteli poslal doklady k odhlášení z centrální evidence. Datem podpisu kupní smlouvy mezi klukem a novým majitelem jsem pojistku zrušila z důvodu prodeje. Dnes 11.1.2012 mi přišla upomínka už na částku přes 2000,- Kč, že mnou zaslané doklady projednali, ale neuznali, a proto mě vyzývají k úhradě dlužné částky, jinak vše předají soudu nebo na vymáhání. Nevím, co bych jim měla ještě poslat a jakým způsobem prokázat, že jsem žádnou motorku nikdy nevlastnila, když jim nestačí ani výpis z evidence motorových vozidel. Prosím o radu

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

saniku, to je jejich oblíbená odpověď. Vy jim klidně sdělíte, že:

"Vámi zaslané doklady jsem projednala, ale neuznala, a proto Vás vyzývám okamžitému předání k soudu, abyste zjistili že nemám nic společného s tímto vozidlem. Musíte se obrátit na vlastníka motocyklu, tak jak stanoví předpis 168/1999 §3 ods. 2

děkuji. saniková..

lui*
hodnocení

1x

No když už je tu o tom řeč. Zákon stanoví, že je povinný majitel nebo provozovatel vozidla. Proč by se s nimi vůbec měla bavit a o něčem je přesvědčovat, není-li ani majitel ani provozovatel. Jestli se nepletu, tak do právního vztahu s ČKP se může dostat jen majitel nebo provozovatel. Nikdo jiný, nebo se pletu?

nu*
hodnocení

0x

Vaše argumety neuznávám jako relevantní ani já, protože mám za to, že mi také dlužíte dva tisíce, Nevím sice za co, argumety ani důkazy o tom že mi dlužíte sice nemám, ale MÁM ZA TO a DOMNÍVÁM SE, že mi dlužíte.

Sice to k prokázání dluhu nestačí, u soudu nemám žádnou šanci uspět, přesto MÁM ZA TO, že to stačí. Takže mi hned ty dva tisíce zapaťe, jinak Vám hrozí soud.

blackflamesiczi*

hele vy si delate srandu ale vzdyt neco podobneho tuhle udelal jeden exekutor a skoncilo to u policie a docela velka afera a tady nic. Je to max pul roku zpatky +-

kdokoliv*
hodnocení

0x

Je to zde na poradně dnes a denně, stačí si pročíst vlákna ohledně čkp a budete vědět úplně vše. Můžu Vám říci - tedy napsat, že oni vysvětlení neakceptují u nikoho a jejich výhružkami také straší úplně každého. Oni celou věc předají nějakým dalším vyděračům a jim odpovíte ve smyslu toho co uvádíte zde, že nejste dlužník, že jste v tu a tu dobu nebyl/a majitelem atd. to platí hlavně pro čkp a ať to dají k soudu. Oni by museli prokázat, že jste byl/a majitelem ještě před kupní smlouvou a to bych rád viděl jak to chtějí prokázat. Dělají bu bu bu a čekají na milodar od nás?*cert*

ahasver4*
hodnocení

0x

sanik,odpovězte jim,prosím,v duchu výše uvedených rad!Oni to prostě zkoušejí,kdo se lekne a zaplatí.Já jim dvakrát poslal kopie dokladů,že vozidlo v době,za kterou vymáhají pokutu bylo dávno odhlášené a pojstka skončila až měsíc po likvidaci.Ani kopie TP jim nestačila a pořád vyhrožují soudem.Už se na něj těším.A v příštím dopise také použiji,možná doslova,text výše uvedených rad...:)

blackflamesiczi*

neuznaji ani to ze auto ukradly, a doklady ma ceska pojistovna ktera to resila a ani na protokol policie neberou. Zrovna ted me to rikal zakaznik kteremu takto ukradly pred 2 lety clio a dohaduje se s nima take

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]