Nejste přihlášen/a.
V listopadu 2011 mi přišla od kanceláře pojistitelů za období prosinec 2009 - únor 2010 výzva k zaplacení částky 1950,- Kč za pojištění motocyklu. Na základě telefonického hovoru s příslušným úředníkem jsem zaslala kanceláři výpis z centrální evidence motorových vozidel, kde je uvedeno, že žádný motocykl nevlastním a nikdy jsem jej nevlastnila. Nejsem uvedena na žádné kupní smlouvě. V období před prosincem 2009 motorku koupil můj syn, který nebyl plnoletý a výdělečně činný, proto jsem zákonnou pojistku přihlásila na sebe a hradila za něj. Původní majitel nebyl 3 roky schopný tuto motorku odhlásit. Kluk motorku prodal dál a původnímu majiteli poslal doklady k odhlášení z centrální evidence. Datem podpisu kupní smlouvy mezi klukem a novým majitelem jsem pojistku zrušila z důvodu prodeje. Dnes 11.1.2012 mi přišla upomínka už na částku přes 2000,- Kč, že mnou zaslané doklady projednali, ale neuznali, a proto mě vyzývají k úhradě dlužné částky, jinak vše předají soudu nebo na vymáhání. Nevím, co bych jim měla ještě poslat a jakým způsobem prokázat, že jsem žádnou motorku nikdy nevlastnila, když jim nestačí ani výpis z evidence motorových vozidel. Prosím o radu
saniku, to je jejich oblíbená odpověď. Vy jim klidně sdělíte, že:
"Vámi zaslané doklady jsem projednala, ale neuznala, a proto Vás vyzývám okamžitému předání k soudu, abyste zjistili že nemám nic společného s tímto vozidlem. Musíte se obrátit na vlastníka motocyklu, tak jak stanoví předpis 168/1999 §3 ods. 2
děkuji. saniková..
No když už je tu o tom řeč. Zákon stanoví, že je povinný majitel nebo provozovatel vozidla. Proč by se s nimi vůbec měla bavit a o něčem je přesvědčovat, není-li ani majitel ani provozovatel. Jestli se nepletu, tak do právního vztahu s ČKP se může dostat jen majitel nebo provozovatel. Nikdo jiný, nebo se pletu?
Vaše argumety neuznávám jako relevantní ani já, protože mám za to, že mi také dlužíte dva tisíce, Nevím sice za co, argumety ani důkazy o tom že mi dlužíte sice nemám, ale MÁM ZA TO a DOMNÍVÁM SE, že mi dlužíte.
Sice to k prokázání dluhu nestačí, u soudu nemám žádnou šanci uspět, přesto MÁM ZA TO, že to stačí. Takže mi hned ty dva tisíce zapaťe, jinak Vám hrozí soud.
Je to zde na poradně dnes a denně, stačí si pročíst vlákna ohledně čkp a budete vědět úplně vše. Můžu Vám říci - tedy napsat, že oni vysvětlení neakceptují u nikoho a jejich výhružkami také straší úplně každého. Oni celou věc předají nějakým dalším vyděračům a jim odpovíte ve smyslu toho co uvádíte zde, že nejste dlužník, že jste v tu a tu dobu nebyl/a majitelem atd. to platí hlavně pro čkp a ať to dají k soudu. Oni by museli prokázat, že jste byl/a majitelem ještě před kupní smlouvou a to bych rád viděl jak to chtějí prokázat. Dělají bu bu bu a čekají na milodar od nás?
sanik,odpovězte jim,prosím,v duchu výše uvedených rad!Oni to prostě zkoušejí,kdo se lekne a zaplatí.Já jim dvakrát poslal kopie dokladů,že vozidlo v době,za kterou vymáhají pokutu bylo dávno odhlášené a pojstka skončila až měsíc po likvidaci.Ani kopie TP jim nestačila a pořád vyhrožují soudem.Už se na něj těším.A v příštím dopise také použiji,možná doslova,text výše uvedených rad...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.