Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Golf TDi nemá dobrý výkon - kde je chyba?

Od: jenda1* odpovědí: 8 změna:

Ahoj,mám Golfa 4,1,9TDi PD 85kW a průměrnou spotřebu po městě mám na palubním počítači okolo 9,5 litru a mimo město se nedostanu pod 6,5 litru na 100 km. Vím,že počítač nemusí být zcela přesný,ale podle toho jak tankuju to opravdu žere jak tank. Taky výkon není úplně v pořádku,známý má 74kW a jede mu lépe než mě 85kW. Zkoušeli jsme z jeho Golfa prohodit váhu vzduchu,ale to jede jěště hůř,má jí uvnitř jinou. Nevíte čím by to mohlo být? Ptám se,než to budu muset asi dojet napojit na diagnostiku.Do nouzového režimu auto nepadá,jede to i 170km,ale není to ono. Připadá mi to,jako bych seděl v TDi 66kW. Díky za rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marty*
hodnocení

0x

zkus vstřiky! kouří ti to? pří větší akceleraci?

modano29*
hodnocení

0x

bud spatne striky nebo velky prepad u vstrikovacu

hodnocení

0x

nafťáci se mají pravidelně seřizovat, záleží kolik má auto nalítáno - jestli není čas to udělat ;)

plaky*

sice mam ine auto,ale mam 2.0 HDI a primernu mam 6 Litrov...na moj vkus ti to papa az privela...niekde bude urcite zrada...takto papa benzinak,nie Diesel...

plaky*

hmm..ked ma auto dost nabehane,je asi jedno,co je benzin alebo nafta...

doplněno 22.11.08 22:46:

v mojom pripade NO PROBLEM

westiik*
hodnocení

0x

Jeden kamarád jezdí s VW Passat 1,9 TDI a průměrnou má taky na 9-10 litrů. Jestli to náhodou nebude stylem jízdy. Myslím že obedně mají Volkswageny vyšší spotřebu a může za to i zpřevodování a i ten motor bude rozežranej. Můj tatka má Fiat Stilo 1,9 JTD a několikrát jsem s ním jel na výlet. A i při rychlejším stylu jízdy spotřeba zůstala na tatkových 5,4 na sto...Jo, Fiat motory umí.

bellis*
hodnocení

0x

Siuhlasím s Martym a modanem. A co palivový filtr, zdeformovaný výfuk,... Podle toho co popisuješ asi ne, ale co kdyby. Zaznamenals náhlý úpadek výkonu? Nebo to tak jede, co auto máš?

marty*
hodnocení

0x

Čauky docela se to tu řeší už dlouho a zajimalo by mě jestli jsi už provedl nějaké opatření k vyřesení tvého problému? Ropáka preferuju už od té doby co mám řidičák a nikdy jsem takové problémy neměl,je fakt ten že ropák potřebuje lepší péči a kvalitního řidiče jinak ho totálně odděláš! není to žadný žihadlo které mužeš hned po startu točit na 4000 otaček a letět jak janek! NEJDŘÍV ZAHŘÍVAČKA A POTOM NĚJAKÁ OSTŘEJŠÍ JÍZDA A POTOM ZASE KLÍDEK A VYPNUTÍ A ULOŽENÍ KE SPÁNKU*frajer*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]