Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v roce 2006 jsem si koupil auto s využitím státního příspěvku z důvodu nemoci. Nyní se prodloužila z původních 5ti let na 10 let lhůta po které je možné o příspěvek znovu požádat. Vztahuje se na mě nyní tato desetiletá lhůta do r 2016 a nebo si mohu o příspěvek požádat?
Tj. jde mi o to, jestli hraje nějakou roli skutečnost, že ta 5ti letá lhůta uběhla před 1.1.2012 či nikoli (v mém případě ano).
Předchozí odpověď odkazuje na dnes již neplatné předpisy. Uvedenou problematiku nyní řeší zák.č.329/2011 Sb. Dávka se nazývá příspěvek na zvláštní pomůcku a ta slučuje několik dřívějších dávek. Připojuji výpis z platného zákona
"Arial","sans-serif"">Příspěvek na zvláštní pomůcku, který je poskytován na pořízení motorového vozidla, se opětovně poskytne při splnění podmínek uvedených v odstavcích 2, 5 a 6 nejdříve po uplynutí 120 kalendářních měsíců po sobě jdoucích, počínaje od kalendářního měsíce následujícího po kalendářním měsíci, ve kterém nabylo právní moci předchozí rozhodnutí o tomto příspěvku.
Podle mého názoru z podtržené věty vyplývá, že ve vašem případě může být příspěvek poskytnut až v roce 2016.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.