Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autobus - problém

Od: somavril* odpovědí: 13 změna:

Ahoj všichni , dneska ráno jsem stál na autobusové zastávce v tom přijel autobus , 2 lidi do toho autobusu se přikurtovali a všechny ostatní 4 nechal venku včetně mně , narvanej autobus a lidi se nechtěli posunout a vzadu místa jak svině.zavřel dveře a odjel.školu mám 3 km od zastávky a ještě v tom mrazu chodit pěšky je na ho*no! Co stím? :O Děkuji za odpovědi :/ PS:pozdějším jezdím jenom někdy ,nestíhám tím školu..

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

dříve normální stav... autobus se naplnil, dvěře zavřeli a odjel...

co jiného může dělat řidič?

víte proč je v autobuse nápis počet míst k sezení, počet míst ke stání. Jaká je sankce pro řidiče, pokud poruší předpis?

co jiného má udělat, nežli odjet?

olaf71*

když řidič není k2o2t, tak zařve, ať se lidi posunou dozadu jako to dělal za nás před cca.30 lety. je to v lidech, každej myslí jenom na sebe.

jirkamatapat*

Olafe,dnes by jsi se uřval a získal pouze nejakou stížnost,že jsi neurvalec. A každá stížnost i když byla neoprávněná by Tě stála minimálně 500Kč.( příměstské linky Ropidu směram na Mělník)

olaf71*

myslel jsem zařvat slušně. vím, že jsou dnes lidé divní. neumí se chovat a pak když na ně někdo houkne, tak si jdou stěžovat.

amlim*
hodnocení

2x

Co s tím? Všechno je v lidech.Možná se ozvat. "mohli byste postoupit?!:)

hodnocení

2x

Pokud je v autobusu naplněná kapacita, tak řidiči nezbývá nic jinýho než odjet. Pokud není naplněná kapacita tak jedině zařvat "V rámci provozu, postupujte dále do vozu".

jirkamatapat*
hodnocení

1x

Tak, tak,je to ,jak psali již přede mnou,pouze v cestujících a ne v řidiči.Řidič není povinen cestující "srovnávat" a nesmí dovolit cestujícím stání na vstupních schodech.Tedy má-li za to,že je vůz obsazený(dozadu bez toho aby vstal nemusí vidět) dveře zavře a odjede.Sám jsem to tak praktikoval protože neustálé vyzývání cestujících,aby se posunuli dozadu,přestává bavit po dvou odjetých spojích.Je tedy namístě nadávat neukázněným cestujícím,nikoli řidiči.

hodnocení

0x
A co ti máme jako poradit,že bychom eventuálně měli zjistit totožnost pana řidiče,a následně mu vynadat do parchantů?:)

dzordz*
hodnocení

0x

Pár let zpátky na Dejvické (bus začínal na Florenci a už tam byl plnej), paní: "ale já mám místenku!", řidič: "to je hezký, ale já nemám místo!", zavřel a odjel :)

buss
hodnocení

0x

Nic, jít pěšky, počkat na další, stopem, vrátit se domů... viz přepravní podmínky. To kdysik děcko malé, jezdilo samo lyžovat cca 40 km a také ji odmítl. To byl rachot, že nepřijela.

mil®
hodnocení

0x

No a 3 kiláky nejni zas tak daleko. Si trochu přivstaň.

To je fakt, od 6. o 9. třídy jsem chodil do školy taky dobře tři kilometry. Do školy to ještě šlo, horší to bylo zpátky, jednak do kopce a pak se musely prozkoumat v potoce všechny tůně *smich**smich* a tak podobně.

frame*
hodnocení

0x

3km jsou kousek. Než se s**t v buse - to bych raději chodil pějšky. Na SŠ jsem dojížděl následujícím způsobem. Přijel bus (naprosto narvanej) otevřeli se dveře - skoro nikdo nevystoupil, občas se tam tak jeden až dva lidi ještě narvali a zase zavřel a jel. ČSAD pak posílala malý mikrobus do kterého jsme se taky moc nevešli. Byly to nejhorší zážitky z cestování. Šklu jsem měl daleko 35 km. Hned co jsem si udělal řidičák, tak jsem jezdil autem. Vozil jsem i kamarády, kteří mi přispěli na naftu a ve výsledku jsme byli všichni spokojení. Všechny nás to vyšlo daleko levněji, měli jsme naprostý komfort a ráno jsme nemuseli tak brzo vstávat a odpoledne jsme nemuseli čekat 2 hodiny na autobus.

3km bych chodil pěšky nebo spíše na kole.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]