Nejste přihlášen/a.
dobry den,
mam problem na svem Mitshubishi Eclipse 2.0 4G63 ,rano jsem vyrazil a po 5 minutach jizdy , jsem najel na dalnici a akceleroval zhruba na 4000 otacek a najednou auto prestalo jed jak ma ,a zacalo jed na tri valce a po chvilce uz jen na dva ,prosim vas nevite nekdo co by mohl byt za problem?
Dekuji za odpoved.
Řekl bych, že bude problém s víčkem rozdělovače, který se jízdou navlhčil a tím nepřenáší potřebné vysoké napětí na svíčky. Vyměnit víčko za nové a bude po problému s jízdou na dva válce. Podle mě to již muselo zlobit v děšti nebo ve vlhkém počasí již dříve.
doplněno 09.01.12 13:08:Provést mé doporučení s tím víčkem a k těm kontrolkám, které s udávanou problemetikou nemají nic společného bych řekl, že je asi ve spínací skřínce zhoršený kontakt - pokusit se prostříknout, jestli to nepomůže.
diky za radu ...auto mam zhruba pul roku a jeste se mi to nikdy nestalo ...predchvili jsem to znovu zkousel ,nastartoval jsem a zvlastni bylo ze se nerozly kontrolky pri otoceni klicku ,az kdyz jsem vypl motor tak napodruhe uz se roznuly ,nemohlo by to mit nejak souvislost? ...kdyz jsem nastartoval tak chod bych chvili na tri na valce a po chvilce zase jen na dva. Zatim jsem jeste nic nekontroloval ,svicky ,kabely atd ...akorat olej a toho je tam malo ,pod skoro u spodni rysky.
nema nahodou tenhle eclipse na kapoze sani? Ja to mel u jineho auta a kdyz bylo vlhko tak me pres nej kapala voda do modulu
to že takhle zlobí "spojení" hodně často(krom "nakapání vody" všelijakýma nasávačema apod.,jak správně píše blackfame...), bývá mrškama kunama-není to ani vidět,ale ty mrchy mají tak ostrý a malý zoubky a hrozně jim pod kapotou chutná,že přesně takovéhle příčiny-nejde natočit-až třeba na 10.pokus,chvíli jede a pak na 2,3 válce atd...Bude to nějaká taková prkotina-jen jí ale odhalit...Při té příležitosti zároven zkontrolovat,očistit a ošetřit třeba Kontaktolem komplet kontakty od baterie až po startér atd(prostě když už budete řešit kabely,je rozumný i vyřešit veškeré kontakty...)
doufam ze to bude nejakou prkotinou ,auto potrebuji ... je to proste divny ,jedu normalně z prace z noční a potom trosku zrychlim do mirneho kopce a najednou ztrata vykonu a uz me to nechtelo pustit pres 80km/h ,chvili se to drzelo kolem tech 80km/h ,musel jsem jed touto rychlosti protoze jsem byl na obchvate ,a pomalu se ten vykon zacal snizovat vic a vic ,podivam se vidim jak se zacina uz rozinat rezerva ,tak po ceste jsem jeste stihl zajed na benzinku ,prvni co me napadlo ze to muze byt benzinem.. tak tak to dojelo ke stojanu ,nabral jsem za 200kč a po nastartovani ,uz me to nechtelo pustit ani na 50km/h a byl jsem rad ze jsem dojel pred barak ,zrejmně se to znazilo jed na 3 valce ,protoze na dva pochybuju ze by to vubec jelo? ale nakonec ten chod zustal jen na tech 2 valcich ,pred zaparkovani mi to i chciplo ,tak jsem znovu nastartoval a podarilo se mi nakonec zaparkovat
ahoj ,tak dnes jsem zkousel nastartovat ,a uz to nechytlo vubec .. při pokusu o nastartování někdy vystřelí z výfuku a je slyšet ze motor ma snahu jakoby naskočit, ale nenaskočí...benzinu je dost, zatim jsem jen vyndal svičky (po vytazeni byly vsechny 4 mokre) ,vycistil je a vysusil ,vytahl jsem a dobil baterku a zitra to zkusim znovu nastartovat.
Ahoj, vypadá to že tam nejde jiskra. Řekl bych problém se zapalovacím modulem, nebo rozdělovačem či indukční cívkou, nevim jak je to starý, ale někde tam bych to hledal...
.jinak jsem zjistil ze VN kabely co tam mam jsou zrejmne jeste puvodni ,je na nich vytisteny rok 1992 ...prikladam fotku v jakem jsou stavu a svicky
doplněno 14.01.12 21:43:+ dalsi fotky zde: mitsubishiclub.cz/...
Mně jezdil Trabant taky na dva válce a problém nebyl ...
Občas bývá problém ve "fajfkách", tedy v koncovkách které nasazujete na svíčky. Tyto prodloužené v sobě mají odrušovací odpor, který občas odmítá fungovat. V rámci diagnostiky závady bych asi zkusil fajfku "odšroubovat" z kablíku a kabel dát drátem přímo na svíčku...
I když jsi dal ten drátek (co čumí z tý fajfky) přímo na svíčku?
Další problém muže být v těch "kabílkách", dřív byl uprostřed měděný drátek, pak (zase kvůli odrušení) vymysleli nějakou "lisovanou uhlíkovou tmu". Zkoušel jsi tu svíčku vyndat, nasadit na fajfku, ukostřit a koukat jestli hází (když někdo vezme za klíček? A přehazováním fajfek, kabelů a svíček hledat pachatele?
dali by se ty kable nejak doma odskouzet třeba pomoci žarovky? napojit kus dratku na zarovku spojit to s dratkem v kabliku a pripojit treba na autobaterii? jestli hazi ty svicky ,to bych zkusil zitra
doplněno 14.01.12 23:23:nevim asi to nepujde takhle vyzkouset ,a merak bouzel nemam pry uvnitr tech kabelu neni ani drat ale jakesi uhlikove jadro
nevim asi to nepujde takhle vyzkouset ,a merak bouzel nemam pry uvnitr tech kabelu neni ani drat ale jakesi uhlikove jadro
tak jsem to zkusil s tou malou zarovkou co je v baterce ,ale pri propojeni s kabely a autobaterii se nerozsviti ,vypada to ze temi kably neprochazi stava ,muze to byt treba zpusobeno nejakym odporem kdyz jsou ty kable VN ,tak třeba jsou stavěny na vetsi napeti a proud ,nebo by zkrz ně mela jit ta zarovka rozsviti?
doplněno 14.01.12 23:24:nevim asi to nepujde takhle vyzkouset ,a merak bouzel nemam pry uvnitr tech kabelu neni ani drat ale jakesi uhlikove jadro
tak uz jsem to nastartoval a tak tak to drzi volnobeh a je potreba tomu porad trosku pridavat aby to nechciplo kdyz motor jde jen na dva valce... Zjistil jsem ze 2. a 3. valec nejde ,svicky jsou mokre ,VN kabely hazou jiskru, myslel jsem ze je to svickama ,ale kdyz jsem je dal z 1. a 4. valce do 2. a 3. tak byly zase mokre ,takze problem je nekde ve 2. a 3. valci...a jakou chybu se muze konkretne jednat?
Dekuji za odpoved.
nepročítal jsem to až zas tak detailně-ale pokud jsou kabely původní,čili někde rok 92,vůbec bych nešpekuloval a pořešil nové-osobně doporučuji naše Teslácký,dávám je po různých experimentech se značkami už x let,a jsou jednak cenově dostupný(400-600) a fakt super(navíc je ani ty mrchy moc neokusujou),no a svíčky jsou otázkou několika desítek kaček...Ony mikroprasklinky(třeba i prokusy od kun) nejsou ani vidět,ale bohužel je to přesně v reálu takhle-chvíli to jde,nastartuje,nenastartuje atd...
ja mel mikroprasliny na svickach(novych) a trvalo dlouho nez jsem na to prisel protoze svicky jsem rovnou zavrhl s tim ze jsou nove ale nefungovaly vubec
posilam fotku vicka od oleje (vytvorila se tam jakasi emulze po asi 5 minutach chodu motoru mix oleje plus cosi bileho) ,pak jsem zkusil jeden pokus s vyfukem ,ze jsem ho ucpal ,ale tlak byl silny ,ze se to dalo tezko udrzet ,tak jestli to necemu pomuze a sel z neho prerusovany bily kour. Jinak jeste tesneni pod hlavou je nejak prasacky udelane ,a po zhasnuti motoru ,jak je napis DOHC tak zhruba mezi pismeny OH byl videt nepatrny unik oleje a toho jsem si vsiml uz drive ,dale po otevreni vicka jak je na hadici ,kde se lije voda tak ji tam bylo dost a po zhasnuti motoru zmyzla, a v expanzni nadrzce je nejak malo vody ,a olej je u spodni rysky pritom ho tam bylo predtim dost, motor stale bezi jen na 1. a 4. valec. zkusil jsem prohodit kabely a svicky a porad stejne ,vypada to na praskle tesneni? nebo to muzou byt poskocene rozvody o nekolik drazek?
Ta emulze by neměla být závažný problém. Pokud není v motoru závada, způsobuje ji ježdění auta na krátkých vzdálenostech, po projedí na delší trasu by měla zmizet. Nejčastěji se objevuje teď v zimě. Pokud se ale s autem jezdí na delší trasy, je závada nejčastěji v pronikání chladící kapaliny do oleje.
jezdim spis na kratsi vzdalenosti ,do prace ,auto se ani poradne nestaci ohrat. uz nevim cim by to mohlo byt ze motor jede jen na dva valce
V tom případě se ta emulze a navíc teď v zimě může objevit. Je to dáno tím, že se nestačí pořádně ohřát motorový olej a nahoře na víčku se vysráží voda.
dalsi vec co udelam je ze koupim nove svicky ,a kabely ,a pak uvidime.. ted jsem to znovu zkousel ,a kabel na druhem valci haze malou jiskru ,takovou spis do zluta a na kabelu na tretim to haze velkou ale z jednoho mista na fajfce ,takze to je spatny ,tak treba to bude opravdu nakonec tou elektrikou.. jeste me zajima jak poznam spatnou civku? vzhledove se zda byt ok ,jsou tam dve ze? a ten 2. a 3. valec je zrovna v te jedne (spodni).
Nakoujsl jste to spravne... vidim problem v civce. Jsou tam dve. Jedna je pro 1 a 4 velec, druha pro 2 a 3. Jsou takzvane dvoujiskrove. Vzdy pali spolecne ty valce, ktere jsou na jedne civce - to znamena, ze kdyz druhy valec zapaluje smes, treti valec hazi jiskru do vyfuku... Pokud jsou na druhem a tretim valci mokre svicky, videl bych problem tam. Ale samozrejme to tim taky byt nemusi a muze to byt jen nahoda, ze zrovna tyto dva valce nezapaluji.
Zdravím, tak uz vim kde je asi zavada ,ten rozvod je skoceny o jeden nebo dva zuby ,jinak jsem tam dal nove kabely a svicky ,a 2. a 3. svicky byly trosku vlhke od benzinu ,ve vode neni zadna emulze.. Jak bych to mel dale resit kdyz uz vim ze jsou poskocene ty rozvody? Bude to namahava a draha oprava?Jinak kdyby to prece jenom bylo temi civkami jak bych je mohl otestovat? diky za odpoved
Nejlépe osciloskopem, měřením sekundárního napětí. Předpokládám, že na toto doma vybavení nemáte...
bouzel nemam ,slo by to nejak na miste odskouset treba nejakou kombinaci prehozenim kabelu z jedne civky do druhe?
do 14610, kazda civka ma svuj kabel a jde prehodit a u 4v bych se nebal prehozeni ja si to prehazel u V8 a nez jsem to dal dohromady myslel jsem ze me odvezou
dobre ,akorat nevim jak to poprehazet abych mohl zjitit zda li je ta civka funkcni ,jedna se o tu spodni civku ,tu bych potreboval testnout ,takze tu spodni mam zapojit do tech valcu o kterych vim ze jdou?
ja uz jsem to totiz nejak zkousel ale kdyz jsem to chtel nakopnout tak to vystrelilo z vyfuku a dal jsem se nepokousel to startovat ,ale jinak to vubec nemelo tendenci chytat ,chtelo by to nejak dobre zkombinovat abych zjistil jestli je ta civka ok nebo ne
to zapalovani jsou v zakladu 2 civky v jedne krabicce musi se prehodit jak vysoke napeti tak i napajeni pokud se prehodi jen jedno tak to nepujde
tak musim vytahnout celou tu krabicku (rozdelovac) a prehodit ty civky v nem ,myslel jsem prave ze by stacily jen nejak prehodit ty VN kabely co vedou z civek do svicek a nejak to testnout na te civce na kterou mam podezreni ze blbne a pomoci tech valcu co vim ze jsou funkcni
ale v tom pripade budou palit 1-4 v pozici 2-3 a opacne docilite pouze toho efektu jako kdyz spatne prehazite zapalovaci kabely jestli si rozumime. Z te svorkovnice prehodit opacne a prehazet kabely a je to
Na to, ze pisete, ze mate preskocene rozvody, delate celkem odvazne pokusy. Mozna Vam uz i ventily podekovaly.
myslim si ze jsou poskocene o jeden nebo dva zuby ,ale neni to jisty ,dale jsem mel podezreni na praskle tesneni pod hlavou ,ale to se mi taky nezda ..nejlepsi by bylo to auto dat do servisu ,ale nevim jestli mam risknout s tim jed (servis je 3,5km daleko) ,nebo to radsi nechat odtahnout?
zdravim ,tak dnes jsem zmeril tlaky ,a je tam praskly tesneni pod hlavou ,vubec zadny tlak ve druhem a tretim valci ,v tech ostatnich je dobry tlak ..tak ted zbyva sehnat dobryho mechanika ktery by me to opravil v Olomouci za dobrou cenu .Jinak je lepsi asi koupit drazsi tesneni, abych nemusel treba zase po pul roce menit ze? Jaka je asi zhruba cena za tu opravu? Diky za odpoved
To že není tlak ve válcích,neznamená ,že je špatné těsnění.Můžou být klidně zadřené kroužky.Když prdne těsnění,teče voda do oleje,takže vody ubývá,přibývá oleje.Myslím žeby bylo lepší vyměnit motor,najít si na vrakáči nějaký co funguje,výměna se jen přepíše v TP za malý peníz.Taky bych vzal v potaz zdali by pro vás nebylo lepší jezdit třeba na kole.
nezda se mi ze by tekla voda do ojele ,akorad na vicku jak se lije olej byla emulze takova do bíla po chvilce co bylo nastartovane auto.
Kdyz jsem tenkrat jen nemel jsem moc zahraty motor (jeste nebyla rafička v poloze kdy je optimalni teplota ale pod ni), potom jsem prudceji pridal do mirneho kopce a najednou ztrata vykonu ,pak jsem jel chvili na tri a potom uz jen na dva valce, myslim ze by to mohlo byt to tesneni. Chci to dat ted k nejakymu automechanikovi v Olomouci ,hlavne ne moc drahemu.
proč myslite ,a jste si tak jisty? a co by mohlo byt zadrene? Jinak auto normalně nastartuju na drc ,nic neklepe ,a drzi to i volnobeh jen na ty dva valce, svicky v tech valcich co nejdou jsou vlkhe ,a vubec zadny tlak v tech dvou ,raficka tlakomeru se hla tak o milimetr ,v tech ostatnich funkcnich valcich vyletela dost
Jak jste tlaky měřil?
... jinak nemyslím si, že má moc smysl motor spravovat. Kdyby jste si dokázal práci udělat sám, tak snad ano. Jinak dáte docela ranec za práci.
jsem ochotny do motoru investovat ,ale jak to bude vic jak 6 tisic tak ne...tlaky jsem meril tak ze jsem vymontoval vsechny 4 svicky ,potom jsem nasrouboval misto svicky hadici (zhruba 1m) s tlakomerem ,zacal jsem protacet motorem (studenym) ,na 1. a 4. valci rafička vyletěla na hodnotu ktera byla spravna (presne si ji ted nepamatuju ale vim ze to bylo v norme ,az v nadnormne na to ze od tlakomeru vede tak dlouha hadice) ,na obou techto valich byla stejna hodna ,ale na tom 2. a 3. vyletela jen o par milimetru
nemel ,meril jsem to narychlo v provizornich podminkach, ja si myslim ze to bude to praskly tesneni ,horsi by byla prasla hlava ,myslim ze by to asi nemelo byt nic jineho?
Hadam ze cerpadlo a zapalovani jste taky nemnel odpojene. Mohl jste nadelat i vic skody jak uzitku. Docela nechapu, proc se v tom vrtate, kdyz tomu ocividne nerozumite. Pokud je opravdu spatny tlak na druhem a tretim valci jak pisete, tak to muze byt s velkou pravdepodobnosti praskle tesneni.
to samozrejmne mohl ,ale musel jsem to bouzel risknout ,mel jsem jen na chvili pujceny tlakomer ,a navic na parkovisti v tom mrazu. Nemel jsem cas se zabyvat s tim odpojenim, hlavni je ze se zjistilo kde je zavada, i kdyz klidně by to mohlo byt i neco jineho. Ted uz jen sehnat mechanika ,ktery děla Japonske vozy ,za slusnou cenu ,max 6 tisic jsem ochotny investovat .Myslim ze to ma smysl ,motor predtim slapal jak hodinky ,a myslim ze neni ani nejak moc hlucny, nekde mam jeste dokonce i video:
rovnani hlavy 1500, tesneni hlavy a ostatni tesneni min 1200,- pokud budou vyndavat vettily kvuly brouseni hlavy tak 2000,- olej a fridex + rozvodak tak 6000,- je nerealnejch
Pokud bude automechanik slusny, tak mu snad udela jasno a rekne mu, ze to nema cenu spravovat. Tyhle chytraky co chteji silene usetrit a nakonec 2x tolik prodelaji uplne zboznuju. Ja rovnou nechavam menit i gufirka na ventilech a celkove pretesnuji hlavu, kdyz uz se sundava hlava. U me by jste se do 6 tisiíc určitě nevešel, ale když by jste ode mě ze servisu odjížděl, věděl bych, že jsem práci udělal dobře a kvalitně. Jak tu někdo psal... Jestli chcete ušetřit, kupte si pěkné kolo. Za 6tis je to REÁLNÉ.
toho ja mel nedavno na dilne fiesta uvarena na kasi a rikal jsem mu ze nechame otestovat hlavu pred brousenim a on ze skoda 500,- tak jsem ji nechal za 1500 zbrousit a pak jsem koukal na krasnou prasklinu co nebyla predtim videt
... to chce proste trvat na svem a ze jinak nedate na opravu zaruku apod... oni si to potom rozmyslej nejsme prece kouzelnici!
zazraky na pockani nemozne do dvou dnu, ja ho varoval , hlavne kdyz s tim autem ulej pres 12km bez vody
zdarec ,tak uz je to jisty ,ze je v haji tesneni pod hlavou ,cenově se vlezu do 6000 kč. Opravuje to soukromník s dobrou reputací. Cena materialu vyde na 2000kč ,zbytek montaž + sbroušení. Zaruka by tam měla byt pul roku.
doplněno 26.02.12 08:25:Tesneni - 1050
Fridex - 300
Rovnani - 1000
Prace - 1800
Celkem - 4150
jasny no ,vsak uvidim , nejdriv to ukazu nejakemu mechanikovi v servise, az uvidi rozsah zavad .Ja jsem pocital takhle, že jestli je to jenom tesneni, tak pocitam tak jednu sichtu (8 hodin) krat co ja vim, takovych 350Kc/hodku to mam takovou trojku + to tesneni, tesneni pod kryt rozvodu, nemrznouci kapalinu, mozna olej v motoru + filtr (jestli tam pronikla voda), rozvody jsou dobre. Mě to vychazi na takovych 5-6 tisic (pokud bude vsechno ostatni dobre a pouzitelne). To tesneni (nezavodim s tim a neni to turbo) ,tak bych koupil to levnejsi, nebo to necham na servisu, at za praci ruci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.