Nejste přihlášen/a.
Chcel by som sa opytat, vlastnim Ford Explorer r.v. 1995 s automatickou prevodovkou, po zaradeni rychlosti sa vozidlo nepohne dopredu, spiatocka je v poriadku, cim to moze byt?
Dakujem
Asi je to rozbity Fordi automaty jsou spis za trest. V podstate jsou 2 moznosti, sehnat funkcni jinou nebo repasovat, pripadne pokud se sezene nekdo, kdo tomu i rozumi tak se da obcas opravit i na aute, me se to treba u GM prevodovky povedlo (zatim stacilo seridit brzdici pas, taky nezabirala 1-2). Pripadne odpojit elektricke rizeni (konektory od prevodovky prip. ridici jednotku, jestli je zvlast) a zkusit co to dela, vetsina prevodovek pak funguje v nejakem manualnim rezimu, kdy treba 1,2 nejde ale 3 uz ano atp... Ze jde R je dobre znameni, aspon cerpadlo oleje funguje
Presne tuhle prevodovku neznam (kdyz tak napiste jaky je to typ) ale byva tam jednak nejaky prepinac na volici - to je hridel co se ovlada pakou z auta a pak vedou do prevodovky 1-2 vicepinove konektory, ty odpojit (ten na volici ne, vetsinou dela i blokovani starteru) Ale v prvni rade bych zkontroloval, jestli je v prevodovce dost oleje.
olejem to nebude to by necouvalo protoze R u exe reze tolik oleje ze to nerozjedes kdyz tam chybi litr ale dopredu na 2 pojedes
ma tam 4r55e? jinak na vrakac ani nekoukej je to na nic kupovat automat z vrakace muze jen silenec . jak je na tom olej nesmrdi spaleninou? mam 3 exe takze zkusenosti pomerne dost
doplněno 08.01.12 20:39:pisni na vnitrni postu poslu ti link na club tam je toho vic , ale tady minule nadaval nekdo ze delam reklamu
at vyzkousej na boku prevodovky jsou 2 velke matice a skrz ne vede steft z 4hranou hlavou povol je a dotahni na 12,5Nm a predni vrat o 2 otacky a zadni o 2,5 otacky a utahni( pri dotahovani matice drz 4hran at se neotoci pokud to pomuze tak je to v klidu a budou to jen pasovky. Vymena je legrace pak bych ti poslal odkaz na shop v CR kde to sezenes za hubicku pokud to nepomuze tak to bude v bubnech a to je take sranda lamely stoji okolo 1500 sada a potrebujes 2 sady a nema cenu to nekam vozit protoze za to das 25 000,- ale z toho bude 19 000 prace a zvadnes to v klidu ja to delal uz na 2 a treti me ceka. Tyhle prevodovky odchazi kvuly zadnemu servisu tot jedinej problem
doplněno 08.01.12 20:51:jo to stelovani je na strane ridice u toho jak je tam tahlo od volice
doplněno 08.01.12 20:56:mas tam pridavnej chladic na automat u masky? jestli tahaz neco tezkeho tak se tyhle automaty radi prehrivaji, sohc uz mely pridavenej a jeste O/D blika nebo ne?
ano tie pasovky som dotahoval ale nepomohlo mislis lameli budu opotrebene?
doplněno 08.01.12 21:22:spominas tu kontrolku od ano svieti ma to aj chladic na chladenie prevodoveho oleja mohol bi si mne dat kontakt kde zozeniem tie lameli
nejspis ano, nebo shorely lamely v bubnech , vyndej tu prevodovku (za 3 hodiny je venku) a uvidis . predtim vypust olej a koukni co je tam za bordel jestli kovove castice nebo prach. tu prevodovku das dohromady bez problemu. kdyztak si tady kup manual za 1000,- aby jsi vedel jak to slozit. Jen bacha kdyz ji budes vyndavat tak co mozna nejmene s ni pacit , idealne rovne kvuly menici ten nechas na motoru a pak ho sundas na nasadis na automat a automat s menicem nasadis na motor jinak to oddelas a mas v kapse 8000,- za epas menice
doplněno 08.01.12 21:11:jina olej se meni po 60 000km a dex III. na to kazdej kasle a tohle je vysledek
doplněno 08.01.12 21:13:je se pochlubim tim co mam ja nemuzu odolat
Jen technicka - neni bezpecnejsi odsroubovat menic od klikovky a vyndat ho s prevodovkou? Predpokladam, ze to nejakou dirou jde, pri montazi to musi jit taky.
ne to je na dlouhou bodu , musete tam sahnout pres diru po starteru (bacha na srouby jsou atipycke a nesmi se ztratit) , tak jde spis o to aby jste nenachal celou prevodovku viset na menici . A pri nandavani si uriznete 2 srouby a natocte je do 2 der aby vam to navedly presne a menic musi presne zapadnout do tech 4 der v setrvaku zadne nasili
doplněno 08.01.12 21:23:jinak par novodu je i na youtube.com ale je to zbytecne se nervovat automaty jsou jednoduche jen se nebat
Ahoj,je to pozdější reakce. Ale nebyla by zkušenost s nefunkčním 1 převodovým stupněm? Ozvala se ranka a přestala jít 1. U jedné převodovky při dojíždění do křižovatka a u druhé při radovánkách. Jednu mám rozebranou a není na ní vidět žádné mechanické poškození,pouze u jednoho brzdícího pásu je jakoby kus bloku převodovky ulomený,ale žádný jsem nenašel a na funkci to nemůže mít vliv. rozjezd je na 2 a pak D,když přitáhnu pásy tak se má snahu rozjet,ale pak to jako přibrzďuje.
Nejsi náhodou z Volyně,jezdím tam kolem toho oranž exe?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.