Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žaloba proti čkp

Od: axelag odpovědí: 54 změna:

vážení přispívající hledám lidi pro hromadnou žalobu na čkp je neuvěřitelné co si už tato společnost dovoluje obtěžuje občany a vybírá neoprávněné příspěvky. Pro informaci nejsem žádným přívržencem jízdy bez pojištění toto by si měl každý splnit kdo ne aď platí. Nicméně jde tu o špatnou legislativu co se týče registrace vozide a právě na tom si nejvíce čkp hřeje polívčičku. Jsem prodejcem aut a pomalu nedělám nic jiného než hledám v archivu staré smlouvy a prověřuji data. Mají i tu drzost poslat složenku za období kdy bylo auto v depozitu a nemít kopii TP což určitě spousta lidí nemá bych to ani nevěděl. Dokonce posílají i složenky za auta která jsem nikdy nevlastnil a měl je jen do prodeje na komisi. Je potřeba aby už tomu nějakým způsobem někdo udělal přítrž a natrhl jim prdel proto budu rád když se na mne obrátíte se svým problémem aby nás bylo víc Děkuji

54 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lui*
hodnocení

1x

Já bych to viděl spíš na podání k ústavnímu soudu, kvůli §24c, odst.4 zák. 168/99sb, který přenáší důkazní břemeno k prokázání neexistence povinnosti k úhradě na majitele, což je podle mně prolomení presumpce neviny. Proč já mám dokazovat neexistenci něčeho, co neexistuje. Copak jsme u cvoků?

doplněno 20.01.12 10:31:

Myslím tenhle odstavec, poslední věta:

(4) Příspěvek je splatný ve lhůtě 30 dnů ode dne doručení písemné výzvy Kanceláře k jeho úhradě na adresu osoby podle odstavce 1. Účinky doručení má i nevyzvednutí písemné výzvy k úhradě příspěvku do 15 dnů ode dne jejího uložení v provozovně provozovatele poštovních služeb nebo odepření převzetí této výzvy, s výjimkou případu, kdy osoba podle odstavce 1, z důvodů nezávislých na její vůli, nemohla výzvu Kanceláře převzít. Povinnost uhradit příspěvek nevzniká, pokud je ve lhůtě podle věty první Kanceláři prokázáno, že vozidlo nebylo provozováno v rozporu s tímto zákonem.

blackflamesiczi*

jestli myslime ten samej odstavec ten nema s prispevkem do garancniho fondu nic spolecneho

cyril*
hodnocení

0x

Jaké je znění žaloby?

axelag
hodnocení

žaloba se sestaví podle nejčastějších paskvilů a neoprávněných požadavků čkp

cyril*

Není rychlejší a jednodušší vstoupit do soudního sporu se svým konkrétním případem?

ricardo*
hodnocení

0x

Já se připojím.

keky*
hodnocení

0x

Take bych se pridal k zalobe na CKP.

pepis*
hodnocení

0x
Také se pripojim mam stejný problem.

buss
hodnocení

0x

ČKP existuje ze zákona.
Vybere jen to, co jí lidé pošlou.
Vozidla na prodej nemusí být pojištěna? Při výkupu je vaše. Jak ví o vozidle, které přijmete jen na prodej, zprostředkujete?
ČKP vychází z evidence vozidel a pojištěných vozidel, tak si to vyříkejte, že mezi nimi je vadná komunikace. Tím se ČKP bude bránit, vychází jen z jejich dat.

axelag
hodnocení

Samozřejmě že vozidla i když stojí v bazaru musí být pojištěna nebavím se o vykoupených autech které mám samozřejmě pojištěny ale komisním prodeji kde mám vozy ke kterým jsem nedostal pojistku udělám jí na sebe aby bylo možno s autem provést předváděcí jízdu. čkp nezajímá kdo je v techničáku ale kdo auto poslední pojistil to je obr drzost

filip01*
hodnocení

0x

Nebylo by,než žaloba,lepší jako první sepsat petici a zaslat jí ČNB,MF,vládě a na co nejvíce míst? Největší podíl na téhle srač... mají lobisti pojišťoven a to jestli se tento zákon "snoubí" s jiným nikoho nezajímá a v tomhle bordelu se jen tak nikdo nevyzná,já už mluvil(zatím) s dvěma advokáty a ani jeden by do toho nešel,neboť absolutně nechápou jak prakticky vypadá koupě,převod,oprava,prodej potažmo i pov.ručení vozidel.

ricardo*
hodnocení

0x
§1
(2) Nestanoví-li tento zákon jinak, může na dálnici,1a) silnici,2) místní komunikaci3) a účelové komunikaci, s výjimkou účelové komunikace, která není veřejně přístupná4) (dále jen "pozemní komunikace"), provozovat vozidlo pouze ten, jehož odpovědnost za škodu způsobenou provozem tohoto vozidla je pojištěna podle tohoto zákona. Povinnost pojištění odpovědnosti musí být splněna i v případě ponechání vozidla na pozemní komunikaci.
§ 24c
(1) Je-li provozováno tuzemské vozidlo bez pojištění odpovědnosti v rozporu s tímto zákonem, je vlastník vozidla povinen uhradit Kanceláři příspěvek za dobu, po kterou bylo vozidlo provozováno v rozporu s tímto zákonem. Za úhradu příspěvku podle věty první odpovídá společně a nerozdílně s vlastníkem vozidla jeho provozovatel, není-li současně jeho vlastníkem. Povinnost podle věty první a druhé vzniká tomu vlastníkovi a provozovateli vozidla, který byl nebo měl být zapsán v registru silničních vozidel27a) v době, kdy bylo vozidlo provozováno v rozporu s tímto zákonem. To neplatí v případě, kdy pojištění odpovědnosti zaniklo podle § 12 odst. 1 písm. d).
Nikde v zákonech jsem nenašel ,že každé vozidlo zapsané v registru vozidel musí mít sjednáno povinné pojištění odpovědnosti.

hostalek*
hodnocení

0x

Mám podobné problémy s výzvami o zaplacení pokuty za vozidla, i když jsou SPZ uloženy v depozitu. Před nějakou dobou mě ČKP dokonce předhodila exekuční kanceláři, ačkoliv vozidlo bylo prokazatelně v depozitu. Takže mě kontaktujte na e-mail hostalek@tiscali.cz

10.01.12 19:14

proč?

buss
hodnocení

0x

Ale on zák.168 nemá jen § 1/2, ale také i 15/5,6. Takže platím, nebo mám RZ v depozitu a neplatím či cvaknu spr. orgánu. Takže ČKP (teď neberu zmatky v evideních) koná na základě zákona. Vybrat si nejmenší zlo..., opakuji, spr. orgán bohužel nekoná.
Takže mea culpa, ano, vozidlo neprovozuji (prokázat), ale nemám RZ v depozitu.

ricardo*
hodnocení

0x
Vidím blbě, nebo při poslední novelizaci zákona 168/1999 zmizel paragraf o vyřazení vozidla z registru úřadem pokud není po zániku pojištění odpovědnosti sjednáno do 14 dnů nové?
nu*

vyřazení vozidla z registru z důvodu nepojištění odporuje EU legislativě o nakládání s vozidly s ukončenou životností, podle které lze vyřadit vozidlo jen po předání k ekolikvidaci, které potvrdí buď příslušný subjekt s licencí nebo výrobce, který zpětně odebere uvedené vozidlo a jeho odebrání písemně potvrdí.

Proto se toto opatření v praxi nerealizuje. Uvidíme co přinese novela zákona.

Problém vidím v tom, že zákon o povinném ručení připravila pojišťovací lobby, i když je částečnou pravdou že zákon musel být novelizován aby se mohla do něj implementovat EU legislativa, "odborníci" připravující novelu se neobtěžovali zkloubit některé pojmy, termíny a provázat některé paragrafy s již platnou legislativou která se věnuje registraci vozidel. Nevylučuji, že když se ted bude novelizovat zákon 56/2001Sb., který řeší problematiku registrace vozidel, zasáhne do něj ve druhém čtení opět nějaký odborník - poslanec a navrhne tam něco, co spící většina schválí q nás to bude opět trápit a sr*t dalších několik let než to někdo kdo tomu skutečně rozumí napraví...

faraway
hodnocení

0x

Já se přidám, stačí se obrátit u mě na mail a jsem ochotný i něco přispět.

Můj problém je, že po mě chtějí příspěvěk na auto, které jsem nechal před 4 roky sešrotovat a nemám od toho již žádný doklad (není ani mojí povinností ho mít). Stálo mě to 1000 kč na poplatkách a ověřená kopie výpisu z registru vozidel než jsem jim to dokázal. Jsou to nehorázné sv*ně a rád přispěju na žalobu vůči nim.

můj mail: marvod"zavinac"seznam.cz

nitram*
hodnocení

0x

Dobrý den,

podělím se s Vámi o moji zkušenost. Před Vánoci mi příšla výzva, že jsem v období od 1.1.2009 - 31.3.2009 nezaplatil povinné ručení a že podle paragrafu toho a toho musím vše do 30 dnů zaplatit či doložit...Našel jsem platební příkaz od banky, že jsem částku poslal a pojistnou smlouvu od pojišťovny. To vše jsem poslal na jejich P.O. BOX (na pojištovně jsem samozřejmě ručení ověřil, že v té době bylo vše v pořádku). K dopisu jsem si připlatil za podací lístek, včetně dodejky. Mezi Vánočními svátky bylo vše doručeno. Po novém roce jsem koukal na jejich stránky a napsali, že případ byl ukončen a hotovo. Dožadoval jsem se písemné odpovědi. Prý je vše již v pořádku (tomu,že to teď někde visí na internetu a za týden to tam nebude, tomu nevěřím). Prý mám vyčkat, že odpověď přijde. Nic samozřejmě nepřišlo. Nyní jsem tam volal opět, zase to zvedla nějaká slovenka a když jsem ji řekl, že hovor budu monitorovat i já, položila telefon. Volal jsem znova a zvedla to jiná. Prý je případ ukončen a oni jsou jen infolinka. Nikam mne prý přepojit nemohou. Odpověď prý poslat nemusí a ani nemusí dle zákona v určité době odpověděť. V našem státě se opravdu spravedlnosti člověk nedovolá. Máte někdo nějakou páku, jak z nich vymoci písemné vyrozumnění? Děkuji.

faraway

A to je jedna z věcí, která mě přímo nebesky nasra*la. Když jsem to volal, tak 2x mi to zvedli nějáké slovenky. Nemám proti nim prakticky nic, ale to arogantní jednání a to jak se mnou mluvila to bylo něco otřesného. Po 20 minutách mi to zavěsila první. Po 5 minutách jsem to zavěsil druhé. Nemají ani trošku snahy mluvit česky ikdyž dělají pro ČESKOU kancelář pojistitelů a jejich inteligence byla na bodu nula. K dovršení všeho mi to nakonec zvedl kluk slovák, kterého vzali snad sna z hranic s Ukrajinou. S ním jsem nebyl schopen dát dohromady ani číslovky. Kdykoliv jsem se kohokoliv dožadoval odpověd byla NE! Nikam Vás nepřepojím, nemám nadřízeného, nemáme adresu. Nic Vám neřeknu. Asi dvakrát kdýž jsem chtěl někoho kdo mluví česky mi řekli cosi čemu jsem nerozuměl. Zopakovat jméno odmítla. Email řekla že mi nédá! Né že nemuže, že nedá. A to všechno mi říkali slovensky, což mě vždy ještě víc rozdráždilo. Při posledním jednání jsem jim tam volal tak dlouho (celkem 4x a vždy když mi to zvedl slovak jsem ihned zavěsil) nakonec se dovolal češce, pro kterou nebyl nic problém. Slušná v poho nakonec mi i řekla dvě emailové adresy na kterých někdo komunikuje a má větší možnost než říkat nevím nemám. Opravdu ta infolinka je tragédie a je to jedna z věcí pro kterou jsem ochotný se podílet na žalobě. Nepříjde mi že by se morálně mohla chovat takováto agentura. A dle mých osobních informací i morální chování je předmětem zákonů, viz nyní kdy konečně někdo něco dělá prot inkasním zlodějům (rozhodnutí Ústavního soudu pro nemoralitu odměn při vymáhání malých částek)

lucikastu

Ahoj, prosímtě mohl by si mi poslat ty emailové adresy jak píšeš? Mám stejnou skušenost s komunikací na jejich infolince, samé slovenky a ani s jednou se nejde domluvit natož něco vyřešit. Děkuji

lucikastu@seznam.cz

miluse*

Prosim mohl by jste me poslat ty emailove adresy na ckp?Mam spatnou zkusenost s komunikaci na jejich infolince.Dekuji

fillovamiluse@seznam.cz

lui*

Vykašlete se na Emaily. Veškerou komunikaci s ČKP, musíte pro případ soudního sporu s nimi umět dokázat. A to lze jen pomocí písemné pošty s potvrzením o doručení, tedy s tzv. doručenkou, nebo prý nověji se tomu také říká dodejka. Stačí ta obyčejná bílá. Bez barevných pruhů. Mají je na poště.

cyril*

Jsou místa, kde se již písemná elektonická komunikace považuje za dostatečně pádný důkaz. ;)

lui*

Jo? A jak chcete dokázat u soudu, pokud ČKP namítne, že žádný Email s vysvětlením nedostala? Víte co Vás čeká? Shánět u poskytovatele Emailových schránek(Vaší i ČKP) potvrzení že email byl odeslán a doručen. A kdoví jestli to bude stačit. To je ta obálka i s poštovným za dodejku lepší a jednodušší.

kubba
hodnocení

0x

pokud k tomu dojde, chci se taky účastnit. ČKP po mě chtěla zaplatit za auto, které jsem nikdy neměl(neprovozoval, zcela evidentně nevlastnil). Za dvě období. Po měsících tahanic a marného vysvětlování mi dala za pravdu(oficiálně). Včera mi přišla nová výzva k zaplacení s jiným číslem případu za období, kdy mi dali za pravdu a mám jim to prý znova prokázat. mail: halcin(z)seznam.cz

.. jinak pracuji na foru, na kterem by si všechny oběti ČKP jako já mohli vyměňovat názory a zkušenosti.

blackflamesiczi*

na forum se vykasly a pokud to dela ty tak ja mam o starost mene, forum ale nedostanes na rozumne pozice rychle spis udelej neco ve WP a odkazem sem

kubba

už to moholo fungovat dneska, ale musím to přesunout někam jinam. Dal jsem to na ic.cz což byla chyba, WP ten hosting prostě nestíhá a i blbé PHPbb tam jede zatraceně pomalu.*hi*

Máš ozkoušený nějaký free hosting, kde jede WP v pohodě? Přes noc bych to zprovoznil..

blackflamesiczi*

free ja to daval vzdy na placenej, ale prave na ic jsem slysel pomerne chvalu

doplněno 31.01.12 22:31:

ja jsem to chtel hodit na hosting wedosu a trochu si s tim pohrat protoze statiskiky jsou pomerne dobre a az prestane mit web ucel (doufejme) tak pujde pouzit na reklamu a PR

kubba

Já právě slyšel taky(mají hodně společného s uloz.to) . Ale tohle je nepoužitelné a to už jsem zkonfiguroval, co jen šlo. Do rána budu to budu zkoušet jinde a když bude nejhůř, tak nezbude, než placený. Každopádně by mělo být součástí forum.

kubba

Já vím.. ale dělat teď z toho PR je blbost. ČKP nás nařkne, že jsme to právě za tím účelem udělali. Prozatím je to na ic: spojistenim.ic.cz , časem to můžeme někam přelinkovat. Psal jsem na technickou podporu a bylo mi řečeno, že výkon je přidělován postupně, ale že s tím něco udělají. Už to běží o poznání lépe. Jako klíčovou frázi na linkování bych asi do altu použil " Výzva k úhradě /... , protože tak se jmenuje ten jejich cár papíru, který se k lidem dostane jako první. Pro příspěvky je to otevřené už teď, průběžně se to bude vylepšovat. Určitě by bylo fajn, aby bylo více adminů. Odkaz předám kamarádům z klubů a mám v kontaktech i pár vážených mechaniků, co šíří internetem kdejakou blbinu. Tak by nám taky mohli pomoci.

Pro pojišťováky a reklamní odkazy je tam extra kategorie.. když budeš chtít, tvůj odkaz může být v sekci poděkování. Je ale jasné, že pokud forum dosáhne patřičného významu, reakce od ČKP může být cokoliv od zaspamování, pomluvy až po útok. V tomto je ic dobré, protože se nebojí hostovat pro mnohem větší kontroverzní ryby. Práva a zálohování, stejně tak jako design, budu muset ještě poladit.

lui*

Tak jsem tam chtěl na zkoušku něco poslat, a neprošel jsem ani napotřetí přes ověřovací kód.

kubba

Zkusím s tím něco udělat. Zpočátku se pár problémů určitě najde.

pepis*

Pro KUBBA-Povedená věc už jem tam byl,vše funguje bez problému.Nevim sice jak ale bylo by dobře stránky co nejvíce zviditelnit.Samozřejmě všem co znám doporučim,stránky věnující se jen problému zvanémČKP jsou na místě a užitečné.

hodnocení

0x

koooooooooooonečně někdo...ktery přišel s nápadem a bez zákonu...*cteni*

jirkak*

Čau lidi, fórum je skvělá věc, jen se mi na něj stále nedaří dostat. Na seznamu jsem založil email: ZALOBANACKP@SEZNAM.CZ, pište všichni kdo se k žalobě budete chtít přidat svoje kontakty a problém, ať to dáme nějak dohromady. Když to budem řešit na fórech tak vyřešíme kulový, všichni ví že jednají nezákoně a hromadnou žalobou je sfouknem jak svíčku za chvíli a budeme mít klid. Jirka

pepis*

Hromadná žaloba je nereálná ,mnohem užitečnějsí je podle mého názoru aby každý jednotlivec podal oznámení na policiji sám za sebe.Je to jednoduché,jak přijde výzva vše do měsíce ČKP popsat a doručit,na jejich stránkách www.bezpojisteni./... si pohlídáte komunikaci jakmile Vám dojde upomínka,vezmete ofocené dokumenty,co jste odesílal,vytisknete si rozklikaný průběh komunikace kde je vše napsáno co jim kdy bylo doručeno a jdete s tim na policiji.Jakmile začne policije prověřovat tisíce oznámení,začne s tím scela určitě někdo něco dělat.

jirkak*

Já nevidím problém v obojím, pánové a dámy na mailu Vás jen během dneška přibylo 11...Jen klidně piště další odpovím jakmile bude po právní stránce něco třeba dodat. Myslím, že udání na policii a hromadná žaloba od min. 100 lidí těm zlodějům provětrá chlívek...pokud se odvolávají konkrétně na §24c a vy jste měli motorku/auto někde na dvoře nebo dávno neexistuje tak to vyhrajem jak víno, nenarodil jsem se abych platil spolkům vyděračů a z tohodle se dostaneme jen pokud budeme postupovat společně. Znovu opakuji ZALOBANACKP@SEZNAM.CZ, kdo je v právu a přesto mu otravujou život pište.

sedmicee*

z dovolením jsem tu adresu rozhodil na více webů

lussy36*
hodnocení

0x

Dobrý den,

připojuji se k Vaší hromadné žalobě, mám stejný problém..

miluse*

Připoji se k hromadné žalobě, fillovamiluse@seznam.cz

pyj
hodnocení

0x
ČKP je banda kreténů. A ultradebil je ředitel Hradec. Fuck ČKP!

milanb*
hodnocení

0x

Souhlasím s Vámi a také se připojím k žalobě.

banik
hodnocení

0x

jdu do toho taky... co je moc to je moc...

miluse*
hodnocení

0x

Jase take pripojuji k hromadne žalobě na ČKP.Po mě chteji prispevek za priv.vozik ,ktery jsem neprovozovala pul ruku z duvodu nakladne opravy.Vozik po celou dobu stal na mem pozemku.

miluše, a prokázala jste jim, že jste vozík neprovozovala?

Jak?

miluse*

napsala jsem jim ze jsem vozik neprovozovala a pridala cestna prohlaseni tri osob,ze vozik nebyl provozovan.

koukala jste na Vaší agendu, jak to tam vypadá?

doplněno 06.04.12 20:19:

Miluše, vždyť tam píšou... nemá vliv, asi jste jim něco poslala, a oni nesouhlasí, takže to nemá vliv. Já nevím co jste zaslala, ale jetřeba se více bránit, nikoliv čekat až...

miluse*

ano divala jsem se na agendu.
Průběh komunikace s českou kanceláří pojistitelů:
Datum
Druh informace
Stav zpracování
14.03.2012
Námitka (Povinná osoba - vlastník)
Čeká na ověření
14.03.2012
Námitka (Údaje o vozidle)
Nemá vliv
14.03.2012
Doručená písemnost
Nevim co to pro me znamena.
miluse*

psala jsem ,ze v dobe, za kterou po me chteji prispevek jsem vozik neprovozovala,z duvodu nakladne opravy .Jedinym cim jsem se provinila bylo ,ze jsem na toto obdobi kdy jsem vozik neprovozovala neodevzdala PZ do depozita,ale to je prestupek spadajici pod obec s rozsirenou pusobnosti.

Nevim,jak se mam jinak branit.Muzete me poradit ,co mam jeste udelat?Dekuji.

milossumperk
hodnocení

0x

Dobrý den,

pokud budete podávat žalobu proti ČKP, tak se rád přidám.

Pěkný den přeje Miloš Němec

Miloši, zdravím do Šumperka. Proč chcete žalovat čkp?

Děkuji a přeji hezký víkend.

lui*

Protože nedělá to, co má. Dělat Bu Bu Bu a strašit exekutorama umějí. Ale když jim člověk prokáže, že nemají pravdu, tak jim nestojím ani za dopis že vše skončilo? Jsou to vyděrači. Nemám pro ně slušnější slovo.

karlx*

Pokud máte v plánu hromadnou žalobu, můžete diskutovat o možnostech a koordinovat ji s dalšími poškozenými skrze www.antickp.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]